"Preleteh" preko poslednjih komentara i čini mi se da dosta članova očekuje sneg u Beogradu u petak -mislim da ćemo morati strpljivo da čekamo na prvi sneg, ne očekujem sneg u BGu i okolini za 5 dana...
Izgleda da i EC vidi i kod nas da u cetvrtak i petak ( mislim na Bg ) moze biti koja pahulja .
da tako je EC iz izlaza u izlaz potencira zahladjenje, za vas u Srbiji prava zima, Crna Gora je na granici
Jer moze neko iskusniji da mi kaze po EC sta ce biti u Bg,tacnije visi delovi grada ?
Da EC cak za juzni banat jutarnja oko -4 dnevna 1 u cetvrtak i petak i pahulje :zima1
Ne vidim prema kojim parametrima ECMWF modela može da se očekuje sneg u Beogradu u petak.
Doduše vidim i da jedna privatna meteo-firma koja "radi" prognoze za naše tržište najavljuje slično -evo današnje prognoze za Beograd:
"U petak pretežno oblačno i hladno sa slabom kišom, a očekuje se i pojava susnežice i snega."
Moguće je da su neki članovi gledali neki od sajtova koji daju interpolirane vrednosti EC modela i gde se povremeno dešavaju greške...
Prema raw model data (mislim na ECMWF) nema izgleda za sneg u BGu u petak -na 850hPa se daje oko +5C, u prizemlju će uz košavu biti sveže ali svakako u plusu.
Mislim da sličnu situaciju "vidi" i GFS.
U svakom slučaju -ima vremena za sneg u BGu i sledeći petak nije dan (bar prema mom mišljenju) u kojem možemo da očekujemo sneg u Beogradu.
Da me neko pogrešno ne shvati -ja jesam "snegoljubac" i veoma bi me obradovao sneg koji najavljuju neki članovi foruma i neki mediji (koji prenose prognozu profesionalne meteo-firme), ali ja taj sneg "ne vidim" u aktuelnom prognostičkom materijalu ECMWF-a i GFS-a.