Било би лепо да ове ноћи или јутра видимо барем неку пахуљу снега у Београду.
АМС Кошутњак: T=1.6 °C
Meni je nevjerovatna klima Polimlja, tu prije svega mislim na Prijepolje i Priboj. Nalaze se na nadmorskoj visini od oko 500mnv, a snijega manje nego igdje u Srbiji...
Релативно често путујем кроз тај део Полимља (Прибој и Пријепоље)... и увек сам се питао како је зима, што се падавина тиче, тамо "блага" - блага у поређењу са насељима у Србији која су на сличној надморској висини, а да не говоримо о суседним општинама попут Нове Вароши или Пљеваља у Црној Гори.
Ок, Пљевља су на већој надморској висини за 200-300 метара, Нова Варош за око 400-500..., али ево нпр. Ивањица је на нижој н.в. и од Прибоја и од Пријепоља, па је позната по обилним снежним падавинама.
Дефинитивно је Ивањица, са својом специфичном микроклимом, погодна за снег, за разлику од долине Лима. Кад већ поменух рударска Пљевља (град), ни она се не могу похвалити са великим снежним падавинама, поготово ако узмемо у обзир чињеницу да леже на преко 760 м.н.в., али зато мраза, магле и смога у пљеваљској котлини никада није недостајало... за разлику од планинског дела општине где трпају снегови страшни.