Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2014 - I dekada  (Pročitano 91252 puta)

Van mreže nele-niš

Odg: Decembar 2014 - I dekada
« Odgovor #240 poslato: 09. Decembar 2014. u 16:19 »
Više od 20 sati kiša neprestano pada, sve reke u ovom kraju su u većem porastu.

U centru Niša od početka godine do sada 902mm.
poređenja radi najkišnija godina pre ove je 1955. sa 794mm.
« Poslednja izmena: 09. Decembar 2014. u 16:42 nele-niš »

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #241 poslato: 09. Decembar 2014. u 16:34 »
U Bijeljini slaba kisa pada cijeli dan,pojacao je sjeverozapadni vjetar.
Temperatura je malo pala i trenutno je 3,6C.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #242 poslato: 09. Decembar 2014. u 16:40 »
Temepratura neravnomerno opada sa visinom ka Ivanjici

U Pozegi 4,5 310 mnv kisa
arilje 3,5 kisa
prilike 2,5 kisa kisa ni traga od snega
2 km pred sam grad susnezica na +2
onda kako se prodje brdo odjednom pocinje cist sneg i vidljiv snezni pokrivac od 3,4 cm ali na plusu od +0,5 i +1 C

samo 4 km uz moravicu,putem perma medjurecju, temperatura je +0,00 i ako nema vidljivog uspona,posto se ide uz Moravicu orjentaciona  nadmorska visina je mozda nekih 480,485 mnv na ovom mestu

Moravica

Iznad  550 600 mnv nije bilo problema sa zadrzavanjem snega,i susnezicom

A temperatura nakon 520 mnv je +- 0,00 i sa visinom ne iopada u opste,verovatno je razlog to sto je sneg spustio 0 C jako nisko  pa sa visinom ne opada

solidno je napadao na brdu

U 15:50 vec je i u samom gradu temp iznosila +0,00 i sneg je poceo svuda da se hvata ponovo....ne pada vise uzalu,ne povecavajuci visinu sneznog pokrivaca...

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #243 poslato: 09. Decembar 2014. u 16:43 »
Sneg i dalje pada, vidljivost manja od 1 km.
Snega sad ima par cm na travnatim površinama i krovovima. Na kolovozu je to raskvašen sneg.
T=0.4°C

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #244 poslato: 09. Decembar 2014. u 16:52 »
Нови Београд киша,киша и само киша,убија у појам буквално,најбоље би било кад би стала,кад већ нећемо гледсти пахуље. Киша у последње време пада и умереним интензитетом.

Ни доле код мене за сад ништа специјално,киша,мада ће тамо бити снега барем мало како ствари стоје.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #245 poslato: 09. Decembar 2014. u 17:02 »
Da li se ovo blic,zaje@@@a sa nama da se tako izrazim  :pop: :nelupaj: :-[

Prosto ne mogu da verujem da je ovo zvanicno saopstenje
Citat
UPOZORENJE Sprema se veliko nevreme u Kraljevu
Izdato od Operativni centar Odeljenja za vanredne situacije Kraljevo
na osnovu ZVANICNOG UPOZORENJA RHMZ A

pise sledece:
Citat
Sve ovo predstavlja potencijalnu opasnost i rizik od uništenja krovova na zgradama, ozbiljno opterećenje dalekovoda i drugih objekata, pre svega lomljenje grana i drveća.

S obzirom na moguće pojave doći će do poteškoća u akcijama zaštite i spasavanja ugroženog stanovništva, stoji u saopštenju.

Boze sacuvaj,kakvo saopstenje i to zvanicno,i to medijski preneseno,bez ikakvog povoda,samo siri nepotrebnu paniku,a ejj zbog mogucih 10 cm snega hahahah
a kada je poplavljen obrenovac ni jedno upozorenje  :nelupaj:

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/517906/UPOZORENJE-Sprema-se-veliko-nevreme-u-Kraljevu

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #246 poslato: 09. Decembar 2014. u 17:08 »
Kisa i dalje pada padavine danas presle 10mm, temperatura veoma sporo pada i trenutno je 4,1C.
Ne znam da li ce nocas kisa preci u sneg, ali za svaki slucaj ukljucicu grejanje kisometra :!:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #247 poslato: 09. Decembar 2014. u 17:11 »
Prosto ne mogu da verujem da je ovo zvanicno saopstenjeIzdato od Operativni centar Odeljenja za vanredne situacije Kraljevo

Ma tu se ne zna ko pije ko plaća, ko piše upozorenja i zbog čega. Bitno je da pred onu veliku ledenu kišu niko ništa nije pominjao. I trenutna upozorenja na sajtu RHMZ-a nemaju veze sa životom. Pročitam:

Citat
До краја дана и током ноћи на југу и истоку очекују се обилније падавине - углавном снег уз формирање снежног покривача преко 10 cm/12h, а у Неготинској Крајини киша око 30 mm/12h.

Pomislim otkud sad kiša u Negotinu, kad u Zaječaru pada snijeg već satima. Odem na taj isti sajt RHMZ-a i vidim da u Negotinu pada umjeren snijeg na +0.5°C. Pa mogli bi makar da prate aktuelno stanje, ako već ne umiju ni za narednih par sati da odrade prognozu.  :nelupaj: Nemam riječi, i poslije se čudim što ljudi ne vole meteorologe...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ERCI

• *
  • Starost: 37
« Odgovor #248 poslato: 09. Decembar 2014. u 17:15 »
Da li se ovo blic,zaje@@@a sa nama da se tako izrazim  :pop: :nelupaj: :-[

Prosto ne mogu da verujem da je ovo zvanicno saopstenjeIzdato od Operativni centar Odeljenja za vanredne situacije Kraljevo

pise sledece:
Boze sacuvaj,kakvo saopstenje i to zvanicno,i to medijski preneseno,bez ikakvog povoda,samo siri nepotrebnu paniku,a ejj zbog mogucih 10 cm snega hahahah
a kada je poplavljen obrenovac ni jedno upozorenje  :nelupaj:

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/517906/UPOZORENJE-Sprema-se-veliko-nevreme-u-Kraljevu

Pa zbog toga sto je bilo u Obrenovcu ,sad moraju za svaku da daju upozorenje  . .
U svakom slucaju ja mislim i ne ocekujem da ce biti nekih vecih problema i da bude tih 10cm :)
Inace u Prijepolju slaba kisa , i dalje bez koje pahulje i moram priznati da sam malo iznenadjen ,nisam snegoljubac al red bi bio :)
E R C I

Van mreže nele-niš

« Odgovor #249 poslato: 09. Decembar 2014. u 17:36 »
Kod mene 22mm od početka padavina samo od ovog ciklona 48mm.

Van mreže Danijel-Daca

• *
« Odgovor #250 poslato: 09. Decembar 2014. u 17:39 »
Nemojte kukati vi severnije gore za sneg,sta ce vam sneg kada je temp. u plusu samo da vam stvara vodu i lapavicu,ionako taj sneg u koji ja ne verujem da ce ga biti u Bg-u istopice se veoma brzo!!! Inace,u Knjazevcu pada slab sneg i jedva cekam da prestane da pada!!! Voda je na sve strane,bljuzga...uzas,samo to fino izgleda po krovovima i travnatim povrsinama!! Uopste ne volim ovakav sneg a jos kada znam da ce za koji dan biti otopljenja,ma onda bolje i da ne pada....
Inace danas sam bio do svog sela u Svljiskom kraju! LJudi moji koji je to horor gore,kao da je tornado prosao tuda!!!! Jos ovaj sneg sada na onaj led,haos... Inace,danas oko 13h gore je bilo 15-20 cm snega kao i na prevoju Tresibaba gde je snega bilo i na glavnom putu...

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #251 poslato: 09. Decembar 2014. u 17:56 »
To su debili iz Blica koji samo zele da se klikne na njihove senzacionalne vesti koje, uglavnom, nemaju veze s mozgom..

U Novom Sadu kisa kao da pada sve jace i jace, nadam se i ja prvih pahuljama veceras. 4'C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #252 poslato: 09. Decembar 2014. u 18:02 »
Temperatura kod mene na Vidikovcu 2.8C, pala je za 1 stepen u zadnjih sat vremena.

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #253 poslato: 09. Decembar 2014. u 18:45 »
u novom sadu od jutros pada uglavnom slaba kisa uz pojacan vetar iz pravca S-SZ, pred vece je intezitet nesto pojacao, i ja se nadam pahuljama, tek toliko da se obelezi decembar mesec :kafa:

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #254 poslato: 09. Decembar 2014. u 19:22 »
I dalje pada slaba kisa u Paracinu. Temperatura u padau ali još uvek nedovoljno niska za pahulje. Kiša pada bez prestanka već više od 20h. Za to vreme je palo 24.1mm. Ukupno od ovog ciklona 47.5mm. Vec je dostignuta prosečna decembarska suma padavina, palo je 56.9mm.

Ovo je rekordna godina sa količinom padavina. Do ovog trenutka 990mm. Od 1949. godine ovo je tek četvrta godina sa padavinama iznad 900mm.

Van mreže Јоца

« Odgovor #255 poslato: 09. Decembar 2014. u 19:50 »
И даље само киша, киша и киша.. Таман сам се понадао када је Т почела мало брже да опада и спустила се до 2.7°C, кад оно ништа, Т је стагнирала наредних сат и кусур, чак је и у благом порасту :neznam:.

Сада сам и ја одустао од снега, ако га можда буде мало у току ноћи или јутра биће супер, чисто да се упишемо да смо ушли у зиму.

Т 2.9°C.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #256 poslato: 09. Decembar 2014. u 20:04 »
Oblačno i tmurno ceo dan. Od sredine dana pada slaba kiša, palo je više od mojih očekivanja, do sada 3.9mm.

T=2.5°C

Van mreže nele-niš

« Odgovor #257 poslato: 09. Decembar 2014. u 20:05 »
Počela susnežica, ja ovde u nizini ne očekujem do jutra nikakvo formiranje snežnog pokrivača
verovatno će i padavine posle ponoći bitno oslabeti, okolna brda su druga priča.

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #258 poslato: 09. Decembar 2014. u 20:06 »
Poceo sneg kod mene pre nekih sat vremena.Za sada se krovovi bele samo.
Trenutna T 1.8°C.

Van mreže Josip

• **
« Odgovor #259 poslato: 09. Decembar 2014. u 20:15 »
Ne treba mi ni kiša ni snijeg, oću sunce i samo sunce !!!  :evil:
Bura hara obalom. Na Paškom mostu najjači zabilježen udar je 166 km/h. Olujnih i orkanskih udara ima i u Splitu (126 km/h) te Makarskoj (108 km/h)