Mislim da je realno ocekivati i da Beograd osvane sutra sa tih famoznih 20 cm cak i vise,radar je pun i svaki milimetar je 1,5 cm snega.Sneg i dalje pade istom jacinom temperatura u padu.
Da upotrebim reči legendarnog pok. Mladena Delića "Ljudi, pa je li to moguće?" :!: :?: da si ti konačno zadovoljan
vremenskim prilikama u tvom delu BGa .
Juče i prekjuče si bio veoma nezadovoljan nečime što su modeli predviđali (čak si prognozu modela doživljavao lično u smislu "zima nas ponižava"), danas si u nekoliko navrata bio pun pesimizma (barem mi je tako delovalo čitajući tvoje komentare) -pa čak i u večernjim satima kada se videlo (ne na radarskoj slici) da će snega u BG sigurno biti.
Tebi je manje-više bila namenjena moja poruka
Fino će izgledati BG ujutru, mada je i večeras sasvim lepo u Karađ. parku ili u šumi na Zvezdari a to što nekim članovima iz pojedinih delova BGa deluje da je sve ovo čemer i jad ili ih muka hvata jer u nekim mestima ima više snega... malkice je čudno.
Treba uživati u ovom snegu tokom noći (da -padaće sneg u BGu tokom noći nevezano za radarsku sliku koja možda ne "uliva optimizam"), mislim da bi pre 10-ak dana svako iz BGa, ko voli sneg, rado prihvatio i 5cm snega sutra ujutru (da neko ne pomisli da namerno nešto baksuziram -svakako ne očekujem da sutra ujutru bude samo 5cm u BGu) ali sada mi deluje kao da bi samo 30-35cm zadovoljilo pojedince.
sa nadom da ćeš je pročitati i da ćeš "poverovati" da će biti još snega u BGu ... i dočekasmo i tvoju radosnu najavu finog snega u BGu.
Hej, ako sada nekim čudom sneg odmah prestane -znaćemo da si ti "urekao"
Sneg u BGu pada finim intenzitetom (svakako nije jak ali nije ni slab kao što piše u izveštaju od 21 i 22h -za Vračar i Surčin, a lagano raste snežni pokrivač) a prema AMS-Karaburma do sada je ukupno palo 9.5mm -dakle više od onih 8mm koje je jučerašnji 12z WRF-NMM dao ukupno do kraja padavina, a taj jučerašnji model je neke članove oneraspoložio a tebe možda i iznervirao. Izvinjavam se za "off".
Uživajmo u snegu
koji će se zadržati u narednom periodu -biće lepo ući u 2015. sa "čvrsto stegnutim" snežnim pokrivačem.