U Beogradu je sneg do sada padao u skladu sa jučerašnjim očekivanjima (na ovom forumu neki komentari deluju kao "žalopojke" -ne znam zašto je to tako, jer gledajući modele mislim da nije bilo realno očekivati npr. 20cm u 19h -toliko nema nigde u nižim predelima, trenutno se izdvaja Loznica sa 18cm):
do 19h je palo oko 5mm ili malo više -AMS Karaburma je do 19h registrovala 5.6mm (trenutno 5.9mm) a na Vračaru je zvanično bilo ~2mm ali već sam spominjao da količina snežnih padavina (za stanicu 13274) uz pojačan jugoistočni vetar nije merodavna (tako je do 13h, uz košavu izmereno 0.8mm tj. 0.6mm do 7h i još 0.2mm od 7-13h, a na Karaburmi u istom periodu 3mm a padavine su bile veoma slične).
Visina snega na Vračaru i u Surčinu je 4cm a veoma slično je i na Karaburmi. Danas Tmax +1.0 (Vračar) tj. +1.4 (Surčin).
Spomenuo sam ranije, kao i još nekoliko članova, da radarski snimci danas (bar do ovih večernjih sati) nisu baš siguran pokazatelj gde stvarno ima padavina i kakav je intenzitet.
Što se BGa tiče, kasno popodne vetar je "okrenuo" na ENE (uglavnom slab) a tokom noći vetar će biti u pojačanju i daljem skretanju na NNW uz sneg -fino će izgledati BG ujutru, mada je i večeras sasvim lepo u Karađ. parku ili u šumi na Zvezdari a to što nekim članovima iz pojedinih delova BGa deluje da je sve ovo čemer i jad ili ih muka hvata jer u nekim mestima ima više snega... malkice je čudno.
Treba uživati u ovom snegu tokom noći (da -padaće sneg u BGu tokom noći nevezano za radarsku sliku koja možda ne "uliva optimizam"), mislim da bi pre 10-ak dana svako iz BGa, ko voli sneg, rado prihvatio i 5cm snega sutra ujutru (da neko ne pomisli da namerno nešto baksuziram -svakako ne očekujem da sutra ujutru bude samo 5cm u BGu) ali sada mi deluje kao da bi samo 30-35cm zadovoljilo pojedince.
EDIT: Joe, super su ti slike -ne znam šta će reći Časlav Stanojević kada to vidi
(a da ne spominjem npr. Sombor jer je gospodin rekao da će sneg "teško doći do NS" a kamoli severnije)