Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2014 - III dekada  (Pročitano 249008 puta)

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
Odg: Decembar 2014 - III dekada
« Odgovor #660 poslato: 28. Decembar 2014. u 21:50 »
Sneg jos jace pada! Krupne pahulje, gust, temperatura pada, padavine se i dalje ocekuju, do ujutru ocekujem preko 20cm sigurno.

Van mreže Josip

• **
« Odgovor #661 poslato: 28. Decembar 2014. u 21:53 »
I ovdje je još bilo umjerenog gustog sitnog snijega te se pokrivač podebljao. Snijeg je trenutno oslabio i usitnio, vjetar umjeren i pojačan sjeverni. Temp -2°C.

Van mreže Deni

• *
« Odgovor #662 poslato: 28. Decembar 2014. u 21:56 »
Vech dva sata slab intenzitet uz blag porast temperature, aktuelna T izmegju -1 I nule.

Kako stvar stoje (prazan radar) izgleda da I nemozemo da ochekujemo vechi intenzitet vecheras.

Bez razlike, ja sam vishe nego zadovoljan, pala je odlichna kolichina snega I spremni smo za minus narednih dana.

Pobedili su GFS I EC a WRF omanuo ovoga puta na moju srechu.

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #663 poslato: 28. Decembar 2014. u 21:59 »
Sneg ipak opet ojacao, i imamo opet slab sneg...nemoze da stane

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #664 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:00 »
Po radaru ova veliko oblacnost koja je zahvatila skoro celi srbiju se skoro pa i ne pomera,visina snega ovde rapidno raste.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #665 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:05 »
Ovde zaista deluje kao da se oblacnost ne pomera, ovde sneg nije posteno ni oslabio ni jednom od 16:30! Ni u najoptimisticnijim prognozama nisam mogao ovo ni da zamislim :o

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #666 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:06 »
Lepo i dalje pada... Mislim da ce ovako bar jos koji sat..
Ima ga preko 15cm...

Van mreže Радан

• Увек уз зиму!
  • **
  • Lokacija: Seleuš 45° 07′ 38" SGŠ 20° 54′ 57" IGD 66km (NE) od Beograda
  • Место:Селеуш, Алибунар 66m NMV Јужнобанатски округ
    • Трибалија
« Odgovor #667 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:11 »
Kod mene trpa ovde u Seleus kolega iz Vrsca zna gde je  to, sneg je poco oko 18h i do sad je palo 7 cm i dalje nastavla da trpa tako da sa onih 5 cm od danas sad merio ima 12,5 cm znaci nisam ocekivo, :D a do jutra se nadam bar 25cm, i dalje duva ENE,  sta kad pocne WNW bice snega. T je - 2 C . Sve zaledilo na asfaltu ga ima 5 cm ugazenog niko ne cisti :super:
Јануар 2024 13cm+
Децембар 2022 2cm snega
Циклон Жика(Децембар
 2018)=40cm снега.
Циклони (Jануар 2019)=38cm снега.
Оптимизам је најважнија ствар код човека

Van mreže Doktor96

• *
  • Starost: 28
« Odgovor #668 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:11 »
U Čačku već nekih 5 sati pada sitan sneg, uglavnom slabog intenziteta.. Nadam se da će malo pojačati s' obzirom da je Čačak na samoj granici jačeg odraza.

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #669 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:16 »
Mislim da je realno ocekivati i da Beograd osvane sutra sa tih famoznih 20 cm cak i vise,radar je pun i svaki milimetar je 1,5 cm snega.Sneg i dalje pade istom jacinom temperatura u padu.

Da upotrebim reči legendarnog pok. Mladena Delića "Ljudi, pa je li to moguće?"  :!: :?: da si ti konačno zadovoljan  :D vremenskim prilikama u tvom delu BGa .

Juče i prekjuče si bio veoma nezadovoljan nečime što su modeli predviđali (čak si prognozu modela doživljavao lično u smislu "zima nas ponižava"), danas si u nekoliko navrata bio pun pesimizma (barem mi je tako delovalo čitajući tvoje komentare) -pa čak i u večernjim satima kada se videlo (ne na radarskoj slici) da će snega u BG sigurno biti.
Tebi je manje-više bila namenjena moja poruka

Fino će izgledati BG ujutru, mada je i večeras sasvim lepo u Karađ. parku ili  u šumi na Zvezdari a to što nekim članovima iz pojedinih delova BGa deluje da je sve ovo čemer i jad ili ih muka hvata jer u nekim mestima ima više snega... malkice je čudno.
Treba uživati u ovom snegu tokom noći (da -padaće sneg u BGu tokom noći nevezano za radarsku sliku koja možda ne "uliva optimizam"), mislim da bi pre 10-ak dana svako iz BGa, ko voli sneg, rado prihvatio i 5cm snega sutra ujutru (da neko ne pomisli da namerno nešto baksuziram -svakako ne očekujem da sutra ujutru bude samo 5cm u BGu) ali sada mi deluje kao da bi samo 30-35cm zadovoljilo pojedince.

sa nadom da ćeš je pročitati i da ćeš "poverovati" da će biti još snega u BGu ... i dočekasmo i tvoju radosnu najavu finog snega u BGu.
Hej, ako sada nekim čudom sneg odmah prestane -znaćemo da si ti "urekao"  ;)

Sneg u BGu pada finim intenzitetom (svakako nije jak ali nije ni slab kao što piše u izveštaju od 21 i 22h -za Vračar i Surčin, a lagano raste snežni pokrivač) a prema AMS-Karaburma do sada je ukupno palo 9.5mm -dakle više od onih 8mm koje je jučerašnji 12z WRF-NMM dao ukupno do kraja padavina, a taj jučerašnji model je neke članove oneraspoložio a tebe možda i iznervirao. Izvinjavam se za "off".
Uživajmo u snegu  :veje koji će se zadržati u narednom periodu -biće lepo ući u 2015. sa "čvrsto stegnutim" snežnim pokrivačem.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #670 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:18 »
Najači intenzitet, umeren do jak.

Van mreže mareeram

« Odgovor #671 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:28 »
@ profiamater

A sta tek reci sto je Radan zadovoljan? ;D

Van mreže mikan74

• *
« Odgovor #672 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:29 »
Hohoho .... prsti, prsti bela staza evo Deda Mraza .... pogled na ski stazu na brdu Kraljevica na 5min hoda od moje zgrade ....  ima ga vec preko 10cm :snesko

Van mreže Vlade_Ca

• *
  • Starost: 31
  • Ko drugom jamu kopa, trecom potpisuje!
« Odgovor #673 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:32 »
Slazem se sa kolegom debelim :)

U Cacku otkad je poceo da pada sneg pada sitan gust sneg, nisam video ni u jednom trenutku da je pojacao intezitet..
Rastu cm ali veoma sporo, nadam se da ce se promeniti do jutra nesto, koliko vidim i okolina slicno prolazi..
Vojvodina dominira, a prognoziralo se svasta, mada do jutra je svasta moguce, mozda se kolo srece okrene..

Van mreže nele-niš

« Odgovor #674 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:33 »
Spustila se prava snežna vejavica... napolju je nadrealno, kao da je dan.

Jak sitan sneg u kombinaciji sa pojačanim severozapadnim vetrom.

Van mreže mareeram

« Odgovor #675 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:35 »
Slazem se sa kolegom debelim :)

U Cacku otkad je poceo da pada sneg pada sitan gust sneg, nisam video ni u jednom trenutku da je pojacao intezitet..
Rastu cm ali veoma sporo, nadam se da ce se promeniti do jutra nesto, koliko vidim i okolina slicno prolazi..
Vojvodina dominira, a prognoziralo se svasta, mada do jutra je svasta moguce, mozda se kolo srece okrene..

Bogami kod Mede u Mrcajevcima ga fino plasa, sto bi rekli Crnogorci.. :D :)

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #676 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:36 »
Da upotrebim reči legendarnog pok. Mladena Delića "Ljudi, pa je li to moguće?"  :!: :?: da si ti konačno zadovoljan  :D vremenskim prilikama u tvom delu BGa .

Juče i prekjuče si bio veoma nezadovoljan nečime što su modeli predviđali (čak si prognozu modela doživljavao lično u smislu "zima nas ponižava"), danas si u nekoliko navrata bio pun pesimizma (barem mi je tako delovalo čitajući tvoje komentare) -pa čak i u večernjim satima kada se videlo (ne na radarskoj slici) da će snega u BG sigurno biti.
Tebi je manje-više bila namenjena moja poruka

sa nadom da ćeš je pročitati i da ćeš "poverovati" da će biti još snega u BGu ... i dočekasmo i tvoju radosnu najavu finog snega u BGu.
Hej, ako sada nekim čudom sneg odmah prestane -znaćemo da si ti "urekao"  ;)

Sneg u BGu pada finim intenzitetom (svakako nije jak ali nije ni slab kao što piše u izveštaju od 21 i 22h -za Vračar i Surčin, a lagano raste snežni pokrivač) a prema AMS-Karaburma do sada je ukupno palo 9.5mm -dakle više od onih 8mm koje je jučerašnji 12z WRF-NMM dao ukupno do kraja padavina, a taj jučerašnji model je neke članove oneraspoložio a tebe možda i iznervirao. Izvinjavam se za "off".
Uživajmo u snegu  :veje koji će se zadržati u narednom periodu -biće lepo ući u 2015. sa "čvrsto stegnutim" snežnim pokrivačem.
Kad sam ja zadovoljan sa trenutnim stanjem i snegom onda znate koliko je sati.U ovoj 2014 godini nismo imali pravi sneg  i sad pred kraj godine stize nam pravi ciklon i hladnoce a onde modeli dan pre pocetka padavina maltene skoro pa i ukinu sneg i daju 5 do 10 cm i kako onda da budem zadovoljan,to je po meni nepravda.Medjutim radar nam je pokazao drugacije pogotovu u drugom delu dana a sneg ovde pada jos jace sad je to skoro pa mecava.Malopre sam merio sneg i ima ga oko 10 cm zavisi kako gde,tako da bi minimum sutra bio 20 cm.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #677 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:40 »
Zavija vetar, sneg više ne pada.

Evo slike od večeras u gradu - snežno-novogodišnji ambijent:

Van mreže sale pn

« Odgovor #678 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:42 »
Bas usitnio sneg u Paracinu, visina je oko 6cm sada... Na radaru se inace vrzma neka padavinska rupica iznad mojih krajeva, nadam se da ce bar da izgura do 15cm do jutra, izgleda da preko toga nece vise.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #679 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:44 »
Trenutno sneg i ovde usitnio, gust i dosta sitan sneg pada.