Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2014 - III dekada  (Pročitano 249010 puta)

Van mreže man

• **
  • Starost: 47
  • Vratiće se zime kad se desi kolaps AMOC-a!
Odg: Decembar 2014 - III dekada
« Odgovor #680 poslato: 28. Decembar 2014. u 22:59 »
Sneg je prestao kod mene,temp.-2C.

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #681 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:01 »
Kakva mecava napolju radar je popunjen odlicno,strujanje idealno za Beograd.Ako ovako nastavi bice ga oko 15 cm do ponoci.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #682 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:06 »
I dalje pada umeren sneg kod mene. Temperatura u padu. Trenutno je -2. Visina snežnog pokrivača je premašila prognoziranih 15cm. Vetar poprilično jak severni, tako da će večeras izgleda biti borbe sa smetovima.

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #683 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:08 »
Стварно не знам откуд у Чачку само слаб снег, ја сам и више него задовољан интензитетом падавина, раздаљина је неких 15-16 километара ваздушном линијом, чудно..

Нема неке веће промене, умерен густ снег и даље, скупљају се центиметри, тренутна температура - 1.8 C.

Van mreže Vlade_Ca

• *
  • Starost: 31
  • Ko drugom jamu kopa, trecom potpisuje!
« Odgovor #684 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:15 »
Ne znam, mozda imamo drugacije kriterijume :D
Po onim slikama sto si ti okacio i u Cacku u to vreme je bila ista ili priblizna visina snega, e sad ne znam, videcemo ujutru..

Trenutno pada sitan ali gust sneg, cini mi se da ga vise ima po asfaltnim povrsinama nego na travi..

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #685 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:17 »
Da se javim i ja poslednji put veceras.
U GM pada umeren sneg ,trenutna visina 6,7cm,gde je bilo starog 2cm vise.Do jutra ocekujem do 15cm.
Vetar u pojacanju,trenutna T -2.4°C.
« Poslednja izmena: 28. Decembar 2014. u 23:30 Vladimir »

Van mreže Marko_bg

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #686 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:20 »
Ја сам данас скоро цео дан провео у путу од Љубљане до Београда. Снег је на појединим деоницама кроз Хрватску и Србију падао толико јако, ношен ветром, да су услови за вожњу били крајње неповољни. Ипак и поред јаког ветра није било наноса на путу.

Van mreže Nicisy

• *
« Odgovor #687 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:20 »
@Dejo
Kakve prelepe slike Subotice  :super:

Van mreže Drekavac

• *
  • Starost: 32
« Odgovor #688 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:22 »
U Brckom pada sitan, gust i jak snijeg uz jak S - SZ vjetar. Prava vejavica...ima vec preko 10cm snijega. T -2C

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #689 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:23 »
 ^^ Dejo slike su božanstvene... kao iz stranih prazničnih časopisa  :super:  :first:
U Bg-u vejeli pa veje sneg... Ja i Joca smo se baš vratili sa prvog "snegolova".
Reportažu ću napraviti večeras  :)

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #690 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:25 »
I dalje pada sitan sneg ali je vetar znatno pojacao tako da vise ne znam ni koji je intenzitet snega, ne zna se sta pada a sta je samo sneg nosen sa krovova i grana od drveca. Sve u svemu, ovo je bio savrsen dan za zimoljupce (bar u mom kraju ovde), i snega ima sasvim dovoljno za pravu zimsku idilu, tacnu visinu snega cu znati sutra ujutru, a do tada ocekujem jos malo padavina.

Trenutno mi se cini da je sneg potpuno prestao, sto nije lako videti s obzirom na sneg sa krovova koji vetar nosi na sve strane.

Ipak i dalje pada slab sneg, ali veliki problem ce biti vetar, bojim se da ce ujutru biti problema na putevima sirom Vojvodine, sneg prestaje polako da pada, i u celoj Vojvodini je tako ili ce biti tako uskoro, ali vetar pravi velike probleme. Ostaje nam da se nadamo da ce sve proci sa sto manje posledica.
« Poslednja izmena: 28. Decembar 2014. u 23:49 Mile94 »

Van mreže MljeveniDjetic

• *
« Odgovor #691 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:30 »
ovako je veceras u Mirijevu, sneg pada umereno vec satima bez posustajanja.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #692 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:31 »
Nista novo,umeren do jak sitan sneg u Novom Selu,uz zapadni vetar koji ga nosi sa krovova i grana.

Odoh da uzivam napolju :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #693 poslato: 28. Decembar 2014. u 23:46 »
Ljudi kakvi udari vetra napolju pa to je strašno! :o Mislim da sneg i dalje pada ali je to teško proceniti zbog vetra. Ovo će biti noćna mora za putare i ljude koji su se zadesili na putu (bar u ovom delu Banata). Na sajtu RHMZ vidim da Kikinda ima najveću brzinu vetra od 9m/s. Strašno ...

EDIT: Zaboravih da napišem da nismo imali el. energiju. Kažu:
Citat
Kako Info Centar nezvanično saznaje zbog snega koji vetar nanosi u trafo stanice dolazi do kratkih prekida u isporuci električne energije u pojedinim mestima žitištanske opštine.
Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i intenzivno rade na otklanjanju nastalih havarija.

Van mreže Josip

• **
« Odgovor #694 poslato: 29. Decembar 2014. u 00:00 »
I dalje sipa slab do umjeren sitan snijeg praćen umjerenim i jakim vjetrom koji nosi snijeg s krovova. Vjetar zviždi na sve strane, a kako tek zviždi u Splitu gdje se mjere orkanski udari bure. Najjači udar 140.5 km/h

Naravno i na ostatku Jadrana ima jake i olujne bure s orkanskim udarima.

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #695 poslato: 29. Decembar 2014. u 00:01 »
Eh, blago vama, imate ulicnu rasvetu pa mozete lepe fotke da napravite! Ova rupa od grada od letos nema rasvete tako da je kod mene k'o na vr' Rudnika :(

Dosad nekih 7 cm snega. Pada jako sitan sneg slabim do umerenim intenzitetom, samo u par navrata danas, u ukupnom trajanju od oko pola sata padao krupniji sneg pojacanim intenzitetom :(

Sutra po danu cu da stavim neku fotku - ovako ne vredi - mozete samo tarabice na mojoj terasi da gledate - toliko blic dobaci :(

"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #696 poslato: 29. Decembar 2014. u 00:01 »
^^ Dejo slike su božanstvene... kao iz stranih prazničnih časopisa  :super:  :first:
U Bg-u vejeli pa veje sneg... Ja i Joca smo se baš vratili sa prvog "snegolova".
Reportažu ću napraviti večeras  :)

Потписујем цео Микијев пост :D

Слаб до умерен снег и даље, све је бело и завејано, не знам тачно колико га има, али рекао бих 10 цм, а можда и мало више.

Колико волим када је моја улица завејана снегом, а тако је било до мало пре, а онда прође грталица.. :nelupaj: :)

Хладно је, дува умерен северозападни ветар, који на тренунтке направи праву вејавицу. Т -2.4°C.
« Poslednja izmena: 29. Decembar 2014. u 00:20 Јоца »

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #697 poslato: 29. Decembar 2014. u 00:06 »
Snijeg ne posustaje, intenzitet je prilično konstatan, umjeren. Sjeverni vjetar je u postepenom pojačanju, pa je na momente prava vejavica napolju. Temperatura u padu, uskoro će otići niže od jutrošnje Tmin, trenutno -1.7°C.
Snijega ima ~10cm.

P.S. Dejo, čarobne fotke! :) Kad ih vidim, prosto mi je žao što malo češće ne pada snijeg.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #698 poslato: 29. Decembar 2014. u 00:16 »
Stanje oko 20h, pre vetra i nestanka struje ...

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #699 poslato: 29. Decembar 2014. u 00:19 »
Sneg ne posustaje,napolju ga ima sigurno preko 10 cm.