Subota mi deluje dosta "suvo" za BG i pre očekujem neki "dodatak" padavina (sneg) u nedelju.
Sutra će biti uslova i za konvektivne a ponegde i stratiformske padavine u obliku snega.
U većem delu Srbije biće povoljnih uslova za pljuskove snega a kao što je već spomenuto u takvim situacijama je teško prognozirati količinu padavina -tu numerički modeli mnogo ne pomažu i verujem da će biti lokacija na kojima će pasti sasvim solidna količina snega (da popravi "ambijent", koji je npr. u BG blago rečeno grozan -sa izuzetkom najviših delova grada u kojima je temp. samo na kratko došla do +0.5C i potom se vratila minimalno ispod nule).
Treba napomenuti da će u severnoj "polovini" zemlje, a naročito na severu i severozapadu Vojvodine, biti jakog NNW vetra (sredinom dana povremeno sa udarima olujne jačine) pa će subjektivni osećaj temp. biti u baš "debelom" minusu
Mislim da bi bilo korisno da se postavi "update"-ovana prognoza na portal jer verovatno ima ljudi koji samo to prate (ne mislim na redovne, aktivne članove foruma) a ne i forum (gde su dati detalji u vezi prognoze za naredni period) a na portalu (bar za sada, 15.20h) stoji prognoza u kojoj se za nedelju navodi samo sledeće:
"U nedelju će doći do delimičnog razvedravanja u Vojvodini, dok će u centralnim i južnim krajevima i dalje biti oblačno, a maksimalne temperature će se kretati između 1 i 4 C." tj. nema napomena u vezi vetra i očekivanih, lokalnih padavina. Ne znam "na koga je red" da "rmba" vikendom
tj. piše prognozu na portalu ali verujem da će moj komentar biti shvaćen kao potpuno dobronameran.