Ja se izvinjavam za mali off:
Potsetio bih na jednu raspravu od pre sigurno vise od godinu dana, kada je jedan stariji bivsi clan foruma Rale pokrenuo pricu o gotovo 2 metra snega za dan-dva u Ivanjici u novembru 81 koje je licno doziveo i nije imao razloga da laze,kada sam ja to potvrido,i kada sam rekao da je to jedini sneg o kojem ivanjicani pricaju i za koji svako u Ivanjici zna ,i kada je medov deda ili otac to potvrdio....
neki clanovi foruma su govorili iskljucivo da je u Srbiji nemoguce da padne 100 mm padavina,ako nisu konvektivne, za tako kratko vreme jer nismo na geografskom polozaju itd itd itd,pa ni na jugozapadu i bez obzira na mikro-klimu i sve...
onda se dogodila prosla godina sa ogromnim poplavama i preko 100 mm u nekim delovima srbije za dan dva...
A evo sada kako Ivanb je okacio meteorogram za Arilje od 96,5 mm padavina uglavnom snega,a sta da je temp za koji stepen niza,kao u novembru 81 ,i sta kada se na to doda mikrolima,moguce je da u visim predelima padne i preko metar ipo do dva snega za svega 36h u martu
Dakle sve je moguce,nikada ne treba napadati i biti iskluciv i oterati neke clanove foruma na osnovu licnih ubedjenja i misljenja ma koliko bili potkrepljeni ipak klimavim (za konkretne situacije) godisnjim prosecima,klimatskim karakteristimama regiona,i prognosticarskim kartama od tog perioda te godine koji nista konkretno ne mogu znaciti...
On: Ja ipak mislim da ovo nece biti bas ovoliko ekstreman dogadjaj kako trenutno izgleda,mada ocekujem sigurno preko metar novog snega u visim delovima Ivanjice,ali i vrlo lako ovo moze izrasti u jedan dogadjaj o kojem ce se godinama pricati kao o necemu neverovatnom tipa :novebra 81 u ivanjici
mnogi krajevi srbije mogu obarati snezne rekorde,ne samo za mart...