Da zanimljiv je taj topao vazduh nad sumadiom, kod jednog modela samo crta dok drugi vide taj topao vazduh od Zrenjanina pa na gore, prema Bg je hladan kao na zapadu, pa se topao vazduh proteze duz Tise znaci severni i sredjni banat su u tom toplom vazduhu, dok je juzni u hladnom oko 0 do 1 plus, znaci kod mene hladan u juznom banatu, tako je bilo i u februaru ali ga brzo presnezi ovde kod mene u februaru 2 sata kisa i onda sneg poce dok je u Kikindi tek uvece u 21 kisa presla u sneg, seca te se toga a . Sad mislim da je ista situacija, ili slicna cak je malo manji taj balon toplog vazduha nego prosli put verovatno zbog cinjenice da nema kosave samim tim juzni banat kad nema kosave onda je ovde kao na zapadu snezno, tako sam pratijo videcemo sada sta ce se desiti imamo 29 sati do pocetka padavina. Bar moj kraj, najverovatnije od sutra uvece to jest danas pocecu da gledam radar, kao i da pratimo T kako pada i gde, ono sto smatram jeste gde sutra bude dnevna ispod 5C brzo ce poceti sneg, a tamo gde je iznad bice tek u cetvrtak pre podne ili popodne. Ali sad kad citam komentare o toplom vazduhu iznad sumadije,Vojvodine,jugoistoka srbije, i kad sagledam sve pa veci deo zemlje ce biti u toplom vazduhu, nesto su se modeli zbrkali. Jos jedna zanimljivost jeste da je ciklon slican majskom od prosle godine, e tada je kod mene dnevna bila 6C brate,a maj je vec duboko otiso ako je tada bilo 6 u plusu pa nemoguce je da ce sad biti 4 ili 5 u plusu
nista mi nije logicno samo se nadam da ce bar 20cm pasti u juznom banatu. Sa jedne strane sobzirom na kolicinu kise a kao sto znate u Vojvodini jos nije se ni obrao kukuruz, i sunokret, ponegde je ostao na njivama a bogami dosta je i neizorano jer vec sad je cak i u peskovitom juznom banatu nemoguce uci u njive a ove padavine ce samo jos vise pogorsati, ako bude sneg bice dobro ali ako bude kise mislim da ce te videti horor slike terena, crnina i sivilo nevalja nikako al cekajmo i videcemo. Zanimljivo ni trava jos nije krenula znaci da je hladna zemlja ipak