@Srks @Boce
Boce je, bar mi tako deluje, greskom sabrao sve padavine iz 6-osatnih termina kao da su sve one bas za period od 6h pa je dobio dosta vece brojke -u terminu 12UTC su date padavine za prethodnih 6 sati a u terminu 18UTC za prethodnih 12 sati.
Brojke koje je Srks postavio su dobre -dakle do 19h Zlatibor 47mm (ukljucujuci 3mm za period od sinoc/nocas 18z do 00z), Beograd do 19h 22mm na Vracaru (a 23mm na Karaburmi) a do ponoci ce biti preko 25mm (Karaburma je stigla do 26mm).
Danas se temp. na Vracaru nije spustila ispod 3.0C i u svim terminima je bila cista kisa -kao sto je spomenuto vetar je glavni krivac sto se i uz solidan intenzitet padavina (i povoljnu temp. na 850hPa) temp. drzala na 3-3.5C. Gledajuci GFS od juce-prekjuce cini mi se da je bio dosta bolji od ECa koji je temp. spustao na cistu nulu kao i RHMZov WRF -pricam o modelima od prekjuce i juce, tek sinoc je EC to poceo da menja (interesantno je da je jutrosnji RHMZov WRF video 30mm snega u BGu nakon 15h iako je jutrosnji EC, cije se bocni granicni uslovi koriste, imao temp. +3 za celo popodne i vece).
U jucerasnjoj prognozi RHMZ je za danas za BG bio odlican -dajuci samo kisu a ostaje greska u toj prognozi koja je davala -1C za sutra ujutru (to je danas korigovano).
Generalno dan je u vecini mesta doneo mnogo manje snega od onoga sto se mozda ocekivalo, u nekim mestima (npr. KG) je poceo i ranije od ocekivanog ali ga je potom zamenila kisa...
Utisak dana su mi padavine u CG i max. brzina vetra u Dalmaciji (bez obzira sto se nesto slicno ocekivalo za orkanske udare vetra -juce sam postavio kartu ECa, to nije nesto sto se desava svakog meseca).