Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2015 - I dekada  (Pročitano 79536 puta)

Van mreže Deni

• *
Odg: April 2015 - I dekada
« Odgovor #160 poslato: 05. April 2015. u 23:02 »
U Skopje ceo dan sa kishom, T je tokom prepodneva pala na 3-4 C, snezna granica je na nekih 800m ali zbog jakih padavina bilo je susnezice i u samom gradu koji je na 250m.

Van mreže skopski

• **
  • Starost: 31
« Odgovor #161 poslato: 06. April 2015. u 00:49 »
I ja da se malo nadovežem. Evo trenutno pada umerena do jaka krupna kiša, a vetar je okrenuo na severni. Baš je hladno van, takt 4C, ali je osečaj da je još malo hladnije. Sneg pada negde iznad 700m. Sneg je danas padao u Tetovo, Gostivar, a večeras u Kičevo je zabeležena i grmljavina sa snegom.
Najviše do 19h ja palo u Mavrovo 36mm (a sa tim i oko 30cm novi sneg, na Popova Šapka malo više..) Evo jedno lepo video od oba ski centra od današne padavine: https://www.youtube.com/watch?v=B7i3HalQzuU&feature=youtu.be

U Skopje zasad su pali minimum oko 15mm. Biče lep pogled sa snežnim planinama okolo kada se razvedri za 2-3 dana  :)

Pre dva dana Tmin na aerodromu je pala do -4.8C (to je samo jedan stepen više od najniža izmerena Tmin u aprilu u Skopje i to je vredno pomenuti), a u gradu se spustila do -2C. Vegetacija se i dalje bavno budi.

Van mreže pavlovic

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #162 poslato: 06. April 2015. u 01:32 »
I evo tipične prolećne situacije, dok je dublje u kopnu T ostala nepromenjena, vetar s jezera je u kraju učinio svoje, za sat vremena T je pala za 10°C i sad se beleži najniža T danas... Pri ovakvim situacijama u nestabilnim danima, ovaj sudar toplog i hladnog vazduha u predgrađima često dovede do buktanja kumulonimbusa.

Van mreže ssoney

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #163 poslato: 06. April 2015. u 04:11 »
Juce je bio uglavnom oblacan dan bez padavina. Bilo je nesto suncanih intervala prepodne. Maksimalna temperatura bila je 12 C. Oblacna i hladna noc je u toku, upravo je poceo da duva severni severoistocni vetar. 5 C je.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #164 poslato: 06. April 2015. u 09:10 »
Ako ikada budem neki bogataš, ima da kupim neku kućicu u toj Ivanjici i zime tamo da provodim ( a i početak proleća )  -)

Е Жико лепо ме насмеја :lmao:. Да знаш да и мени дође да проведем једну зиму у тој чувеној Ивањици. Пошто нисам богат, има да уштекам макар да изнајмим неку собу на месец или два, па да уживам ко човек ;D.

Dobro dosli !  ;D :D
I ja nekad pomislim,koliko srece treba da ima jedan "zimoljubac" i "snegoljubac" da se rodi bas u Ivanjici,ja mislim da sam ja jedini covek u Ivanjici koji voli zimu i sneg :D Ovde ljudi uglavnom (99% Ivanjicana) ne volie sneg,sta vise suprotno od toga...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inace u Ivanjici se juce razvijala situacija bas kako sam i pretpostavio,padavine su nakon mog poslednjeg posta oslabile i prestale,i temperatura je porasla pa je kasnije po podne padala i kisa...medjutim snezni pokrivac se odrzao bez problema...

Uopste je tesko ocekivati sneg u nizim pedelima u aprilu,a snezni pokrivac je premija i ne formira se tako lako kao u januaru,potrebne su bas intezivne snezne padavine...medjutim evo vec drugo jutro u Ivanjici osvanulo sa sneznim pokrivacem,videcemo da li ce izdrzati do veceras kada bi trebale po modelima opet jace padavine u ove krajeve,nadam se snezne :D pa da se veze nekoliko dana sa sneznim pokrivacem u aprilu :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Negede posle 21h sinoc krenuo je ponovo slab sneg u Ivanjici,noc sam prespavao....
A jutros oko 07:30 lep prizor,ponovo je sve belo i trotoari,cak i put

Sneg je oslabio i trenutno pada cas slab sneg pa pojaca na umeren p opet slab i tako u krug....

Van mreže Vladimir

• Starost: 32
« Odgovor #165 poslato: 06. April 2015. u 09:16 »
Slab sneg pada od 7h u Milanovcu.Do sada palo oko 20mm padavina.
Trenutna T 2.1°C.

Van mreže laky

« Odgovor #166 poslato: 06. April 2015. u 10:28 »
Pescana oluja nastala duz hladnog fronta koja je pogodila Emirate prosle nedelje je najjaca koju sam video za 3 godine. Jedino je 2012. pescana oluja Haboob nastala u sklopu oluje bila jaca ali mnogo kraca.

Temperatura je sada u porastu i ocekuje se da ce dostici 38-39 stepeni krajem ove nedelje kada se nov sistem sa severa priblizi i vetar skrene na jugozapadni. Za sada izgleda da hladan vazduh nece izdrzati do Emirata pa bi temperatura nastavila da raste ali ima jos vremena za promene.

Trenutno je 31C, 46% vlaznost vazduha i duva slab vetar...

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #167 poslato: 06. April 2015. u 11:13 »
U Paraćinu pada slaba kiša. Do sada je palo 10.9mm. Temperatura je u padi i trenutno iznosi 2.9C, ukoliko bude jačih padavina kasnije možda i presneži.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #168 poslato: 06. April 2015. u 13:09 »
U Beogradu ugrijalo sunce, kiše danas nije bilo. Ovaj ciklon je u potpunosti podbacio sa padavinama, palo je samo 2mm. Južnije je ipak palo znatno više. Neće se to značajno ni promijeniti jer su i padavine za narednu noć skroz umanjene.
Nije ni mnogo hladno, 9.4°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 5.1mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže aca asceric

• Starost: 27
« Odgovor #169 poslato: 06. April 2015. u 14:28 »
Evo cumulusa T 10 C .

Van mreže Aleksa

« Odgovor #170 poslato: 06. April 2015. u 15:16 »
Jutros je bilo suncano, sada je oblacno. Juce je palo 5mm kise.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #171 poslato: 06. April 2015. u 16:15 »
Padavine uglavnom prestale, još prsne po neka kap, ukupno kod mene 21mm kiše što je u skladu bar ovde sa prognozama modela, reke jesu u porastu ali nije ništa dramatično.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #172 poslato: 06. April 2015. u 20:41 »
U Paracinu i dalje pada slaba kisa. Na svu sreću palo je tri puta manje od prognoziranog, do sada od ciklona 14.1mm.

Interesantan podatak vezan za Kopaonik. Naime, snežni pokrivač je na Kopaoniku u kontinuitetu od 21.12.2014. Visina veceras iznosi 128cm.

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #173 poslato: 06. April 2015. u 21:01 »
U toku celog dana bilo oblačno uz kratkotrajne sunčane intervale, Tmax 10.5°C .
Trenutno hladno i suvo , takt 6.9°C .

Van mreže Srbin

« Odgovor #174 poslato: 06. April 2015. u 23:54 »
U Ivanjici umeren sneg...

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #175 poslato: 07. April 2015. u 05:33 »
Slab snijeg.....

Edit: Sad vec umjeren snijeg,koji se formirao na travi,kolima,krovovima...
« Poslednja izmena: 07. April 2015. u 06:32 beli »

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #176 poslato: 07. April 2015. u 06:39 »
Slab sneg pada u Novom Selu,na 0,8C ovog jutra. :)

U Bg hladno,oblacno i vetrovito.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srbin

« Odgovor #177 poslato: 07. April 2015. u 08:18 »
I treci dan u Ivanjici sa snegom,bez prekida je padao od sinoc,u toku jucerasnjeg dana sneg se prlicno otopio,ali je u toku noci ponovo dobro napadao...

Trenutno je sve belo,grane,trotoari,kola,krovovi,trava...dok ujedno sitan sneg sipa kao u januaru

KOliko ce mi ovo delovati nerealno kada za nekoliko dana temepratura bude iznosila gotovo +20 C u hladu,a sunce pocne da "pripeca" i na suncu subjektivno jos tolije....

Van mreže ssoney

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #178 poslato: 07. April 2015. u 08:33 »
Kakve slike iz Ivanjice, deluje nestvarno, s obzirom da je April :)

Ovde tokom noci bilo u par navrata slabe kise. Trenutno oblacno, bas se razduvao severni i severoistocni vetar. 5 C je.

Van mreže Stefoo

• **
  • Starost: 29
« Odgovor #179 poslato: 07. April 2015. u 09:05 »
Evo snijega i u Banjaluci.  :jupi: :jupi: :jupi:

Takt 1C. Trenutno pada slabog intenziteta.
« Poslednja izmena: 07. April 2015. u 09:22 Stefoo »
„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb