Dobro jutro...velje li velje vidim u ponekim mestima:) Ivanjica vidim bas lepo zabelela, no ipak je to na blizu 500m nadmorske visine, vidim i Novi Pazar koji je na identicnoj visini kao i Ivanjica ima jutros 3cm snega...
Ovo jutro je hladnije od predhodna dva i na visini i u prizemlju pa je sneg padao i u cacku i pozegi,novom selu, tj u mestima u kojima u predhodna dva dana nije bilo pojave snega,u arilju je zabeleo...
Stoga i ne cudi sto se formirao snezni pokrivac i u Novom Pazaru,koji je na visoj nmv od navedenih mesta,sto nije bio slucaj u predhodna dva dana kada je u Ivanjici padao sneg i formirao pokrivac u Pazaru ga nije bilo uospte......
Ovoga jutra,za razliku od predhodnog(jugoistok) najhladniji vazduh skocentrisan bas na jugozapadu Srbije i dok je u Negotinu + 14 C U Ivanjici i dalje pada umeren do jak sneg na +1 C kako mi javljaju (posto sam stigao u pozegu) gde je sve zeleno( I AKO JE PADAO SNEG JUTROS)
Jeste da je u jos nekim mestima padao sneg ovoga jutra,ali ovo sto je napadalo u IVANJICI JE FENOMENALNO ZA APRIL I IZNENADJUJUCE :
10-15 cm snega u samom gradu temperatura se kretala od : 0,5C do 1C ,a 2 km izvan grada gde je temperatura bila ravno 0C sneg suvlji oko 25 CM :o
IPAK cu morati da napravim reporatuzu o predhodna 2,3, dana,jer to ovaj sneg u aprilu zasluzuje,a i da ostane u arhivi
za sada samo nekoliko slika danasnjih
Zavejana Dolina Moravice,malo izvan grada zgrada i betona i mnogo lepse izgleda
A morao sam da se popenjem i na Selo brdo "LISA" (
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9B%D0%B8%D1%81%D0%B0) iznad samog Grada Ivanjice,koja je nadmorskoj visini od 700 m i gde ima neverovatnih od 40 cm do pola metra snega....jedna slika
mnogo vise slika i reportazi o aprilskom snegu narednih dana,nisam zazalio sto sam potrosio vremena jer ovliki sneg na 700 mnv nije cest ni u decembru....
Na Kopaoniku snijeg trpa i trpa. Jutros je izmjereno 142cm, što je nova najveća visina snijega ove godine/zime, u martu je bilo 136cm.
U 14h će sigurno biti još više, s obzirom na radarske snimke, a kako ova sjeverna strujanja odgovaraju Kopaoniku
KADA VEC POMINJEMO VISOKE PLANINE,vidi se po radaru koliko odgovaraju i Goliji ova strujanja,kako li to tek gore izleda na debelom minusu,sigurno preko 2 m snega...
A sada dok sedim u Pozegi dok gledam ovu zelenu travu,
prosto mi neverovatno i nerealno deluje da je samo 40 km jugozapadnije u Ivanjici i dalje kako mi javljaju pada umeren do jak sneg