U Paracinu je prosao jos jedan talas sa pljuskovima i grmljavinom. I ovog puta glavnina oblačnosti je prešla preko jugozapadnih delova grada. Verujem da je kod kolege u D.Vidovu palo dvadesetak litara. Nadam se da će se javiti sa podatkom o količini padavina.
Kod mene iz prve ture 1.8mm, a iz druge 2.3mm. Ne mogu da se zalim, u subotu smo lepo prosli sa 12.5mm.
Tu sam, tu sam... Nije bilo ništa strašno, s obzirom kako je izgledalo na radaru, čak ništa zanimljivo ni za slikanje, iako imam običaj da slikam, ali neznam da izbacujem
Ovako, oko 16 je počelo polako da se nebo mrači i videla se, a i osećala, kiša.. Oko 17h je najzad počela, a ljudi taman krenuli trbuhom za kruhom po poberu trave po njivama, jak intenzitet bez grada, palo je svega i okruglo 5mm, odmah je usledio talas sa mali gradom koji je padao koliko da se kaže da je bio, inače toliko malo da se mogao računati u krupne kapi... Znači prvi talas sa "gradom" je bio 5,5 mm...
Oko 17 i 45 krenuo je drugi talas isto jaka kiše bez grad, kratko je trajao.. I tako krene pa stane, pa krene i tek sada je stalo.. U kišomeru okruglih 10mm, ništa više..
Medjutim čuo sam se s drugom i kaže da je grad rasturio Varvarin...
Pozdrav