Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Prolećni dan (pljusak bez grmljavine) 28. 04. 2015.  (Pročitano 2422 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
Prolećni dan (pljusak bez grmljavine) 28. 04. 2015.
« poslato: 11. Maj 2015. u 19:04 »
Iako sam obećao jučerašnje slike, bilo mi je žao da neizbacim slike od ovog dana, jer početak sezone nestabilnosti je počeo bez grmljavine, ali sam uprkos nedostatku konkretnijih razvoja i grmljavine, osim oblaka malo fotkao ostatak prirode u gradu. ;D

Bilo je nekoliko kratkotrajnih pljuskova, a najjači je bio oko 17:00h i odužio se oko pola sata polako smanjujući intenzitet.  Kao što rekoh, nije bilo grmljavine, ali su oblaci u jugozapadnoj jačali i do Beograda stigli znatno ojačani i naelektrisani, pa su u većem delu Beograda donosili grmljavinu. Grmljavine je ovaj dan najviše bilo u Vojvodini.

Ovako je bilo oko 18:00h, tj. pred moj polazak do marketa.

Pogled na severozapad.

Nisam mogao da uslikam dugu pola sata ranije kada je bila u punoj snazi i savršeno definisana zbog mog lošeg pogleda na istočnu stranu, a ni napolju nisam mogao da je uslikam zato što je u toku bio pljusak u punoj snazi iako je progrevalo sunce.

Ovo je njen ostatak, kada sem krenuo u kupovinu.

Fotogenični Cb na jugu prema planini Maljen i Divčibarama.

E, sad proleće osim nestabilnosti ima i svojih drugih čari. :D

Zatim sam ušao u market i proveo jedno pola sata. ;D Kada sam izašao, opet sam se vratio fotkanju oblaka.

Oblak na jugu i jugoistoku kao da se nije ni raspadao dok sam bio u kupovini, već me čekao da ga još malo fotkam. :D

Kišne zavese oko mene.

Razvoji su nastavili do mrklog mraka, ali se potom nadvila magla i nije moglo da se vidi potencijalno sevanje sa severne (iz pravca Šapca) i severoistočne strane (iz pravca Beograda), ali su dosta konkretniji razvoji bili 2-og maja i u večernjim satima se videlo jasno sevanje sa istoka (iz pravca Arandjelovca). 6-og i u noći izmedju 6-og i 7-og maja je usledio pravi lightshow uz dosta grmljavine i solidan pljusak koji nažalost nisam uspeo ispratiti fotkama, jer sam bio nepripremljen i zaboravio sam gde su neke funkcije na aparatu za noćno slikanje, jer od septembra nisam gotovo ništa slikao noću. :neznam: Juče je konačno počela prava dnevna akcija, a fotke ću kasnije okačiti ili najdalje sutra. :)