Autor Tema: Prolećni dan (pljusak bez grmljavine) 28. 04. 2015.  (Pročitano 2373 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

  • **
  • Poruke: 1.208
  • Starost: 36
  • Lokacija: Valjevo
Prolećni dan (pljusak bez grmljavine) 28. 04. 2015.
« poslato: 11. Maj 2015. u 19:04 »
Iako sam obećao jučerašnje slike, bilo mi je žao da neizbacim slike od ovog dana, jer početak sezone nestabilnosti je počeo bez grmljavine, ali sam uprkos nedostatku konkretnijih razvoja i grmljavine, osim oblaka malo fotkao ostatak prirode u gradu. ;D

Bilo je nekoliko kratkotrajnih pljuskova, a najjači je bio oko 17:00h i odužio se oko pola sata polako smanjujući intenzitet.  Kao što rekoh, nije bilo grmljavine, ali su oblaci u jugozapadnoj jačali i do Beograda stigli znatno ojačani i naelektrisani, pa su u većem delu Beograda donosili grmljavinu. Grmljavine je ovaj dan najviše bilo u Vojvodini.

Ovako je bilo oko 18:00h, tj. pred moj polazak do marketa.


Pogled na severozapad.


Nisam mogao da uslikam dugu pola sata ranije kada je bila u punoj snazi i savršeno definisana zbog mog lošeg pogleda na istočnu stranu, a ni napolju nisam mogao da je uslikam zato što je u toku bio pljusak u punoj snazi iako je progrevalo sunce.

Ovo je njen ostatak, kada sem krenuo u kupovinu.


Fotogenični Cb na jugu prema planini Maljen i Divčibarama.


E, sad proleće osim nestabilnosti ima i svojih drugih čari. :D
























Zatim sam ušao u market i proveo jedno pola sata. ;D Kada sam izašao, opet sam se vratio fotkanju oblaka.

Oblak na jugu i jugoistoku kao da se nije ni raspadao dok sam bio u kupovini, već me čekao da ga još malo fotkam. :D


Kišne zavese oko mene.






Razvoji su nastavili do mrklog mraka, ali se potom nadvila magla i nije moglo da se vidi potencijalno sevanje sa severne (iz pravca Šapca) i severoistočne strane (iz pravca Beograda), ali su dosta konkretniji razvoji bili 2-og maja i u večernjim satima se videlo jasno sevanje sa istoka (iz pravca Arandjelovca). 6-og i u noći izmedju 6-og i 7-og maja je usledio pravi lightshow uz dosta grmljavine i solidan pljusak koji nažalost nisam uspeo ispratiti fotkama, jer sam bio nepripremljen i zaboravio sam gde su neke funkcije na aparatu za noćno slikanje, jer od septembra nisam gotovo ništa slikao noću. :neznam: Juče je konačno počela prava dnevna akcija, a fotke ću kasnije okačiti ili najdalje sutra. :)