Stvarno je mnogo čudan sa tim izostankom nestabilnosti sutra EC.Bukvalno je nemoguće da ne bude razvoja,a rekao bih da će biti iznenađenje i ako sve prođe bez par jakih odraza sutra.
Za petak je EC saglasan sa NMM-om i GFS-om,te daje nestabilnosti i padavine (gledajući dole za Novo Selo).
E sada,stvarno mi je baš krivo što neću biti dole kući da ispratim to,pa se moram fokusirati ovde za Bg.Zaista ne znam šta bih rekao za predstojeća 2 dana.EC je skroz suv,kao i NMM,dok je GFS baš ruban za Bg i za sutra i prekosutra,bukvalno već malo južnije bi sve kretalo da bukti.
Takav scenario se dešavao mnogo,mnogo puta u prošlosti i apsolutno me ne bi začudio da se ostvari da se nije desila prošla godina koja je pokazala to što je pokazala,a to je da su pravila tu da bi se kršila.
E sada,da li je to samo bio "debeli" sezonski izuzetak ili ne,videćemo..
Očigledno da će razvoj mahom biti vezan za orografiju,te sa tog stanovištva izgleda da je najverovatnije da se ovde u Bg čeka "karpaćanka".E sada,ako je tako,potencijalniji dan za nju će biti petak,jer je strujanje više istočno.
Valjda će se još neko od kolega uključiti u raspravu