Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2015 - I dekada  (Pročitano 46310 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Jun 2015 - I dekada
« Odgovor #320 poslato: 10. Jun 2015. u 09:35 »
Hvala kolega za radarske ! :) Vidi ti samo taj skoro pa maksimalac na Glediću ! :)

Njegovim spuštanjem je  i pala glavnina od ovih 18mm koliko reče mama da je jutros pisalo na stanici.Brata sam maltretirao da ustane oko pola 2,reče mi da je tad bilo vrlo malo,tek 5mm.Uglavnom,lepa kiša.

Videćemo šta donosi današnji dan,izvedrilo ga lepo u većem delu zemlje.Da se "jedem" u sebi što nisam kući da sve ovo pratim to znate i sami ???
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #321 poslato: 10. Jun 2015. u 09:39 »
pa nije sofronije, prosle nedelje obe ture su se lepo istresle, nocas promasaj, bio sam izmedju 2 celije, grmelo je i sevalo za sve pare ;), ali kise nista kao, kod tebe, par kapi.... zato je kragujevac sve zivo potkacilo

Ma prosle dve ture ovde promakose za razliku od Bosnjana na primer gde se lepo provalilo  :( Najvise je ovde palo bas blizu rhmz stanice pa je podatak od 7 l malo nerealan - suvo sve k'o barut :( Jedino je gora situacija oko Knjazevca ja mislim...

Citat
Ako je vjerovati radarskima, oblaci su u sva tri navrata nastajali bukvalno tuda oko Palanke i nastavljali kasnije svoj put ka jugu i zapadu. Jednostavno, za svako strujanje postoje lokacije gdje oblaci nastaju, gdje jačaju, gdje slabe, kuda se kreću... Očigledno da je Kragujevac za ovo strujanje šampion.

Sto ne nastane malo oko Pozarevca pa da se spusti ovde...   :selam:
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #322 poslato: 10. Jun 2015. u 10:39 »
Posle mog jutrošnjeg javljanja u Paraćinu se spustio stratus koji je tek sada krenuo da se kida. Iz Rumunije polako ulaze konvektivne padavine. Trenutno u Paraćinu 24.6C

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #323 poslato: 10. Jun 2015. u 11:03 »
Njegovim spuštanjem je  i pala glavnina od ovih 18mm koliko reče mama da je jutros pisalo na stanici.Brata sam maltretirao da ustane oko pola 2,reče mi da je tad bilo vrlo malo,tek 5mm.Uglavnom,lepa kiša.

Mene bi moji tačno otjerali u tri lepe da ih zivkam svaki čas da ih pitam kakvo je vrijeme kući, ionako nemaju previše razumijevanja za sve ovo što pratimo. :D

Sigurno ti je teško što nisi ovo otpratio od kuće. Šta ćeš, naletjela loša sezona za Beograd, jednostavno sve nestabilnosti su u nekim strujama koje ne odgovaraju (uglavnom N, NW, NE...), ne znam jesu li se ijednom od početka godine namjestile nestabilnosti u jugozapadnoj ili južnoj struji. Znaš i sam da nije baš tako da uvijek sve promašuje Beograd, bio si tu i prošle godine kad je bilo svega i svačega.

U Rumuniji se već zakuvalo, ovakva satelitska slika obećava zanimljivo popodne u centralnoj Srbiji:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #324 poslato: 10. Jun 2015. u 11:07 »
Pomoravlje i južni delovi Šumadije pod tim niskim statusima ili stratocumulusima.

Karpati kreću da kuvaju a nešto već kao što kolega reče ulazi iz Rumunije tamo u Ključ.

Sad će verovatno brzo da se aktivira razvoj na istoku Srbije.

@Milosh

Moram reći da moji imaju prilično razumevanja za mene  :) ,mada obično u ove kasne sate više maltretiram društvo,koje sam usput naravno morao naučiti vrlo preciznom tumačenju geografije i radara naše okoline  ;D

I generalno mi lakše padne kad mi oni bar prenesu delić atmosfere kako je to izgledalo dole  :) A Bg kao Bg,jednostavno loša sezona (zasad),bude povremeno takva i dole kući,jednostavno u većini slučajeva te neće pa neće.Kad tad će se zadesiti južna i jugozapadna ozbiljnija nestabilnost kad budem ovde,tako da će to biti puno interesantnije odavde nego dole kući  ;)

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže toni

• *
« Odgovor #325 poslato: 10. Jun 2015. u 12:15 »
Jutros oko 4 u Užicu je bila žestoka grmljavina i solidna kiša. Upravo sad se sprema ponovo. Dobro se natmurilo.

Van mreže krstivoje

• **
  • Starost: 41
  • volim lepo vreme samo kad pecam...
« Odgovor #326 poslato: 10. Jun 2015. u 12:20 »
da, vidi se na radaru, oblak se stvorio izjedanput kod uzica, kao da ga je neko spustio tu :D

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #327 poslato: 10. Jun 2015. u 12:27 »
Uf dosta sparno vreme, jeste T 26.1°C al vlažnost ide do 60%  :ufff: .
Ne znam da li čemu da se nadam danas jer ovo je i više nego postalo dosadno za pratiti a kiša bi dobro došla..
Definitivno najgore strujanje za ovaj deo zemlje!  :deda:

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #328 poslato: 10. Jun 2015. u 12:57 »
Razbuktalo se opasno na Karpatima, intenzivnije nego juče. Vidjećemo šta će se desiti sa ovim oblacima kad se spuste u nizine. Mada je najvjerovatniji ishod poznat, ali nada zadnja umire. :)

U Beogradu ima dosta stratocumulusa koji s vremena na vreme zaklanjaju sunce, pa temperatura raste sporije nego u Vojvodini, trenutno 25.6°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #329 poslato: 10. Jun 2015. u 13:13 »
Ovde se aktivirala Stara planina oko Babinog Zuba, ali to nama ne daje nadu.
Treba nam nešto iz pravca Kule u Bugaskoj. Ali to ove godine ne doživesmo još uvek.
T=29.8°C

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #330 poslato: 10. Jun 2015. u 13:28 »
Баш је била журка овде ноћас, презадовољан сам.  :)

Тренутно се и овде кида стратус и појављује се све више ведрине, а и сунце стидљиво, тако да се већ осећа спарина, тренутно 25,4 C.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #331 poslato: 10. Jun 2015. u 13:29 »
Da,aktivirao se razvoj uz planinske krajeve ka granici sa Bugarskom.

Ovaj severniji deo istočne Srbije začudo miruje,ali njemu i da se ne aktivira svakako silazi karpatski razvoj kao i ovaj u zapadnom rumunskom Podunavlju.

Van mreže Bart

« Odgovor #332 poslato: 10. Jun 2015. u 13:45 »
Slaba grmljavina ali cini mi se da ce ovaj oblak proci malo zapadnije od Nisa... Kad vidim ovu radarsku sliku cini mi se kao da ce se svi ovi mali odrazi spojiti iznad Nisa...
« Poslednja izmena: 10. Jun 2015. u 14:03 Bart »
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #333 poslato: 10. Jun 2015. u 14:02 »
Nastavlja se isti film koji gledamo već poduže ovde u Knjaževcu. Mali grmljavinski sistemi obilaze grad planinskim vencima.
Ostaje nada u nešto jači sistem koji bi došao iz severozapadne Bugarske.

Van mreže Darko Vr/Sc

• **
  • Starost: 26
« Odgovor #334 poslato: 10. Jun 2015. u 14:10 »
Ako ovako nastavi da se radar popunjuje odrazima na istoku uz NE strujanje, ja ocekujem zanimljivo poslepodne i vece,
trenutno vetrovito i toplo T 27 i povremeno iz pravca Bosilegrada i Crne Trave zagrmi  :)

Van mreže bojan_ferrari

• *
  • Starost: 36
« Odgovor #335 poslato: 10. Jun 2015. u 14:38 »
Poz svima! :-*
Valjda ce nesto da nas zakaci danas.Valjalo bi da okvasi pred ove vrucine koje nam se spremaju...  :sunce

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #336 poslato: 10. Jun 2015. u 14:43 »
U centru grada pljusak, kod mene na brdu za sad izgleda suvo.
Ali ono što daje nadu jeste jačanje sistema iz severozapadne Bugarske.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #337 poslato: 10. Jun 2015. u 14:46 »
Polako i sigurno stiže pošiljka iz Rumunije, a i jugoistok je sve atkivniji. Zanimljivo popodne i veče je pred nama, imaće šta da se prati:

Za sat vremena izlazi sondaža, mislim da bi moralo da ima dovoljno vlage u svim slojevima, i CAPE preko 500 J/kg.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže sale pn

« Odgovor #338 poslato: 10. Jun 2015. u 14:57 »
Krenula zurka istocno i jugoistocno od grada. Crni se samo tako i grmi u daljini, oblak je negde kod Cestobrodice. Na nepovoljnom je polozaju, i u severoistocnoj struji ce proci juznije vrlo verovatno.

Severoistocni deo neba je jos uvek sterilan, za sada nema razvijenih kumulusa, ali se nazire jedan nakovanj cb-a u daljini.

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #339 poslato: 10. Jun 2015. u 15:00 »
Иако нема пуно разлога за такав став, ја сам врло песимистчан по питању данашњих и вечерашњих развоја, а све због претходних "искустава" у овој струји. Једноставно ништа није могло да стигне до овде, све се брзо распадало како је слазило са Карпата, једва и до Вршца дође, а камоли чак до Бг-а, тако да сам као што рекох врло песимистичан, иако модели говоре другачије. Па чак и да догура, наћи ће начин да заобиђе јер ми смо једноставно баксузи :D.

Надам се да ће се створити нешто знатно ближе, па да то догура до овде, овако мртва трка. Врло је спарно, Т 27°C