Prođe 10h, a da još nije svanulo. Oblačno i tmurno u Beogradu, kratkotrajne kiše je bilo samo sinoć oko 1h, palo je 2.0mm ukupno juče. T 14.0°C, Tmin 13.7°C
Na satelitskom snimku jasno vidljiv ciklon nad nama:
Neverovatan visinski ciklon. Pravi košmar za meteorologe. Nikako ne može da mu se proceni putanja na duže od dva dana ili čak jednog dana. Pre par dana je delovalo da ćemo u ovo vreme imati toplotni talas, pa umereno toplo vreme, pa temperature malo ispod proseka, pa se na kraju ispostavilo da imamo temperature znatno ispod proseka za mesec jun koje priliče novembru.
Morao sam peć da uključim, a tako nešto mi se nije desilo još od 2005-e. A vreme me podseća na tu gudinu, jer je leto te godine bilo sa temperaturom nešto ispod proseka. I da nije tad bilo desetodnevnog toplotnog talasa od 24-og jula do 3-eg avgusta, bilo bi' možda i znatno ispod proseka kao 1976-e i 1978-e. Ako se ovako nastavi (sa prodorima hladnog vazduha sa atlantika i njegovog zadržavanja u krugu visinskih ili još gore sekundarnih ciklona u mediteranu), možda se posle gotovo 200 godina ponovi i 1816-a. ;D
U Valjevu samo 14C.