Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Munjolov u Valjevu u noći 03. - 04. 08. 2015.  (Pročitano 1490 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
Munjolov u Valjevu u noći 03. - 04. 08. 2015.
« poslato: 04. Avgust 2015. u 20:43 »
Evo i mog konkretnijeg pokušaja slikanja munja. Daleko je to od idealnog, ali sam bar nešto pokušao. Dan je bio veoma sparan i nakon jutarnjeg pljuska oko 4h, usledilo je razvedravanje, a potom sunčan, topao i veoma sparan dan. Sunčano je bilo do negde 15h, ali se onda navukla neka visoka, a potom i nešto šira altostratusna oblačnost koja je oko 17:30h donela nešto slabe kišice. Potom je počelo da se razvedrava oko 19h, ali sam tada počeo muzičku probu koja je trajala do 22h. Na samom kraju probe se čula s' polja tutnjava koja je slutila na grmljavinu. Kada sam izašao napolje i sa ekipom se razišao, sa juga je žešće sevalo. S' obzirom da je strujanje bilo uglavnom južno-jugoistočno (odatle je najviše sevalo), na ćalovo pitanje "hoće li biti kiše?" rekao da će je sigurno biti, ali ne znam koliko će pasti. Najžešće je sevalo na istoku, a strujanje je baš u to vreme okretalo na istočno. Pošto me preksinoć zezao sajt tinypic dok sam izbacivao slike i nisam ih stigao izbaciti prethodnu noć, želeo sam da sinoć dovršim prošlu reportažu. Medjutim, dok sam dovršavao prethodnu reportažu, čitavu seriju munja sam propustio od 22h do 00h. Najžešće je bilo izmedju 22:30h i 23:00h kada su munje tukle u neposrednoj blizini i morao sam da isključim komp i televizor. Potom je nestajalo i interneta, pa sam zato prethodnu reportažu dovršio kasno. Oko ponoći je malo utihnulo, ali pola sata iza ponoći je došla nova tura munja. Ovaj put nisam hteo da propustim priliku iako se nisam Bogzna čemu nadao.

Radar u narednih sat vremena posle ponoći. Sa juga i jugozapada je sevalo gotovo neprestano.

Jug i jugozapad.

Na kraju pogled na zapad, ali je slika ispala mnogo loše. Verovatno sam se cimnuo. :doh: :bang:

Čitav ovaj moj munjolov me asocira na prosečno uvežban garažni bend na gitarijadi. ::)

Van mreže Miki

• Starost: 28
Odg: Munjolov u Valjevu u noći 03. - 04. 08. 2015.
« Odgovor #1 poslato: 04. Avgust 2015. u 22:13 »
Se secas pre (proslogodisnje reportaze nestabilnosti) kako nisi uopste ni mogao da uhvatis munju vec samo svetlost i po koji obasjan oblak?
A gledaj sad, ovo je nesto i napredujes jer ti je svaka reportaza bolja od prethodne, bravo!  :super:

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
Odg: Munjolov u Valjevu u noći 03. - 04. 08. 2015.
« Odgovor #2 poslato: 04. Avgust 2015. u 22:56 »
Se secas pre (proslogodisnje reportaze nestabilnosti) kako nisi uopste ni mogao da uhvatis munju vec samo svetlost i po koji obasjan oblak?
A gledaj sad, ovo je nesto i napredujes jer ti je svaka reportaza bolja od prethodne, bravo!  :super:
Hvala Miki na podršci, ali tad sam slikao sa zemlje, a sad sa sprata. Nebo me lepo nagradilo i pružilo još jednu šansu, makr i posle ponoći. ;D Pozicija mi je je više odgovarala jer imam najbolji pogled na jugozapad, a ovaj put mi se posrećilo. :D