Да, да, коначно се њуши велика промена времена и форум је полако живнуо, што ми је јако драго.
Питање је каково ћемо захлађење имати, тј. да ли ће све остати западније или се ипак прошири и до нас, за шта постоји могућност.
На пример, вечерашњи GFS види могућност за снег већ у току ноћи 21. на 22. Имамо продор фронта са северозапада и формирање секундарних циклона у Јадрану који би се измештањем источније повукли и хладнији ваздух са собом, па би имали нулу по висини (туда око -2°C до -4°C на 850hPa), што би уз интензивне падавине које се цртају, лако спустиле снежну границу и до нижих предела северних, западних и централних крајева, па би тада могли имати први снег ове године у нижим пределима, а можда понегде и забели.
Ево и да окачим пар карти:
Т на 850hPa.
И падавине, које би биле врло интензинве у централним, западним, југозападним и јужним пределима.
А тек каква падавинкса бомба у Албанији..
Наравно, има још времена да се ово мења, а ја се надам у нашу корист, јер сам се већ ужелео снега,
ово претопло време ме баш уби.
Након тога постоји могућност за формирање правог зимског циклона и снег у целој земљи, али о том потом.