Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2016 - I dekada  (Pročitano 86841 puta)

Van mreže nele-niš

Odg: Januar 2016 - I dekada
« Odgovor #480 poslato: 04. Januar 2016. u 15:25 »
Dobra porcija snega za sada evo ponovo pojačava i ukrupnjuje.

Van mreže Vindsval

• *
« Odgovor #481 poslato: 04. Januar 2016. u 15:32 »
Sitan sneg pojačava...  :zima1 :jupi:

Pre dvadesetak minuta na Košutnjaku Tmax -6.1°C, trenutno -6.4°C.

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #482 poslato: 04. Januar 2016. u 15:35 »
Moram vas razocarati: Kod mene na N. Beogradu slab sneg uz poneko sitno ledeno zrnce koje lupi o prozor. >:(
EDIT: Sve ih je vise, samo tako zvekecu. :nelupaj: Nece valjda...

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #483 poslato: 04. Januar 2016. u 15:36 »
И овде ледена киша, додуше са додатком ледених зрнаца.  :-\

Сва срећа па су падавине прилично слабе.

Златибор + 0,4 C, Сјеница + 1,3 C, Каблар + 0,6 C не свиђа ми се ово уопште, много проблема.  >:(

Van mreže man

• **
  • Starost: 47
  • Vratiće se zime kad se desi kolaps AMOC-a!
« Odgovor #484 poslato: 04. Januar 2016. u 15:40 »
Sneg pada jako,gusto u zanjih pola sata.

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #485 poslato: 04. Januar 2016. u 15:40 »
Košava nemilosrdno duva, uz za sada slab sneg.  :-\ Veoma je neprijatno napolju.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #486 poslato: 04. Januar 2016. u 15:42 »
KAZU DA JE U IVANJICI HAOS KOLIKO  PADA MIX LEDENE KISE I ZRNACAJAKIM INTEZITETOM....
U Pozegi slab do umeren intezitet i prilicno je tesko kretati se i nogama,a kako je po putevima videcu jer jos malo krecem put Ivanjice,gde je kazu sve belo od leda...

Van mreže Srđan

• Moderator
« Odgovor #487 poslato: 04. Januar 2016. u 15:47 »
Na N. Beogradu trenutno mix zrnaca i slabe sitne kise na -6... Zna se sta nas ceka! >:(

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #488 poslato: 04. Januar 2016. u 15:50 »
Čuvaj se dobro Srbine  :pop:

U Melencima slab sneg, usitnio je.. palo je možda 2cm za ovih skoro 4h padanja... hoće li se "dovući" više taj umeren i jak intenzitet sa zapada Vojvodine do mene  :D Vetar kao da je malo oslabio
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #489 poslato: 04. Januar 2016. u 15:53 »
Kod mene danas nije padalo nista osim snega ali to sam i ocekivao, trenutno sitan sneg, padavine su oslabile, ali ocekujem novo jacanje odraza sa zapada i nove ture snega, za sada dobro ide ovde. Trenutna temperatura -6. Jako mi je zao sto se sprema ne bas lepa situacija za neke krajeve Srbije, bice problema sa ledenom kisom ako ovako nastavi tamo.

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #490 poslato: 04. Januar 2016. u 15:54 »
Kako sad ledena kisa pada ovde kada je neko od clanova izbacio sondazu gde je temperatura svugde u  miusu,nista meni nije jasno ovde :neznam: :neznam:

Van mreže Vindsval

• *
« Odgovor #491 poslato: 04. Januar 2016. u 15:56 »
Prerano sam se ponadao kada je pojačao sneg oko tri popodne.
Nema ovde sada nikakvog "miksa" sa ledenim zrncima, već pada čista ledena kiša. :-\

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #492 poslato: 04. Januar 2016. u 15:56 »
Javio osmatrac, javljam i ja kisu koja se ledi pri tlu. Katastrofa jedna, na minus 6 da pada kisa. Samo da predje u sneg brzo da ne nastrada neko. Najgora meteo pojava

Van mreže nele-niš

« Odgovor #493 poslato: 04. Januar 2016. u 15:56 »
Umeren sneg koji ima tendenciju daljeg jačanja.

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #494 poslato: 04. Januar 2016. u 15:58 »
Upravo htedoh da postavim vrednosti iz sondaže ali vidim da je Miloš to već uradio  :super:

Za ponedeljak popodne/uveče i noć ka utorku mogu da kažem da će biti veselo i verovatno klizavo  ;) u BGu i okolini -količina padavina nije zanemarljiva a moguć je i dobar sneg (BG će što se tiče temp. na visin biti "na granici") i ledena kiša i "nešto između".

Brojke iz sondaže nam pokazuju da su globalni modeli bili dosta dobri za termin 12UTC (13h) - davali su -2C za BG a izmereno je -3C a za termin 15-18UTC kada je "klin" toplog vazduha na visini najizraženiji i najbliži BGu su davali malo ispod nule (od -0.5 do -1.0C) i videvši kakva je situacija u 13h deluje da će zaista sloj na 850hPa ostati u blagom minusu ali verovatno će nivo oko 900hPa imati blagi plus tokom popodneva i taj nivo iako relativno tanak bi mogao da utiče da ponegde u BGu bude i nečeg drugog osim snega (ne bi me iznenadio podatak za tako nešto na Surčinu, iako je u 15.30 prijavljen samo sneg).
Uz dovoljno vlage na visini i povoljno strujanje, očekuju se različite padavine u BGu - i pahulje ali su nažalost i ledena zrnca moguća kao i kapljice kiše  :( naročito u zapadnim i jugozapadnim delovima uključujući i deo oko aerodroma ali i u ostalim delovima -osmatrači na aerodromu su relativno pouzdani pa će verovatno primetiti tu pojavu ako do nje dođe, a "ledena kiša je svakako veoma realna u delovima centralne, jugozapadne i zapadne Srbije (u ovim ranim popodnevnim satima i ledena zrnca jer su donji slojevi još uvek dosta hladni -dobar primer je Požega gde na -9C padavine koje na visini prolaze kroz sloj sa pozitivnom temp. još uvek ne mogu da padnu u obliku kapljice kiše jer su niži slojevi u "debelom" minusu).

U BGu je u poslednjih sat vremena padao slab sneg (temp. oko -5.5C na Vračaru i Karaburmi) i padavine su počele otprilike "po redu vožnje" (kažem "padavine" jer moguća su i ledena zrnca a kao što rekoh nažalost i kapljice kiše ponegde :-\, forum je dosta aktivan pa će neko to verovatno prijaviti) -bilo kakve značajne padavine se nisu ni očekivale pre 4h popodne, današnje radarske slike zaista nisu merodavne za procenu padavina tako da pogled u nebo (još je dan) govori bolje od radarske slike  ;) i predstoji zanimljivo popodne i veče u većem delu Srbije.
Izvinjavam se članovima iz BGa ako ih nerviram što u svom komentaru na par mesta spominjem moguće padavine u obliku led. kiše i led. zrnaca umesto čistog snega -ja obožavam sneg ali situacija nije takva da je to jedina vrsta padavina koja je trenutno moguća na području Beograda.

Van mreže sale pn

« Odgovor #495 poslato: 04. Januar 2016. u 15:59 »
Evo sad i ovde nekog miksa ledenih zrnaca i snega, jasno se juce sustasnje, dobro da su padavine trenutno slabe.

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #496 poslato: 04. Januar 2016. u 16:02 »
Umerena ledena kisa,haos ce biti ako ne okrene u sneg uskoro.

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #497 poslato: 04. Januar 2016. u 16:05 »
Evo i kod mene ledeni zrnci odjednom  :o
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #498 poslato: 04. Januar 2016. u 16:05 »
Prepisujem Saletov post, i kod mene sneg uz ledena zrnca, cuje se sustanje.

Van mreže Srđan

• Moderator
« Odgovor #499 poslato: 04. Januar 2016. u 16:07 »
Ponovo sneg uz ledena zrnca na N. Beogradu! :selam: :selam: :selam: