Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2016 - II dekada  (Pročitano 65835 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Januar 2016 - II dekada
« Odgovor #660 poslato: 17. Januar 2016. u 19:01 »
Nastavlja sneg i dalje na Dorćolu, kao da opet malčice pojačava.

Dole kući nastavlja umeren, krupan sneg.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #661 poslato: 17. Januar 2016. u 19:02 »
Nakon perioda sa slabim do umerenim snegom,sada veje kao lud   :O
Vec je to oko 7-8cm,raznosi vetar sneg na sve strane,-4c,..Cini mi se da se radar opet popunjava,sto je obecavajuce za nastavak ;)
Odoh malo do Smedereva koje je 15km udaljeno od mene,usput cu videti kakva je situacija tamo  :)
Edit;Ne smemo zaboraviti da pohvalimo RHMZ,najavise jutros 10akcm snega u Beogradu  hehehehhe

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #662 poslato: 17. Januar 2016. u 19:06 »
bravo za Ivanjicu i Rajkovo :)

ovde danas nije bilo padavina, sada je počeo da provejava sitan sneg
upravo zbog toga što je noćasa padao mokar sneg ulice i trotoari su lako očišćeni i potpuno prohodni

nadam se pravom snegu u nastavku

Van mreže draksenic23

• *
« Odgovor #663 poslato: 17. Januar 2016. u 19:11 »
Veliki pozdrav nakon dužeg vremena iz Kozarske Dubice_Republika Srpska.
Ovde hladno temp -1
Snijega ima još u tragovima
početkom godine je bilo .50 cm.
Do kud ide ova oblacna masa,iz Srbije

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #664 poslato: 17. Januar 2016. u 19:12 »
Velika je aktivnost danas na forumu, naročito članova iz Beograda i navijača KK Sneg-Beograd koji slave  :thumbup: pobedu protiv KK Ispala-Beograd.
Odlične slikice imamo na forumu, a što se tiče slika van Beograda tu je naravno Ice sa redovnim izveštajima iz KG, Srbin sa slikama velikog snega u Ivanjici koji tamošnji putari proglasiše nečim što se nije videlo u poslednjih 20 godina -aaah, kakvo pamćenje imaju ali objasniće im Srbin  ;) , nov član sa slikama iz okoline Majdanpeka...

U Beogradu je nakon 13h padao sneg i do 19h je uglavnom padao sličnim intenzitetom u većem delu grada.
Na Vračaru je u 19h izmereno 3cm snega iako sam ja pre pola sata na istom mestu izmerio 5cm (što se "uklapa" sa količinom padavina od 3mm suvog snega) a slično je i na Zvezdari.
Nema veze, kao što smo već pisali snežni pokrivač vrlo lepo izgleda iako nije veliki -sneg je padao na stabilnom minusu (-3C, u višim delovima -4C) na prethodno dobro ohlađenu podlogu.
Današnja maks. temp. je bila -1.5C a tokom popodneva je bila konstatno -3C (u 19h -3.3C na Vračaru i -4.5C prema AMS Košutnjak).

Van mreže KrLe

• *
« Odgovor #665 poslato: 17. Januar 2016. u 19:13 »
Ne menja se intenzitet padavina vec neko vreme.Sve se vise povecava snezni pokrivac, a sinoc smo se nadali nekim dekorativnim padavinama od jedva jednog centimetra.Meteorologija je stvarno cudo. :)

Van mreže Sapcanin123

• **
« Odgovor #666 poslato: 17. Januar 2016. u 19:14 »
Dobro vece!
U Sapcu trenutno oblacno,pada sneg i veoma je hladno.Trenutna temperatura je -3.stepena.Sneg je mimo svi mojih ocekivanja napravio dekorativni pokrivac.Za sada snega nemi ni centimetar.Lep je ovo intenzitet padavina,pa se nadam nekom vrlo malo vecem pokrivacu.
Pozdrav iz Sapca!  :morning:

Van mreže forest

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #667 poslato: 17. Januar 2016. u 19:18 »
@ Srbin

BRAVO!! :thumbup: :comeon: :comeon: To sam cekao...

Neverovatno zaista, a to sam napisao i za Blace, to mi je tek bilo neverovatno, skoro kao na Kopu, jutros izmereno 51 cm i to zvanicno na RHMZ!  :O

Blace za mene nije iznenadjenje, imali smo nekoliko puta u poslednjih par godina pojavu da sneg u Blacu bude 2-3 puta veci nego u Prokuplju. I to samo u Blacu, vec na izlazu iz Blaca prema Pk znaci na svega par kilometara od samog centra Blaca visina snega krece da se drasticno smanjuje. Ne uspevam da skontam sta to uzrokuje takvu mikroklimu u Blacu.

Ono sto je za mene iznenadjenje to je zasto Kursumlija ovako lose prolazi, jer gotovo uvek u Kursumliji ima vise snega nego u Prokuplju i Nisu. Kod proslog ciklona Kursumlija je imala svega 10cm, Prokuplje 20ak, Nis preko 30cm.
I sada Nis duplo vise od Kursumlije.

Van mreže gambino

• **
« Odgovor #668 poslato: 17. Januar 2016. u 19:19 »
Koja mecava napolju  :O cm rastu na oci.

Van mreže mareeram

« Odgovor #669 poslato: 17. Januar 2016. u 19:24 »
@ forest

Znaci tako za Blace, zanimljivo..

A za Kursumliju u pravu si, mozda grese pri merenju nesto..a mozda je i lokacija stanice takva..

Vidis dole dalje od Kursumliie u Medvedji je bilo dosta vise, jutros je Medvedja prema RTS-u imala prekid napajanja elektricnom energijom zbog teskog snega i pucanja vodova..ima i planinskih sela tamo..

Van mreže forest

• *
« Odgovor #670 poslato: 17. Januar 2016. u 19:28 »
@ forest

Znaci tako za Blace, zanimljivo..

Ne, ne grese. Zbog posla sam cesto u Kursumliji i stvarno je bilo drasticno manje snega nego u Prokuplju. A Medvedja je vec sa druge strane Radana tako da moguca je skroz drugacija situacija.

Van mreže Rajkovo

• *
  • Starost: 38
    • rajkovo.rs
« Odgovor #671 poslato: 17. Januar 2016. u 19:38 »
Mikroklima ljudi ..tako vam je i u Majdanpeku ..u kučevu na 30 km suvo ,udjes u majdanpečki kraj i brda pola metra snega kreneš ka Negotinu i već na 10 km od Majdanpeka ka tom pravcu opet suvo  :laught: :laught: :laught: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf:
Trenutno veje ovde ko lud ako ovako nastavi možda probijemo rekord od 2012 godine  :morning: :morning: :morning: :morning:

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #672 poslato: 17. Januar 2016. u 19:38 »
Sjajne slike kolege! :)
Kod mene je oko 18:30 gotovo skroz stao sneg, video se mesec kroz oblake i oblacnost se "razbila" a onda nakon 19 h ponovo umeren skoro i jak sneg krupnih pahulja uz umeren vetar, ubacicu neke fotke i klip kasnije. I kod mene ima oko 3-4 cm sneznog pokrivaca, sve je pod snegom tako da je prelepo napolju.

Van mreže ciklon

« Odgovor #673 poslato: 17. Januar 2016. u 19:59 »
Lepo sam ja rekao, granica je Sava-Dunav. Opet ce neko reci da sneg pada i malo severnije al ni ja kada to napisem ne mislim bukvalno da sneg pada samo do obale reke ili jos bolje sredine reke.

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #674 poslato: 17. Januar 2016. u 20:01 »
Blace za mene nije iznenadjenje, imali smo nekoliko puta u poslednjih par godina pojavu da sneg u Blacu bude 2-3 puta veci nego u Prokuplju. I to samo u Blacu, vec na izlazu iz Blaca prema Pk znaci na svega par kilometara od samog centra Blaca visina snega krece da se drasticno smanjuje. Ne uspevam da skontam sta to uzrokuje takvu mikroklimu u Blacu.

Ono sto je za mene iznenadjenje to je zasto Kursumlija ovako lose prolazi, jer gotovo uvek u Kursumliji ima vise snega nego u Prokuplju i Nisu. Kod proslog ciklona Kursumlija je imala svega 10cm, Prokuplje 20ak, Nis preko 30cm.
I sada Nis duplo vise od Kursumlije.
[/q
Ne, ne grese. Zbog posla sam cesto u Kursumliji i stvarno je bilo drasticno manje snega nego u Prokuplju. A Medvedja je vec sa druge strane Radana tako da moguca je skroz drugacija situacija.
Pa to znaci da mi Prokupcani idemo za Blace da uzivamo u snegu ..salim se..ima dovoljno snega i u Prokuplju za moj pojam,evo sad sam dosao iz setnje ma prelepo je..srmzlo sve ..led i sneg pucketaju ,sve cisto,ovakvo vreme obozavam ,mislim da je minus 5 trenutno.

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #675 poslato: 17. Januar 2016. u 20:05 »
Ma milina napolju, naravno, nema ovde jos ni 1 cm ali trenutno je napolju umeren sneg nosen jakim vetrom, tako da ce biti tu 1 cm uskoro, ja zadovoljan. :D :D :D :D
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #676 poslato: 17. Januar 2016. u 20:06 »
Oblačno i suvo. Uživajte Beograđani  :D
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #677 poslato: 17. Januar 2016. u 20:12 »
Права мећава, умерен снег уз јаке ударе ветра, радар фино попуњен око мојих крајева.

- 3,6 C.

Van mreže Vladimir

• Starost: 31
« Odgovor #678 poslato: 17. Januar 2016. u 20:13 »
Veje,veje. :) Nova 3-4cm,ukupno oko 10cm.I dalje pada slab do umeren sneg.
T -4.1°C.
« Poslednja izmena: 17. Januar 2016. u 20:24 Vladimir »

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #679 poslato: 17. Januar 2016. u 20:15 »
Dobih info da je u zemunu sneg kasnijenpopodne krenuo i da je malo zabeleo... 20 km juznije na vidikovcu pada fino ceo dan uz neki 5 cmsnega, ima i manjih nanosa