Maksimalna temperatura je dostigla 19.9°C i to je novi datumski rekord. Zanimljivo je da je stari rekord trajao čak 117 godina, datira još iz 1899. kada je na današnji dan izmjereno 18.5°C. Današnji beogradski srednjak je iznosio 14.7°C - prethodni datumski rekord Tsr je iznosio tek 12.8°C. Vrijednost današnjeg srednjaka za cijeli period meteo osmatranja u Beogradu odgovara datumu 29.april!!! All-time prosjek beogradske Tsr na današnji dan je 1.5°C, što će reći da smo bili ''tek'' 13.2°C iznad prosjeka! :75: Sa prosjekom od +8.9°C prva polovina februara je takođe rekordno topla. Najviše 24.5°C u februaru je izmjereno 12.02.1899.
Ovo se odnosi na Beograd kao sto i pise
Hvala Snowhunter-u sa CG foruma sto mi je dozvoljava da podelim ove zanimljive podatke ovde, verujem da ima dosta onih koje zanima a verovatno tamo ne bi videli, jer evo i ja da nije bilo takmicenja mozda ne bih pratio forum...
Dobio sam i podatke za Nis, danasnji dan je jos ekstremniji ovde. Danasnja Tsr za Nis iznosi 16.3C i ovo je treca najvisa Tsr u istoriji Niskih merenja. Rekord od 16.9C je od 25.2.1977. godine... Ova Tsr odgovara 10. maju...