Danasnje rano popodne sam proveo u okolini Surcina. Vec oko podneva je bilo lepih formacija oblaka (kao sto ranije danas rece Kimi, kumulusa tamnih baza). Posle 13.30h u nekoliko navrata je bilo slabe kratkotrajne kise, da bi se potom, malo nakon 14h, jedan veci kumulus 'iscedio' iznad mene. Bio sam iznenadjen, iako su pojedini modeli 'razmisljali u tom pravcu'. To je bio slab do umeren i relativno kratak pljusak sa svim odlikama prolecnog, samo je grmljavina izostala. Nebo je bilo tamno, bilo je i pojacanog vetra, a kapi su bile krupne i 'zdrave'. Po mojoj proceni za desetak minuta palo je najmanje 2-3mm kise. Na radaru je taj pljusak imao mali precnik, gotovo da se nije 'ni video', ali se sporo kretao i u struji ESE nastavio put ka Sremu. Zanimljivo je da je u povratku za Beograd, iz pravca odakle je dosao oblak, na samo dva-tri kilometra sve bilo suvo, te otud to da se pljusak oformio iznad mene. Kod mene, u kraju u kome zivim, kise uopste nije bilo danas. Prema zvanicnim merenjima, kisomeri su ostali suvi i na meteoroloskim stanicama - na Vracaru i u Surcinu.
Ako se po jutru dan poznaje, bice ovo jedna od zanimljivijih godina u meteoroloskom smislu.