I dok je kod kolege Milosa, kao i generalno u juznim i istocnim delovima Beograda bilo slabe i umerene kise, severni i zapadni delovi grada su ovoga puta znatno losije prosli po pitanju padavina. U mom kraju kisa je uglavnom bila neznatnog intenziteta, u nekoliko navrata je bila nesto jaca, dok je samo jednom nakratko presla u umerenu, dovoljno da 'nakapa' da se stvori po koja barica. Preciznije receno palo je oko 0.3mm po mojoj proceni. To se jasno moze i uociti na radarskim slikama:
Trenutno je oblacno i hladno. Pada kombinacija sasvim slabe kise i rosulje. Duva umeren zapadni vetar. Trenutna temperatura na Vracaru je samo 8.6°C, dok je na Kosutnjaku samo 7.6°C.
Prema radarskoj slici u narednim satima na sirem podrucju Beograda treba ocekivati intenziviranje padavina - povremenu kisu uglavnom slabog i umerenog intenziteta. Odrazi sve vise jacaju sa jugozapada (ima i zutih odraza u tom pravcu), pa ne iskljucujem ni kratkotrajnu pojavu jake kise ili slabog pljuska iz slojaste oblacnosti:
Izvinite sto 'opterecujem' temu, mislim da sam jedini koga fascinira kisa iz slojaste oblacnosti i ko nju prizeljkuje.
Edit: Kao sto sam i rekao, kisa je pojacala i sada pada umerenim intenzitetom. Samo neka sto duze nastavi ovako.
Edit: Slaba kisa.