Kakav dan za nama Neki su dobili po 2,3 ture neki nista ali to su te konvektivne padavine prepune obrta i zanimljivosti gde nekad i 1km odluci
Kod mene 2 precke i stativa Nekako je sve bezalo od Dunava ovaj put
Ali zato u centru danas 3:0 ko kuća.
Plus dvije prečke i stativa i još par sto-postotnih šansi. Odlučilo za jedan dan da nadoknadi sve što se ispromašivalo ove sezone.
Na Vračaru ukupno 12mm, uglavnom iz tri jača pljuska, a bila su i tri lagana pljuska, ako sam dobro izbrojao. Meni je uživo djelovalo i da je više palo, ali takav utisak sam stekao vjerovatno zbog intenziteta koji je kad se sve sabere 5 minuta bio nenormalan.
Ovamo kod mene u kraju je isto dobro natopilo, ali nisam siguran jel' palo više nego u centru.
Od 2014. ovo je najveća količina padavina iz konvektivne oblačnosti. Ono što je ovoga puta izostalo su formacije kojih zbog jako niskih i mutnih baza nije ni bilo. Evo slika prvog pljuska, koji je u poređenju sa narednim bio prilično lagan:
Napravio sam i nekoliko snimaka, evo dva najžešća pljuska od ukupno 6, oba su imala pravi downburst. Kvalitet snimaka nije zadovoljavajuć, ali može da posluži: