Пратим све ово са вама од самог почетка и не могу да се не укључим у дискусију око свог овог дешавања, ретко се црта овако нешто..
Што се тиче искуства, са Бг-ом конкретно, ја сам велики песимиста по питању сурашњег дана и делим мишљење са Милошем. Јер овде и када сви услови постоје код нас се нешто па и свашта нешто деси да не буде ништа, све прође поред, или заобиђе од једном, или "прескочи", све само да Бг нема акцију.
Шта рећи за параметре, сви могући су ушли у "црвено". CAPE ванземаљски, параметар за суперћелију никад јачи, па чак и за торнадо.
Евидентно је да ће негде сигурно бити неког развоја сутра, па макар и минималног, мада тешко да нешто јако не букне од свих силних параметара, а то ће најпре бити Славонија, крајњи север и североисток Босне и Војводина.
Оно што мени улива неку наду и за овамо јужније пределе од поменутих места је доток влаге са северозапада у склопу овог фронта сутра после подне.
У послеподневним и вечерњим сатима влажнији слој ваздуха ће се проширити на добар део земље, од југозапада до централних предела наше земље. Ту бих се највише уздао у нашу орогравију која би потпомогла развоје касно после подне и увече, с' озиром на то да су ту мало лошији услови него на пример у Војводини.
Ево и карте прогнозиране влаге у атмосфери за сутрашњи дан:
free photo hostingadult photo hostingpost imagescreen capture softwareСве у свему јако занимњив период је пред нама, ако ништа друго, бар ће бити јако занимљиво пратити радар и сателит сутра после подне и наредних дана.