Hvala Kimi na sugestiji, shvaticu to ozbiljno iako nije meni licno upuceno, preterao sam sa bespotrebnim porukama.
Inace, ovih dana imam mnogo obavaza oko skole, ali citam sve poruke i trudim se da sto vise doprinesem ovom forumu. Za dve nedelje, kada se zavrsi skolska godina i budem imao ''sve vreme ovog sveta'' pisacu i u drugim temama i ukljuciti se u diskusiju o prognozama.
U Beogradu je pretezno oblacno, suvo i umereno toplo. Vise nije sparno kao tokom prepodeva. Duva slab i umeren severozapadni vetar. Trenutna temperatura na Vracaru je 23 stepena.
Po meni malo bolje izgleda situacija u Sremu i Backoj (kisa iscezava na radaru, oblacnost se tanji), ali sve to ide veoma sporo. Nadam se da ce kroz nekoliko sati biti novih razvoja u ovom delu.
Trenutna radarska slika:
Kada govorimo uopste o celoj zemlji, u Srbiji preovlada promenljivo oblacno, umereno toplo i vecinom nestabilno, mestimicno sa kratkotrajnom kisom, pljuskovima i grmljavinom. Iako je vecina razvoja u fazi raspadanja, u ovim trenucima vredan pomena je razvoj kod Ljiga, gde pored jakog pljuska verovatno ima i pojave sugradice. Na radarskoj slici je to maksimalan odraz.