Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2016 - I dekada  (Pročitano 60931 puta)

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
Odg: Jun 2016 - I dekada
« Odgovor #640 poslato: 05. Jun 2016. u 19:01 »
Crni oblak na SI,sve jace grmi odatle,Cb na JI, I, i J vsamo odakle treba nesto da naidje nema nista. Bg sve razbije na sitne komadice  :confused: Zapad se išcistio,jedino ka Jz ima isto neki Cb.Sve zesce grmi iz ovog oblaka koji odlazi na drugu stranu,videh i munje u tom pravcu..
Ako nista makar je Nole opravdao ocekivanja :)

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #641 poslato: 05. Jun 2016. u 19:12 »
vi beogradjani sacekajte da se strujanja okrenu na SI, I I JI...inace nema vajde od ovoga, i ja sam ljubitelj istih, sve zbog geopolozaja..kad krene sa karpata, razvoji dugo opstanu , trenutno promenljivo oblacno, preovladjuje ona oblacnost raspadnutih kumulusa, mada na zapadnom horizontu uocavam kumuluse... :morning:

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
« Odgovor #642 poslato: 05. Jun 2016. u 19:18 »
Danas par km severno od mene grad padao samo preslo preko mene i malo pokvasilo juznije se oformilo i opet grad padao bilo je i jake grmljaivne trenutno grmi sa neke strane  :laie:

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #643 poslato: 05. Jun 2016. u 19:20 »
Sto se tice grada, trenutno pada jak pljusak, oblacnost je stigla i do mene jedim malim delice pocinje slaba kisa, nisam ni ocekivao nista, a za nekih 45 min juzno od mene ima da se razjaca za 100% :D :D
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #644 poslato: 05. Jun 2016. u 19:29 »
I danas je u Beogradu (GMS Vracar) osmotrena pojava grmljavine; pet dana u prvih pet dana juna.

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #645 poslato: 05. Jun 2016. u 19:29 »
Zasad nista u Sm. Palanci osim kanonade PG zastite. Cak su i iz Glibovca ispaljene obe rakete :( Solidna grmljavina ali se izgleda sve drzi juzno i jugoistocno od grada... Krnjevo - Mala Plana - Krusevo - Stojacak - Vodice... Trenutno ni daska vetra, a bogami ni kise...

edit 19:36 : tek sad pocinje slaba kisa.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Aleksa

« Odgovor #646 poslato: 05. Jun 2016. u 19:37 »
Prosao jak pljusak, palo je 18mm kise.
Samo par kilometara juznije palo je dosta vise.
Verovatno ce biti jos kise u toku veceri.

Jedan neuspeli pokusaj:

Van mreže Inin19

• **
« Odgovor #647 poslato: 05. Jun 2016. u 19:43 »
To je to za danas ovde, palo je nesto kise i lepo se izgrmelo.
Trenutno je oblacno uz temperaturu 18C.
Evo par slika od malopre

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #648 poslato: 05. Jun 2016. u 19:45 »
Umjeren pljusak bez grmljavine..

Van mreže Djordje Antonijevic

• *
  • Starost: 25
  • Samo sunce, Stojacak sity....
    • ....
« Odgovor #649 poslato: 05. Jun 2016. u 20:06 »
Zasad nista u Sm. Palanci osim kanonade PG zastite. Cak su i iz Glibovca ispaljene obe rakete :( Solidna grmljavina ali se izgleda sve drzi juzno i jugoistocno od grada... Krnjevo - Mala Plana - Krusevo - Stojacak - Vodice... Trenutno ni daska vetra, a bogami ni kise...

edit 19:36 : tek sad pocinje slaba kisa.
Au komso dobro smo prosli. Stojacak je bio granica. Da nije bilo reakcije iz PG Velika Plana i Cerovac,dobili bismo opasan grad. Ali zato deo Male Plane,Vlaski do, Trnovce,Mala Krsna,Velika Plana deo, sve severnije,severoistocnije i istocnije od S.Palanke je dobilo lep grad....
Inace je bila izuzetno ekstremna grmljavina i veoma jak pljusak, palo je oko 5mm kise. Kad sam video oblak,srce mi je stalo, ja mislio ode i basta,voce,kukuruz,psenica, ama sve, ali zahvalan sam V.Plani i Cerovcu.......  :tu: :D :thumbup:
Ispaljeno je oko 15 raketa ukupno.
:D :) Bum Bum

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #650 poslato: 05. Jun 2016. u 20:10 »
Svaka čast na slikama ljudi!  :tu: Ja sam napravio dosta slika nevremena koje se primicalo Beogradu, ali neću iz principa da ih postavljam.
Juče je bio makar pljusak, danas ni toliko. Zabilježen je i peti dan sa grmljavinom ovog juna.

Još da ispratimo sutrašnji dan, pa da zaokružimo priču o ovom očajnom periodu nestabilnosti. Uslovi će biti slabiji, ali jača sjeveroistočno strujanje, koje je nada za Beograd.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Djordje Antonijevic

• *
  • Starost: 25
  • Samo sunce, Stojacak sity....
    • ....
« Odgovor #651 poslato: 05. Jun 2016. u 20:14 »
O nee, ide u zapadnoj struji ovo kod Valjeva, bice svasta u toku veceri.
Ljudi, donosite rakete ovamoo.... :D
:D :) Bum Bum

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #652 poslato: 05. Jun 2016. u 20:14 »
Od mog poslednjeg javljanja se ipak dogodilo iznenađenje. Iako su razvoji krenulu zapadno severozapadno, a meni slali tek deo nakovnja i po koju kap kiše, za nekih pola h je taj oblak izgledao veoma jako, sa dve strane zavese, a u sredini neka tamna baza na kraju samog sistema. Za divno čudo stigao je sa zapada i do mene, a na severozapadu su se spustile zavese ( susedno selo), u nekih 10 min je krenula da se čuje kiša i veoma brzo se spustila zavesa veoma blizu, a potom i iznad terena ( na utakmici bio ), udario je grom tik severnije i par puta su parale munje. Silovit pljusak i sitan grad su padali nekih 10ak minuta i palo je 10 mm možda i više. Već na mom kraju sela u kišomeru 5 mm. Ipak danas pun pogodak  :D

Van mreže nele-niš

« Odgovor #653 poslato: 05. Jun 2016. u 20:20 »
Seva i grmi sa juga i jugozapada deluje da se sistem uspinje prema severu.

Van mreže Sapcanin123

• **
« Odgovor #654 poslato: 05. Jun 2016. u 20:21 »
Ipak velika ispala u Sapcu.Izgledalo je kao da ce smak sveta,ali je proslo sa jednim slabim pljuskom.
Kao i prethodnih dana,nista.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #655 poslato: 05. Jun 2016. u 20:27 »
 Izgleda da će biti još zanimljivosti večeras naokolo, novi cumulusi bujaju ka zapadu i severozapadu.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Bart

« Odgovor #656 poslato: 05. Jun 2016. u 20:29 »
 ^^ Hvala Miki al mi ipak ovo vise svidja  ;)
Ivane sjajne slike  :tu:

Seva i grmi sa juga i jugozapada deluje da se sistem uspinje prema severu.
Da isao je ka severu ili jacao sta god ali ja se nadao da se spoji sa ovim sto je bio severozapadno pa da to iznad nas ojaca...Evo grmi tamo oko Jelasnce i proseka znaci zaamalo nas to promasuje.A kao za inat u prethodnom terminu radar na Jastrepcu ne radi

Slaba kisa trenutno, malopre se cula i slaba grmljavina, videcemo sta ce biti
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže djawolak1992

• *
  • Starost: 32
    • https://www.facebook.com
« Odgovor #657 poslato: 05. Jun 2016. u 20:30 »
Uf kakva je to munja iznenadna bljesnula u Boru, steta pa je nisam slikao, a toliko se smracilo i grmi... :) Bas je full napokon nakon svih danasnjih crnih oblaka koji nista nisu doneli:D :comeon: :comeon: :comeon:

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #658 poslato: 05. Jun 2016. u 20:33 »
Ovde jos vece nista :D Dva oblaka su prosla izmedju Bg-a i mog kraja,cim su presla Dunav dodatno su ojacala sto se i na radaru videlo.. Ovo sa zapada nikako da dodje,Bg kao da je zasticen sa zapadne strane i nista ne dobaci dalje od Obrenovca :) Toliko potencijala a ipak nista,mada tako nesto slicno je bilo pre nedelju dana,i nocu se pojavi oblak niotkuda uz jak pljusak,udar groma i pravu oluju :) Zato ipak mozda nesto i bude u toku veceri

Van mreže nele-niš

« Odgovor #659 poslato: 05. Jun 2016. u 20:46 »
Ipak ništa, glavnina otišla malo južnije, baš udaraju munje u tom pravcu i grmi, prska slaba kiša.