Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2016 - I dekada  (Pročitano 60922 puta)

Van mreže ice

• **
Odg: Jun 2016 - I dekada
« Odgovor #800 poslato: 06. Jun 2016. u 18:56 »
Поглед на облак источно од Крагујевца.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #801 poslato: 06. Jun 2016. u 19:02 »
nema ništa od ovoga , sve je prošlo desetak km. istočnije.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #802 poslato: 06. Jun 2016. u 19:03 »
Prelep oblak Ice ! i taj kraj istocno, jugoistocno od Kg-a je imao pregrst akcije uz nekoliko crvendaca.

Kuci ponovo fino pada ali iz oblaka u raspadu, videcemo sta ce biti od zavrsnog talasa koji ide sa severa..
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #803 poslato: 06. Jun 2016. u 19:09 »
Kao da nas sa svih strana opkoljava, ako i od ovoga nema nista...Ne znam, onda jedino da preselimo grad negde drugde... :grin:

Niš je sudbine Beograda. :D Jedino što ste vi i geografski u rupi, pa ima nekog objašnjenja što vas sve zaobilazi.

Kakva gromada od oblaka kod Kragujevca, znao sam da je moralo nešto jače da se razvije danas.  :O

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #804 poslato: 06. Jun 2016. u 19:29 »
Puca kao ludo kaze mama tik do kuce, to je oblak koji je truncicu jugozapdnije se razvio, pada kisa ogromnih kapi..

Istovremeno stize i sistem sa Gledica, isto s crvenim odrazom...

Smracilo se kaze kao u rogu.

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Bart

« Odgovor #805 poslato: 06. Jun 2016. u 19:35 »
 ^^ Pa i ja tako  pravdam to sto nas promasuje kisa. Mada okruzeni smo brdima od 700-850 metra otprlike ali  i to i planine...  Najveci pokazatelj da smo izmedju dva grada sa najmanjom prosecnom godisnjom kolicinom padavina to su Prokuplje i Bela palanka(61-90)
Mislim Milose da ove godine vi mozda losije prolazite pocevsi i od zime sa snegom, prethodnih ste da kazem bili na sredini...Sa izuzetkom prosle godine koja je bila ocajna za sve...

Ovde bilo malo slabe kise i toliko, ovih dana nas je sve promasivalo za 10ak km... Ocajno smo prosli... Muci se jos uvek nesto severnje ali izgleda da je u Si struji  a i kasno
Bomba juzno od Kragujevca, dal je to ono sto je wrf nas davao...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže sale pn

« Odgovor #806 poslato: 06. Jun 2016. u 19:35 »
Taj kraj tamo je eksplodirao danas, a i proteklih dana. Bog sveti zna koliko je palo kise tu u okolini Rekovca, i u subotu je tamo prosla grdosija od oblaka. Smrklo se kao u rogu uz konstantnu grmljavinu u daljini ka zapadu.

Bas iritirajuci dan, ovoliki promasaji da sve ode malo zapadnije to nisam ocekivao. Muci se kisa, jedva se nacedi 1mm.

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #807 poslato: 06. Jun 2016. u 19:38 »
auuu, kakav bum JZ  od subotice,raspucao se munjolovac..na hrvatskom radaru max. odraz  :morning:

Van mreže zeljko83

• *
  • Starost: 41
« Odgovor #808 poslato: 06. Jun 2016. u 19:47 »
Au kakav pljusak,dosao je sa severoistoka prosao bas preko mog sela,dosta veliki sistem precnika nekih 15-20km protutnjao iznad Rekovca,palo je nekih 15mm sto i nije tako lose.Rekovac je dobio preko 50mm kise,mislim na deo Rekovca ovih dana a i sada.Juce je bilo velike stete od grada u pojedinim selima.Bas sam se bio razocarao ali na kraju je ispalo dobro.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #809 poslato: 06. Jun 2016. u 19:50 »
Ponovo potop sa jakim vetrom, ovog puta nema grada.

Grmi jako, ali je mama ipak uspela nesto da uhvati  nad glavom tik pred sam pocetak:

Van mreže Bart

« Odgovor #810 poslato: 06. Jun 2016. u 19:56 »
Kod Kimija izgleda ladno stotka za 1 dan... Ovde vec 5 dana nikako da predjemo 1mm :/ Ni jedno ni drugo nije dobro...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže zeljko83

• *
  • Starost: 41
« Odgovor #811 poslato: 06. Jun 2016. u 19:58 »

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #812 poslato: 06. Jun 2016. u 20:08 »
Sve je to relativno,svakim danom neka nova mesta profitiraju,neka podbace,ali sve se ujednaci u zbiru :) Potop u maju-Šabac,Paraćin,Smederevo,Kovin,Vršac i onaj super oblak,mogu reci da je tad i moj kraj jako dobro prolazio osim grada koji nije trebao,+ ona hp supercelija 1og,ovih par dana sve promasivalo ali,bice jos prilika... Da ne nabrajam dalje,sigurno sam dosta krajeva i izostavio,ko ce se svega setiti :) Evo i današnji potop kod Kimija,ko zna mozda  je negde jos više palo ali nismo pokriveni članovima iz mnogih mesta nažalost.. Bice druga prilika,tada ce neka treca mesta profitirati,mada znam koliko je iritirajuce kada te sve zaobilazi par km... Samo pozitiva  drugari ;) Da iskoristim priliku i pohvalim vredne članove sa fantastičnim slikama ovih dana  :tu: Meni je iskreno i malo krivo sto češće nisam i leti učestvovao i izveštavao iz mog kraja vec samo zimi *_* Propustio sam dosta oluja,nevremena :D

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #813 poslato: 06. Jun 2016. u 20:25 »
^^ Ljeti je mnogo zanimljivije i dinamičnije nego zimi. :) Mada je forum generalno aktivniji zimi, jer više forumaša voli sneg, nego nestabilnosti.

Zanimljivo je da je danas i pored toliko razvoja na sve strane, samo jedna stanica zabeležila dvocifrenu količinu padavina. I to Surčin - 12mm. Baš koliko i na Vračaru sinoć. Reklo bi se da je čitav Beograd dobio dobru kišu u prethodna dva dana, što je daleko od istine. Kod mene je zemlja i dalje suva ispod drveća.

Dvije gromade se i dalje drže, jedna kod Kimija i druga u Bačkoj:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #814 poslato: 06. Jun 2016. u 20:28 »
Jos 2 termina sa crvenim, i 2 na rubu crvenog odraza... Covece, dugo ce se ovo pantiti....

Mojih nema, kako da ih ima kad grmi ubija.

Van mreže Sin Mitar

• *
  • Starost: 47
« Odgovor #815 poslato: 06. Jun 2016. u 20:39 »
@kimi
Ako ste posadili pirinac,razbicete lovu :rofl:

Inace i ovde ponovo pljusak,peti danas,a padalo je i prethodnih dana.
Nemam kisomer,ali po secanju ako se ne varam,maj i ovih prvih 6 dana juna su sigurno u vrhu u prethodnih ,ajde da ne preteram,25 godina sto se kolicine padavina tice.

Zanimljivo da 2014. godina sto se tice mesta u kome zivim,nije bila uopste ovoliko izdasna sa padavinama u ovom periodu.

Nema Ace da se javi,da kaze da li je malo zahladnilo :rofl:

Pozdrav svim ljudima dobre volje,i ljubiteljima prirode.

Van mreže sale pn

« Odgovor #816 poslato: 06. Jun 2016. u 20:47 »
Kraljevo 0mm, a kod Kimija prebacilo stotku.

Koliko ima tacno kilometara Kimi od tvog mesta do Kraljeva?

Videlo se lepo na radaru da svi ti jaki odrazi danas nisu ni kacili Kraljevo vec je sve prolaziloistocnije od grada. Sta su ti padavine konvektivnog lokalnog karaktera.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #817 poslato: 06. Jun 2016. u 20:58 »
122,2mm je konacna brojka....

Sale, do stanice u Beranovcu magistralom 18km. Kako ona ide mahom istok-zapad pravo, vazdusno je samo par km manje mozda.

Losa vest da se bujica i sa reke sa Goca pokrenula, preti da odnese most u gornjem delu sela..

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #818 poslato: 06. Jun 2016. u 21:05 »
dovukao se ovaj nakovanj sa severa I do mene, ali je vidno oslabio I pobegao zapadnije, videcemo da li u ovaj smiraj dana moze doneti jos koju kap kise...sad se cuje I potmula grmljavina :morning: ......sad, pogledah napolju u tom pravcu cesto sevanje opet ojacava

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #819 poslato: 06. Jun 2016. u 21:06 »
Namrcilo se, pocinje slaba kisa.
Takt 21C.