Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2016 - II dekada  (Pročitano 92347 puta)

Van mreže zec

Odg: Jun 2016 - II dekada
« Odgovor #520 poslato: 17. Jun 2016. u 18:41 »
Kod Novog Sada se razvijaju nove superćelije, moguć je sličan scenario kao u Mađarskoj i Rumuniji.
GFS vidi i aktiviranjr negde na NE Bosne.

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #521 poslato: 17. Jun 2016. u 18:41 »
Ovde ogromni kumulusi. Zpad i sever u sivi od kumulisa, pozamašne veličine. Na sve deluje samo ne da će ostati suvo ...

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #522 poslato: 17. Jun 2016. u 18:42 »
cini mi se, sto se razvoja tice u vojvodini da je formirana neka staza za kretanje... jedan system tom stazom je vec napustio srbiju preko banata dalje  ka SI,evo ga razbuktalo se severnije od NS , na toj liniji koju sam spomenuo.... meteoalarm za danas je pun pogodak... bravo za admine :tu:
auuu... kolko je mutno.. jedva da vidim taj Cb.... bash je visoko...jer svud okolo je vedro..

Van mreže nele-niš

« Odgovor #523 poslato: 17. Jun 2016. u 18:44 »
Evo i kratkotrajne kiše vrlo krupnih kapi kod mene, ka jugu i jugozapadu uočavaju se slabije zavese.

Van mreže zec

« Odgovor #524 poslato: 17. Jun 2016. u 18:44 »
Definitivno je kod Novog Sada buknula superćelija, po munjolovcu udaraju munje svake dve sekunde. Ko je u blizini neka slika oblak.

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #525 poslato: 17. Jun 2016. u 18:46 »
au koliko samo brzo se razvija sve to.... evo je nova aktivacija na staroj putanji... kod backe palanke :morning:

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #526 poslato: 17. Jun 2016. u 18:47 »
cini mi se, sto se razvoja tice u vojvodini da je formirana neka staza za kretanje... jedan system tom stazom je vec napustio srbiju preko banata dalje  ka SI,evo ga razbuktalo se severnije od NS , na toj liniji koju sam spomenuo....
^^ Definitivno!
Za sada ništa kod mene ... sve prolazi severnije.

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #527 poslato: 17. Jun 2016. u 18:49 »
au koliko samo brzo se razvija sve to.... evo je nova aktivacija na staroj putanji... kod backe palanke :morning:
bice tu akcije I kod mene, vidim I juznije kretanje I razvoj kumulusa...

Van mreže zeljko83

• *
  • Starost: 41
« Odgovor #528 poslato: 17. Jun 2016. u 18:50 »
Nema sta Estofex je sa razlogom stavio leval 3.

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #529 poslato: 17. Jun 2016. u 18:53 »
Kod mene vec neko vreme sunce zaklonjeno cumulusima, jos uvek je ali je sve blize vedrina s juga, ka jugoistoku i istoku bez oblacka. Ka zapadu, severozapadu i severu dosta kumulusa. Kakva linija, citavom granicom Madjarske i Rumunije sve do Vojvodine:

Van mreže Icko

• *
  • Starost: 46
Jun 2016 - II dekada
« Odgovor #530 poslato: 17. Jun 2016. u 18:53 »
Аууу, у Врање што је топло, спарно и облачно , не памтим

Послато са LG-D280 уз помоћ Тапатока

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #531 poslato: 17. Jun 2016. u 18:59 »
Baš se to dobro razvija u Vojvodini i Madjarskoj. Kako sad ništa da se formira u okolini Valjeva.

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #532 poslato: 17. Jun 2016. u 19:02 »
malo se I nebo ocistilo sve je vece plavetnilo, ali opet SZ od mene formiran CB, treci na istom mestu... ne pamtim ovakvu situaciju :rools:

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs

Van mreže Djordje Antonijevic

• *
  • Starost: 25
  • Samo sunce, Stojacak sity....
    • ....
« Odgovor #534 poslato: 17. Jun 2016. u 19:02 »
Kakve supercelijske oluje u Madjarskoj i Rumuniji. Ova supercelija severoistocno od Kikinde, kad bi usla u Srbiju, napravila bi opsti haos... :/ :facepalm:....
Edit: Lepi razvoji u Vojvodini, munjolovac broji dosta munja, formiralo se nesto istocno od mene, blizu Bora, moze biti konvektivno.
Ako ima nekoga iz Kikinde, da slika pravac ove lepe Supercelije...  :) :D
:D :) Bum Bum

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #535 poslato: 17. Jun 2016. u 19:03 »
malo se I nebo ocistilo sve je vece plavetnilo, ali opet SZ od mene formiran CB, treci na istom mestu... ne pamtim ovakvu situaciju :rools:
ocemoooooo...  cetvrtiiiiiii.... :grin:

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #536 poslato: 17. Jun 2016. u 19:04 »
Ovo sve ozbiljnije izgleda. Prosirila se linija sve do granice sa Hrvatskom.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #537 poslato: 17. Jun 2016. u 19:05 »
Evo i mene konacno, izvinjavam se zbog neaktivnosti ali zbog posla nisam stizao zaista. U poslednjih pola meseca moj kraj je cesto dobijao pljuskove, grmljavinu pa i neka nesto jaca nevremena, ali nisam stizao to da ispratim nazalost. U narednim danima cu biti aktivniji obecavam. Za sada, kao i kod Ljubise sve prolazi severnije ali je ovaj oblak koji sad prelazi na banatsku stranu prilicno lep, slikao sam ga i ispratio na njegovom putu ka granici Madjarske i Rumunije, slike cu verovatno postaviti od nedelje posto ce, nadam se, biti jos lepih razvoja i necega konkretnijeg, narocito u nedelju, ali i veceras ne iskljucujem pa cu sve slike objediniti u jednu reportazu.  :tu:  Pratio sam forum svih ovih dana naravno, i zaista mi je ovaj period jedan od zanimljivijih posle dosta vremena. Nadam se lepim formacijama, konkretnijim pljuskovima, i koliko god voleo jace oluje i grad u naseljenim podrucjima stvarno to ne prizeljkujem, samo da bude sto manje stete. A lako cemo mi juriti oblak po atarima  :grin:  Pratimo ove razvoje po Vojvodini i dalje.

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #538 poslato: 17. Jun 2016. u 19:17 »
U Novom Bečeju kišovito https://novibecejcentar.click2stream.com/
Kako li je bilo u Bečeju po radaru,gore su prošli..

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #539 poslato: 17. Jun 2016. u 19:19 »
ostavio sam post na FB , svakako da mi se takoreci svidja trenutni razvoj situacije,jer okidac je juzna backa a akumulacija van teritorije srbije, sto ne znaci da kasnije nece biti ponegde slicnih situacija u vojvodini, ne bih voleo tako nesto ali protiv prirode se ne moze... sve u svemu postavljen je crveni meteoalarm za vojvodinu ako se ne varam :morning: