Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2016 - II dekada  (Pročitano 92507 puta)

Van mreže marko79

• *
  • Starost: 45
  • carpe diem
Odg: Jun 2016 - II dekada
« Odgovor #560 poslato: 17. Jun 2016. u 21:52 »
ipak je estofeksov prognozer bio u pravu,fantastično je skinuo oblast najjačih razvoja za danas. nažalost i nas je zakačilo....šteta je prilično, prilično velika, ima i polomljenih vetrobranskih stakala i prozora....

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #561 poslato: 17. Jun 2016. u 21:59 »
Nadam se da ce tamo nesto oko Loznice i Valjeva da se odrzi i razvije samo malo kise da bude veceras nista vise, haos je zagusljivo...
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže Djordje Antonijevic

• *
  • Starost: 25
  • Samo sunce, Stojacak sity....
    • ....
« Odgovor #562 poslato: 17. Jun 2016. u 22:01 »
Veoma vruce ovde u Stojacku. Trenutna temperatura je 28 stepeni, ali zbog sparine, temperatura je 34 stepena.
Edit: Ima kumulusa u pravcu zapada, formira se nesto kod Valjeva, ali nije jos konvektivno, samo bez crnih tufnica....... :facepalm: :D
:D :) Bum Bum

Van mreže sale pn

« Odgovor #563 poslato: 17. Jun 2016. u 22:09 »
Nema nista kod Valjeva, radar je malo stucnuo, satelit kaze vedrina i samo vedrina na zapadu zemlje.

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #564 poslato: 17. Jun 2016. u 22:12 »
Nadam se da ce tamo nesto oko Loznice i Valjeva da se odrzi i razvije samo malo kise da bude veceras nista vise, haos je zagusljivo...
Veoma vruce ovde u Stojacku. Trenutna temperatura je 28 stepeni, ali zbog sparine, temperatura je 34 stepena.
Edit: Ima kumulusa u pravcu zapada, formira se nesto kod Valjeva, ali nije jos konvektivno, samo bez crnih tufnica....... :facepalm: :D
Nema nista kod Valjeva, radar je malo stucnuo, satelit kaze vedrina i samo vedrina na zapadu zemlje.
U Valjevu je strašno sparno, ali i vedro i ne pokazuje nikakve razvoje i nema bilo kakvog potencijalnog električnog pražnjenja. Iako sve miriše na tako nešto, sve je skroz tiho, a i mesec se lepo obasjava. Da nije pobrljavio radar? Vlaga je ogromna. :confused:

Na mreži igorkonkolj

• **
« Odgovor #565 poslato: 17. Jun 2016. u 22:37 »
ne znam, ali mislim da I dalje postoje sanse za nocne akcije, u  macvi I vojvodini :morning:

Van mreže zec

« Odgovor #566 poslato: 17. Jun 2016. u 22:40 »
Amerika? Ne! Vojvodina danas!

Na mreži igorkonkolj

• **
« Odgovor #567 poslato: 17. Jun 2016. u 22:49 »
zec :first:svaka cast, ovo moram da skinem za svoju arhivu na fb, nadam se da nece biti ljutnje , kao i kod nekih fotki ostalih clanova

Van mreže zec

« Odgovor #568 poslato: 17. Jun 2016. u 22:54 »
Na fejsu se pojavljuju fotke, ja samo širim dalje.  :tu:

Van mreže Borko

« Odgovor #569 poslato: 17. Jun 2016. u 23:21 »
Pozdrav drugari, nov sam na forumu, nemojte mi zameriti ako negde pogresim.  :D U Kikindi trenutna temperatura 22 C,i dalje je sparno i tesko.  :ufff:

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #570 poslato: 17. Jun 2016. u 23:26 »
Dobro nam došao Borko!
Evo nekoliko tvoji fotki koje si mi prosledio ...

Ostale ...
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=653058121518490&id=199820046842302

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #571 poslato: 17. Jun 2016. u 23:31 »
 ^^ I ja sam skinuo jednu sliku-mislim Skomijevu i objavio na Instagram pre mesec,dva,neki šelf dobar je bio :D Eto ovim putem da mu kazem da je njegova slika dobila 300-400like,moj nik je Mistergram tako da moze tamo da vidi svoju fotku :D Odoh u off,sorry :)
Toplo vece ali malo prijatnije nego sinoc u ovo vreme.. Imam jedno pitanje za iskusnije i malo bolje upucene clanove(Zec,Kimi,Milos,Miki ili neko ko je bolje upucen u karte) Koja je razlika izmedju poslepodnevne jake akcije na granici Rumunije i Madjarske-sa recimo parametrima koji su danas nudjeni tamo i levelom 3 i nase situacije vezane za nedelju?? Jel postoje neke slicnosti-ono je po radaru bilo bas bas opasno  :O

Van mreže Borko

« Odgovor #572 poslato: 17. Jun 2016. u 23:43 »
Bolje vas nasao... :D Potrudicu se da u buducem periodu ubacim i sam po koju fotografiju... Danas je bilo dosta razvoja u Kikindi,ali zbog posla nisam uspeo bolje da ispratim akciju...

Na mreži roki

• Starost: 33
« Odgovor #573 poslato: 17. Jun 2016. u 23:47 »
Vedra noc u Sarajevu T 22*C,ovi odrazi sto su bili na zapadu BiH oslabili..

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #574 poslato: 18. Jun 2016. u 00:09 »
^^ I ja sam skinuo jednu sliku-mislim Skomijevu i objavio na Instagram pre mesec,dva,neki šelf dobar je bio :D Eto ovim putem da mu kazem da je njegova slika dobila 300-400like,moj nik je Mistergram tako da moze tamo da vidi svoju fotku :D Odoh u off,sorry :)
Toplo vece ali malo prijatnije nego sinoc u ovo vreme.. Imam jedno pitanje za iskusnije i malo bolje upucene clanove(Zec,Kimi,Milos,Miki ili neko ko je bolje upucen u karte) Koja je razlika izmedju poslepodnevne jake akcije na granici Rumunije i Madjarske-sa recimo parametrima koji su danas nudjeni tamo i levelom 3 i nase situacije vezane za nedelju?? Jel postoje neke slicnosti-ono je po radaru bilo bas bas opasno  :O

Kada se pogledaju svi moguci parametri, po mojoj proceni deluje dosta opasnije nego ovo danas. Parametri za supercelije 18 (to je maksimum na skali) kao i danas, CAPE slican ide i do 3500 J/kg, tornado parametar ide do 4, danas je po kartama bio 0,6, Lifted index -9 , kao i danas uz Thomson indeks do maksimuma na sklai, danas je bio nizi, smicanje oko 25 m/s, ali ono sto je najbitnije puno vise vlage u atmosferi uz juzno i jugoisto;no strujanje.

Na mreži roki

• Starost: 33
« Odgovor #575 poslato: 18. Jun 2016. u 00:15 »
Osjeca se vlaga u zraku za razliku od prethodne noci..

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #576 poslato: 18. Jun 2016. u 00:18 »
 ^^ Hvala Dikile na objasnjenju  :) Slucajno te izostavih -_- Nisam znao kakvi su njihovi bili parametri za danas osim Levela 3koji su vrhunski skinuli.. Mi smo sigurno u levelu 3 u nedelju,pola Srbije bukvalno ,pola u level 2. Protivgradne da se spreme,valjda ce Rhmz da reaguje sa alarmima i upozorenjima  na vreme,osim ako se nesto bitno ne promeni u narednih 24h .. 

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #577 poslato: 18. Jun 2016. u 00:23 »

Da dodam jos i da visina oblaka moze da ide i do 18km u visinu, tako da protiv gradna odbrana nema sanse da se suprotstavi takvoj grdosiji ako se bude pokrenula.

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #578 poslato: 18. Jun 2016. u 00:38 »
Поново се формирају снажнији одрази у Банату, ту негде око Зрењанина, очигледно енергије данас на претек...

Топлија ноћ, фенира ветар, нисам очекивао ово искрено, али није страшно, температура 21,1 C.

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #579 poslato: 18. Jun 2016. u 00:44 »
Bas je dobro buknulo odjednom u Vojvodini, a buknulo i u sremu tacno sam znao da ce granica biti sava, sve preko save sad ce biti veselje ... :D

Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.