Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2016 - II dekada  (Pročitano 92412 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: Jun 2016 - II dekada
« Odgovor #740 poslato: 18. Jun 2016. u 23:29 »
Iako u Beogradu nije bilo ništa posebno, osim kraćih pljuskova, ovaj dan je definitivno nadmašio očekivanja i malo je falilo da makar kad je ovaj nesrećni grad u pitanju bude najveće iznenađenje godine.
Baš kao i juče, i danas su se razvoji držali jako uske oblasti, ali tamo kuda je protutnjalo bilo je žestoko. Modeli nisu dobro predvidjeli ovu oblast, pa se i u našem meteoalarmu sve desilo "sprat više" nego što smo očekivali, tj. sjevernije. Za razliku od juče kad smo odlično procijenili. Ovi dani su jako zanimljivi za prognozu uopšte. Sutra će definitivno munje prošarati veći dio Srbije, a ovako je to izgledalo danas:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Borko

« Odgovor #741 poslato: 19. Jun 2016. u 00:08 »
Prijatno vece u Kikindi, trenutna tepmeratura 19C... danas nista zanimljivo za pracenje,cekamo sutrasnji dan.. :) Kakve bombe u susednoj Rumuniji.  :O

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #742 poslato: 19. Jun 2016. u 00:43 »
Koji show u Rumuniji,Moldaviji i Ukrajini..Ovi sa estofexa se raspistoljili sa ovim unaprijed prognozama..Vec i za ponedeljak preliminarnu stavili..

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #743 poslato: 19. Jun 2016. u 05:42 »
Osvanulo je pretezno vedro i prijatno toplo jutro u Beogradu. Duva slab vetar promenljivog pravca. Trenutna temperatura na Vracaru i na Kosutnjaku je identicna i iznosi 17.8°C. :cf:

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #744 poslato: 19. Jun 2016. u 08:05 »
Dobro jutro. U juznoj Backoj trenutno pretezno vedro i toplo vreme. Temperatura u Mosorinu 22 stepena, pritisak je 1016hPa i duva slab severoistocni vetar. Cekamo popodne i vece uz nadu da nigde ne bude vece stete.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #745 poslato: 19. Jun 2016. u 08:12 »
Uhvatih malo jutarnje svježine i mirisa letnjeg jutra. :) Ništa ni ne sluti šta se sprema danas.
Ja ću dešavanja ispratiti van Beograda, i gledaću da ispratim koliko god budem mogao. Zato kolegama iz Beograda dajem zadatak da ovekoveče današnje veliko nevreme u Beogradu, onako kako dolikuje. :)

Inače, ne znam kako je na Vračaru uspjelo da padne sinoć 5mm, kod mene je jedva pokvasilo. Gotovo u svakoj situaciji do sada ove sezone je centar prošao bolje. Tako da mi nešto govori da danas jugozapadni dio Beograda dobija glavnu žurku.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže roki

« Odgovor #746 poslato: 19. Jun 2016. u 08:40 »
Oblacno jutro T 17*C..Ima kumulusa ispod ove oblacnosti..Vidicemo sta donosi dan..Po centralnim predjelima BiH ima i umjerene do jake kise..

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #747 poslato: 19. Jun 2016. u 08:55 »

Inače, ne znam kako je na Vračaru uspjelo da padne sinoć 5mm, kod mene je jedva pokvasilo.

Koliko vidim ja sam ovde odlično prošao na Dorćolu. Sigurno je palo 5 ili 6mm za kratko vreme.

:grin:

Ajoj koliko je oblaka od jutros  u Jadranu  :fight: I zapadno i južno i istočno su od nas.... igrom slučaja pa je kod nas još vedro, ali pitanje je još koliko dugo  :ranting:
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže roki

« Odgovor #748 poslato: 19. Jun 2016. u 09:12 »
Uskoro ocekujem da pocne kisa padati ovde..Prema odrazima slaba do umjerena bi trebala biti..Mislim da oblacnost sa mora nece starati probleme pogotovo vama u Srbiji..

EDIT:Evo i prve grmljavine juzno od Sarajeva,vidicemo sta ce dalje biti,mozda se ovo razjaca..

EDIT:Jaca i ovaj razvoj sjeverno od Sarajeva..

Jug

Istok

Van mreže Aleksa

« Odgovor #749 poslato: 19. Jun 2016. u 09:12 »
Ovde se vec skoro naoblacilo.

EDIT: Samo na kratko, vec se razbila oblacnost.
« Poslednja izmena: 19. Jun 2016. u 09:58 Aleksa »

Van mreže Sanci

• *
« Odgovor #750 poslato: 19. Jun 2016. u 09:13 »
Prosao kratkotrajan pljusak

Van mreže roki

« Odgovor #751 poslato: 19. Jun 2016. u 09:21 »
Ono sto mi se ne svidja je to da se pocela navlaciti niska naoblaka..U kuci ko da je mrak pao..Koja tama,komotno scjetlo u kuci se moze upaliti..Pocinje da puce hladan vjetar..

EDIT:Pocinj da grmi..Izgleda da se iznad Sarajeva nesta formira..Steta sto se niska oblacnost navukla pa se ne vidi nista..

Javljaju se formacije i na ovoj niskoj naoblaci..Kisa pojacava..Jaka kisa..

Taman izadjem na balkon,kaad grom puce na podrucju Grdonja u neko drvo,ili sta vec,varnice su se vidile i zadimilo fino..

Umjerena kisa pada,ali vec sa juga pocela da se razbija naoblaka..Ovo kako prodje Sarajevo jos malo ojacalo,sad grmi gore sjvernije..

« Poslednja izmena: 19. Jun 2016. u 09:51 roki »

Van mreže Aleksa

« Odgovor #752 poslato: 19. Jun 2016. u 10:36 »
Napreduje oblacnost iz Bosne u nekoj juznoj-jugozapadnoj struji.
Sada se ponovo naoblacilo.

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #753 poslato: 19. Jun 2016. u 10:41 »
Ne brinem ja, zaobilazi ovo mene ako se ne razvije juznije jos nesto  :D :D

Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže roki

« Odgovor #754 poslato: 19. Jun 2016. u 10:44 »
Normalno cim prodje Sarajevo,odrazi na radaru ojacaju..

EDIT:Opet pocinje slaba kisa,ali kao i prethodni talas i ovo ce vjerovatno ojacati kad prodje gore sjevernije..Sad vec umjerena kisa..

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #755 poslato: 19. Jun 2016. u 11:13 »
Jucerasnje nevreme je nazalost pricinilo vecu stetu na poljoprivrednim imanjima -_- Neka selu su cak i gore prosla od Smedereva na zalost... Oblak su gadjale sve stanice u okolini ali nije vredelo,Dikile juce napisao da oblaci idu na visini i do 18km tako da tu ni protivgradna nije od neke prevelike pomoci..
http://ziginfo.rs/poljoprivrednici-u-soku-strasno-nevreme-sa-gradom-pogodilo-juzni-deo-go-grocka/ :/
Imam i par slika,jezivo ih je i videti,ali dok mi ne stignu objavicu ove koje sam nasao

Radarska posle koje je okrenulo na desno i zahvatilo moj kraj

:huh:

Van mreže roki

« Odgovor #756 poslato: 19. Jun 2016. u 11:23 »
Ovo ce kako stavri stoje biti citav dan ovako,tmurno uz povremenu grmljavinu..Treba konkretnije razvoje ocekivati tek kasnij poslijepodne i tokom noci kad ce se ovo vjerovatno rastjerati..Jedino sto me nerevira je to sto cim pocne kisa padati,navuku se niski oblaci..

U Sarajevu i dalje umjerena sitna kisa ili ti ga "natapaca"

Van mreže Djordje Antonijevic

• *
  • Starost: 25
  • Samo sunce, Stojacak sity....
    • ....
« Odgovor #757 poslato: 19. Jun 2016. u 11:32 »
Visoka oblacnost i probijanje sunca kroz oblake kod mene. Uzasno je sparno, temperatura je oko 27 stepeni, ali zbog sparine je veca...
Danas je moje podrucje u Level 2, pa cekam i pratim desavanja....
:D :) Bum Bum

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #758 poslato: 19. Jun 2016. u 11:35 »
Selo Brestovik  izmedju Grocke i Smedereva,3km juznije od mene,inace je od ovog sela jos gore proslo selo Kamendo,mogu misliti kako je tek tamo bilo ccc

Ovo je samo primer sta na zalost ceka danas i sutra pojedina mesta po Srbiji,ovo realno nikome ne treba,ali vidim da pojedinci vole sve moguce vremenske pojave :)
« Poslednja izmena: 19. Jun 2016. u 11:46 risbo gr »

Van mreže Inin19

• **
« Odgovor #759 poslato: 19. Jun 2016. u 11:40 »
Jednolicno sivilo, dosta je i sparno zbog visoke vlaznosti vazduha.
Temperatura 25C.

Kasnije posle podne i uvece ce biti svasta, neka se spreme protivgradne stanice.