Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2016 - II dekada  (Pročitano 92333 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
Odg: Jun 2016 - II dekada
« Odgovor #420 poslato: 15. Jun 2016. u 16:32 »
Ovako je superćelija prošla pored Valjeva u oslabljenoj formi nešto istočnije.

Ovaj put sam ispratio dosta. Biće posle slika. Zaista nisam očekivao ovako jake nestabilnosti i danas. Pre toga su bila dva veoma jaka pljuska uz slabu grmljavinu. Palo je i dosta kiše iz ovih oblaka ispred superćelije. Užasno je sparno. :ufff:

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #421 poslato: 15. Jun 2016. u 17:03 »
 ^^ Bas je sastavilo u Sapcu danas!

Ovo prodje taman toliko severnije da mene ne zakaci. Samo poprskala kisa uz potmulu grmljavinu, bez merljivih padavina danas. Samo sto se nije razvedrilo. Evo kako je izgledalo prema severozapadu i severu:

Van mreže aca asceric

• Starost: 27
« Odgovor #422 poslato: 15. Jun 2016. u 17:13 »
Ja cu potvrditi umerenu kisu / pljusak pre jedno sat uz slabu grmljavinu bio na na livadi kosio pa nisam mogao da javim .

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #423 poslato: 15. Jun 2016. u 17:47 »
U Zemunu je u dva navrata bilo slabe kiše,trenutno vedro.. Za moj kraj je komšija Ivke vec izvestio,mini oluja,spojila se dva oblaka jedan sa SZ i drugi sa  JZ.. Po ko zna koji put Bg je opet zaobišlo.Ali imam neki osecaj da ce se sve to vratiti i Bg-u i Nišu,nema sanse da  iznova  i iznova sve zaobilazi za par km-a

Van mreže Bart

« Odgovor #424 poslato: 15. Jun 2016. u 18:09 »
Po ko zna koji put Bg je opet zaobišlo.Ali imam neki osecaj da ce se sve to vratiti i Bg-u i Nišu,nema sanse da  iznova  i iznova sve zaobilazi za par km-a
Bg-u se mozda i vrati a Nisu slabije...Naravno desavace se i kod nas ali vise ce biti promasaja...U sustini Bg ima oko 100mm vise padavina godsnje ali dobro to logicno s obzirom na polozaj...Ali  ono sto sam hteo da ti kazem da si ti video danasnje strujanje kod Nisa po gfs-u oko 15h ja mislim...znaci ide sa zapada i kad dodje do Nisa tj Juzne morave onda se deli i jedan krak ide ka severoistoku a drugi ka jugoistoku a u Nisu maltene nista...Ja to gledam na ovom sajtu koji naravno nije idealan ali nije ni los, evo i sad slicna situacija ali daleko manje promasuje nas... https://www.windyty.com/?700h,44.351,18.468,7
 ^^ Losmi ne predaj se ostani da se nerviras sa nama   ;)... Je suis Milos :)
 ^^ Stefane i skomi odlicne slike i sabac opet kao sto ti reko nekad hvala sto nama Nislijama pokaza kako izgleda pljusak  ;)
Izvinjavam se ako sam malo otiso od teme...  :)
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #425 poslato: 15. Jun 2016. u 21:02 »
Grmi severozapadno od mene, vide se i kišne zavese...

Na mreži roki

• Starost: 33
« Odgovor #426 poslato: 16. Jun 2016. u 08:43 »
Probudim se i imam sta vidjeti,prilicno aktivan Jadran i Hrvatska obala od ranog jutra..Cak su neki razvoji poceli ulaziti i u Hercegovinu i zapadnu BiH..Mozda i nesta iznenadi..Ovo modeli i nisu bas predvidili..

U Sarajevu suncano T 18*C

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #427 poslato: 16. Jun 2016. u 09:23 »
Toplo jutro, vec je 24C a tek je proslo 9h.
Danas definitivno pravi letnji dan, ruku na srce bilo je i vreme.

Van mreže Sanci

• *
  • Starost: 30
« Odgovor #428 poslato: 16. Jun 2016. u 09:28 »
Prema modelima danas bi trebalo biti stabilno vrijeme, a ono kad pogledas satelit vec ima pljuskova i grmljavine na zapadu, sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini koji ulaze sa Jadrana

Ovdje suncano i toplo, 26°C

Na mreži roki

« Odgovor #429 poslato: 16. Jun 2016. u 09:38 »
Vide se nakovnji ovi razvoja po Hercegovini..

Pocelo se i ovo sa zapada priblizavati vide se i slabi mammutusi..

Ja ne pamtim da sam bolje mammutuse vidio iznad Sarajeva..

Na kraju od svega nista,fino za slikanja ali se vec fino raspalo pa samo slaba kisa prska..
« Poslednja izmena: 16. Jun 2016. u 10:30 roki »

Van mreže zec

« Odgovor #430 poslato: 16. Jun 2016. u 11:17 »

:O

Izgleda da je inhibicija slomljena, buknuli oblaci! Sada treba pratiti situaciju.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #431 poslato: 16. Jun 2016. u 11:21 »
Pa to je pravi show bio jutros, posebno na Jadranu ! Ko bi ovo očekivao. Oblačnost iz Bosne nastavlja ka nama u jugozapadnoj struji.

U Beogradu sunčano i zasad podnošljivo, ima umerenog vetrića.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #432 poslato: 16. Jun 2016. u 11:23 »
Умало не падох у несвест кад сам видео температуре за сутрашњу ноћ,очекивао сам тропску ноћ у Београду,али ово је ван сваке мере, ако нешто мрзим,то су онда тропске ноћи, још кад се дода да у стану имам неисправну климу која дува искључиво топло, онда није свеједно дефинитивно. 

Da, biće preterano toplo noć u Beogradu a kada se pogleda očekivana T850hPa u 02h noću (npr. za šire područje BGa) vrednosti su na nivou temp. na 850hPa koja je zabeležena u 14h onog čuvenog 24.7.2007. (kada je zabeležena rekordna dnevna temp. od 43.6C, nakon jutarnjih 27C).
OK, T850hPa će tokom petka opadati tako da će sutra u 14h svakako biti niža temp. nego u 02h ali noć će biti "bolesno" topla i to je jedna od situacija u kojima GFS ne vredi gledati (naročito za urbanu sredinu kao što je BG) jer taj model za BG daje 19.4C u 5 i 6h ujutru -kada se pogleda GFS 0.25 koji od nedavno ima satnu prognozu do +120h (uzgred, govoreći o jutarnjoj temp. mnogo bolji je EC koji "drži" 26C za isti termin). Možda vredi napomenuti da bi u ponoć temp. u Beogradu mogla da bude viša od one koja se očekuje večeras u 8 ili 9h i pretpostavljam da ima malo onih kojima prija 30+ u ponoć...

Van mreže Sanci

• *
« Odgovor #433 poslato: 16. Jun 2016. u 11:50 »
Grmi prema sjeveru, vide se kisne zavjese samo je upitno da li kisa stize do tla ili je u pitanju virga
Vjetar u jacanju, T 27°C

Na mreži roki

« Odgovor #434 poslato: 16. Jun 2016. u 12:08 »
Evo jos malo slika.. :D

Van mreže aca asceric

« Odgovor #435 poslato: 16. Jun 2016. u 12:18 »
Auu koja brzina oblaka iz Bosne pa vidite samo kako brzo idu u jugozapadnoj struju , vec zeleni odrazi juzno od Loznice , pratimo ...

EDIT : Da spaja se nesto na granici .

Van mreže Naum

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #436 poslato: 16. Jun 2016. u 12:33 »
Strujanje kanda povoljno, moglo bi ovo mozda i da ojaca ka nama ...
Koji je od modela ovo predvideo?

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #437 poslato: 16. Jun 2016. u 12:36 »
Auu koja brzina oblaka iz Bosne pa vidite samo kako brzo idu u jugozapadnoj struju..

Ja sam se upravo zato prijavio sad, sedim i pijem kafu napolju i gledam u oblake, jednostavno ne verujem kojom brzinom se krecu reko da udjem da napisem :D Uskoro ce biti neki pljusak,bar tako izgleda

EDIT: 12:59h    Pada slaba kisa nekih  15 minuta, krupne kapi ...
« Poslednja izmena: 16. Jun 2016. u 12:59 sabac »
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže aca asceric

« Odgovor #438 poslato: 16. Jun 2016. u 13:10 »

Ja sam se upravo zato prijavio sad, sedim i pijem kafu napolju i gledam u oblake, jednostavno ne verujem kojom brzinom se krecu reko da udjem da napisem :D Uskoro ce biti neki pljusak,bar tako izgleda

EDIT: 12:59h    Pada slaba kisa nekih  15 minuta, krupne kapi ...

^^ Izgleda kojom brzinom se krecu istom brzinom se i raspadaju ;) Uskoro moze postati neprijatno , ako vec i nije napolju ...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #439 poslato: 16. Jun 2016. u 13:10 »
Ovaj prolazni talas oblačnosti će u većini krajeva preći baš u najtoplijem delu dana, pa će maksimumi biti svakako niži od očekivanja. Gde gde bude i malo kiše iz te oblačnosti.

U Bg-u se postepno naoblačuje. Dole kući isto.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*