Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2016 - II dekada  (Pročitano 92433 puta)

Van mreže Djordje Antonijevic

• *
  • Starost: 25
  • Samo sunce, Stojacak sity....
    • ....
Odg: Jun 2016 - II dekada
« Odgovor #1100 poslato: 20. Jun 2016. u 08:40 »
S.Palanka nista kao i obicno, bile su lepe formacije u daljini tokom citavog dana. Bilo je pojacanog vetra, i blickanja u daljini,sve u svemu jedan bas glup i dosadan dan sto se tice vremena. 0.0mm kise...
:D :) Bum Bum

Van mreže Borko

« Odgovor #1101 poslato: 20. Jun 2016. u 08:54 »
Trenutna temperatura 19C, smracilo se, grmi sve blize i ponovo krece kisa... Probudio me jak udar groma negde u blizini..

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #1102 poslato: 20. Jun 2016. u 08:55 »
Upravo slabiji zemljotres bio u Sarajevu,sacekat cemo da vidimo i kolika je magnituda..

Van mreže Bart

« Odgovor #1103 poslato: 20. Jun 2016. u 08:58 »
 ^^ uzasne  i zalostne slike sto je Djordje izbacio...

Ovde palo 0.1mm juce, ima malo oblacnosti ali uskoro ce i to otici, danas novi dan nova sansa, nadam se kisi pa i obicna da bude ja zadovoljan samo da je 5+mm...Bojim se da cemo uci u susniji period a ovaj jun je ovde na samo 26mm i  to je padalo na kasicicu sto bi se reklo... mada modeli za subotu i narocito sledec ponedeljak daju nove padavine ali sve je to ko zna...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #1104 poslato: 20. Jun 2016. u 08:59 »
Kod mene sinoć opet 12 mm kiše. Što definitivno nije količina koja je pala. Nije kišomer na dobrom mestu i uvek kada je pljusak nošen jakim vetrom sa zapada, drveće zaklanja najače nalete kiše. Videću da promenim poziciju i visinu da izmerim na 2 metra, sada je i to za pola metra niže. Primera samo mirna kiša od prošlog ciklona u dva navrata ( jednom umerena, a potom i jak pljusak ) doneo je 17mm, a sada eto koliko manje iz ovih silovitih naleta. Ipak ja ću računati ove cifre koje pokazuje moj kišomer i sabrati do danas u junu 97 mm kiše. Odličan mesec ovde, a još će biti kiše, nadam se kao juče da će biti i zadovoljan sam  :)
Jezivo deluje vedrina koja je južnije, visoke oblačnosti nema ni iznad mora, ne sluti na dobro ovaj dan, u Rumuniji već par dobrih odraza nastaje kao od šale, a koliko je tek sati  :facepalm:

Van mreže Darko Vr/Sc

• **
  • Starost: 26
« Odgovor #1105 poslato: 20. Jun 2016. u 09:05 »
Delimicno oblacno u Surdulici, juce poslepodne bilo je slabe do umerene kise...sto je i najbolje, bilo je povremeno pojacanog vetra ali nista strasno...T 22C  :D

Van mreže roki

« Odgovor #1106 poslato: 20. Jun 2016. u 09:20 »
Ako nista,danas cu bar imati fin pogled na razvoje koju budu u okolini jer je kristalno vedro i nema one niske naoblake kao juce..Moglo je biti finih slika one supercelije iz daljine da nije losa vidljivost bila..

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #1107 poslato: 20. Jun 2016. u 10:49 »
U Beogradu ovoga puta zvanično i ukupno 27mm kiše. Za razliku od svih prethodnih puta ove sezone, ubijeđen sam da je ovoga puta moj kraj dobio više padavina, možda i cijelih 40mm.

Negdje u zoru me probudio pljusak koji je jako kratko trajao. Sada je sunčano i sparno, pred nama je jako nestabilan dan.
T 25C

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže aca asceric

• Starost: 27
« Odgovor #1108 poslato: 20. Jun 2016. u 11:03 »
Sad sam izasao u dvoriste , sad se tek vidi kako je bilo sinoc , sve isprevrtano , prljavo , cvece ( imamo dosta cveca u dvoristu ) skoro izvaljeno , sto za stoni tenis srusen , grane na sve strane , neznam jesam li sta zaboravio , bilo je izgleda bas uzasno , a danas moze biti i gore ...

Van mreže laky

« Odgovor #1109 poslato: 20. Jun 2016. u 11:17 »
Nedelja je donela nevreme u više regiona, ima onih koji su zadovoljni razvojem situacije i onih koji žale što u njihovom kraju nije bilo "akcije" -tako je to u ovakvim situacijama, ostajem pri stavu da nevreme (i toliko spominjane superćelije -mislim da se taj termin prečesto koristi, nije svaki "jak" odraz na radarskoj slici superćelija) ne volim da prizivam a neki od onih koji to rade (na ovom forumu) potom umeju i da se žale kako je nevreme načinilo veliku štetu ali i da tuguju ako ih je nevreme promašilo u stilu "ah, kakav sam maler, jako nevreme je prošlo na 5km".
Možda bi pojedinci želeli da im superćelija prođe na povoljnom mestu da naprave dobre fotografije (čini mi se da je nekima ovo jedina želja i da su aktivni samo u ovakvim situacijama) ali da nikakve štete nema? Ako je moj komentar neprikladan za ovu temu neka ga moderatori premeste -hvala.

Profiamater e neka si napisao ovo, bio je i red da neko skrene paznju da se malo razmisli pre nego sto se postavi poruka! Razlog zbog kojeg sam sve manje aktivan je upravo taj i sve vise poruka od nekih ljudi preskacem.
Ja se izvinjavam sto skrecem sa teme...

Vreme u Emiratima vrlo jednostavno, vruce i vedro, vetar s vremena na vreme ojaca pa bude dosta peska u vazduhu, monsun iznad Indije je vec poceo tako da su sanse za tropske ciklone prosle. Temperatura je i dalje i porastu trenutno je oko 40C svakog dana a more se vec dobro ugrejalo 31C pa su veceri i noci dosta sparne.

Srbije opet level 3 i 2, kao i juce Beograd i Banat su u centru paznje pa je moguc slican razvoj jucerasnjeg nevremena, u ostalim predelima vece sanse za razvoj nego juce jer nema visoke oblacnosti...

Van mreže krstivoje

• **
  • Starost: 41
  • volim lepo vreme samo kad pecam...
« Odgovor #1110 poslato: 20. Jun 2016. u 11:25 »
kod mene 27mm nije palo za mesec dana proslih :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Van mreže Miki

• Starost: 28
« Odgovor #1111 poslato: 20. Jun 2016. u 11:30 »
U Beogradu je delimično oblačno i toplo, sparno, sa temperaturom od 24.1 °C i 82 % relativne vlažnosti.
Sinoć je jak vetar od olujnog sistema dosta stabala oborio po gradu, ima i štete:
http://www.blic.rs/vesti/beograd/padalo-drvece-ali-i-krovovi-nevreme-napravilo-haos-u-beogradu-najvise-padavina-bilo-u/vxnxn8k

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #1112 poslato: 20. Jun 2016. u 11:35 »
Ovde je juce iz tri ture sigurno osisalo oko pa i  i preko 50mm,ne zna se koji je jaci pljusak bio,i nijedan nije bio kraci od 20 minuta,zaista zestok jucerasnji dan,da ne pricam o prekojucerasnjem.. Za ovaj mesec Uzecu parametar Beograd tj kao reper,2 puta vise minumum u Junu,zna se koliko se puta desilo ovog meseca da Bg ostane u rupi  a da ovde pocepa nevreme ili obiljni pljuskov(par puta i u sredistu akcije)i,zato cu poslusati Barta i uskoro uzeti kisomer :)
Trenutno velika sparina,isparava zemlja samo tako,sunce je ugrejalo,mada ima oblaka koji se krecu brzo iz pravca Jug,Jz- Sever,Si.Nadam se najiskrenije da ce biti kise tamo gde je nije bilo ovih dana,ovde je ovaj Level 3 stvarno nepotreban,dovoljno je bilo juce i prekjuce,a bojim se da ce neki delovi opet nadrljati kao i juce  :confused: Zakljucak_ Totalno neraspodeljena kolicina padavina na teritoriji Srbije ovog meseca

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #1113 poslato: 20. Jun 2016. u 11:43 »
Evo mene u Vrdniku na Fruškoj Gori i javljam se odavde narednih nedelju dana.
Informacije sa terena ... Nakon izlaska iz Zrenjanina na par km od grada prilična šteta, sve uništeno. Takođe pre žabaljske raskrsnice takođe se vidi da je velika šteta i tu mi se čini da je led zahvatio veću površinu. Na ostatku puta nisam primetio da je bilo značajnije štete.

Van mreže roki

« Odgovor #1114 poslato: 20. Jun 2016. u 11:49 »
Suncano T 24*C

Prema ogimetu u Sarajevu od pocetka juna 62 mm kise..A npr u Srebrenici u protekla 24 h je palo 65 mm kise..Eto kako su fino padavine rasporedjene..

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #1115 poslato: 20. Jun 2016. u 11:51 »
Ovde se smenjuju oblaci i kraci suncani intervali. Sparno je, temperatura 25 stepeni, vlaznost vazduha 69%, pritisak 1016hPa.

Van mreže Bart

« Odgovor #1116 poslato: 20. Jun 2016. u 11:52 »
zato cu poslusati Barta i uskoro uzeti kisomer :)
:tu:
Ovde vec temperatura  30.4°C prema ams, najtopliji u zemlji a kad se izracuna subjektivni osecaj je 37°C...Uzasno sparno, vratih se sada iz centra, okupan sam znojem... Valjda ce pasti danas neka kisa...A bolje da nista ne bude nego ono kao u okolini Zrenjanina....
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #1117 poslato: 20. Jun 2016. u 12:03 »
U Beogradu je delimično oblačno i toplo, sparno, sa temperaturom od 24.1 °C i 82 % relativne vlažnosti.
Sinoć je jak vetar od olujnog sistema dosta stabala oborio po gradu, ima i štete:
http://www.blic.rs/vesti/beograd/padalo-drvece-ali-i-krovovi-nevreme-napravilo-haos-u-beogradu-najvise-padavina-bilo-u/vxnxn8k

:( Sad mi malo gorči ukus nakon sinoćnog nevremena. Kako kod mene nije bilo štete, mislio sam da je nema nigdje. A drveća mi je žao više nego ičega. Taj glavni udar vjetra je trajao možda par minuta i eto šta je uspio da napravi.

Evo i jedne fotke od jučerašnjeg nevremena u Bg sa fejsbuka. Čudno mi je bilo da Miki i Joca javljaju običan pljusak, dok mi je brat opisao nevrijeme jučerašnje kao "spektakl". Ovdje se dobro vidi, Miljakovac je odavde gledano samo malo lijevo od pet solitera na Banjici, dok je Cerak otprilike iza VMA. Mislim da je razlika u intenzitetu oluje i više nego očigledna bila:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kiraj

• *
« Odgovor #1118 poslato: 20. Jun 2016. u 12:20 »
Za sada ne znam da li ima štete.Probudila me grljavina i pljusak .
Ipak ima štete .Izmedju Tode i Bašaida .

Van mreže krstivoje

• **
  • Starost: 41
  • volim lepo vreme samo kad pecam...
« Odgovor #1119 poslato: 20. Jun 2016. u 12:44 »
nista se ne dogadja, ni ko nas ni u bosni, vedro celo jutro, temperature prilicmo visoke...., da ne bude neka ispala danas?