Sve je pocelo jos sa Ji Bosne,jaki odraz nije slabio,dovukao se do Bg-a,munljolovac je vise registrovao munje ka Bg-u,nisam ocekivao da ce ponovo kao i juce ovaj kraj biti u sredistu akcije(govorim o podrucju Beograda i okoline) Naglo je ojacalo i malo skrenulo udesno,taman toliko da se sruci velika kolicina kise uz jaku i neprestanu grmljavinu,downbrust u trajanju od 3 minuta.. Jedino mi krivo sto nisam uslikao munje,pokusavao sam ali mi nesto nije islo -_-
Jz,10 minuta pre toga je bilo sivo i cula se udaljena grmljavina,bilo je oblaka pa mi samim tim bilo cudno da i uz prisutnu oblacnost oblak moze ovako da bude tamnih baza..
Jz
Otisao na kraj dvorista da odakle imam malo bolji pogled-Jug Bukvalno je u minut pao mrak
Otisao na terasu da uslikam,krov mi zaklanjao pogled ali sam uspeo bar da vidim prelazak preko mog mesta uz maksimalan odraz na radaru
Polako nestajanje svetlosti,samo se istok jos i nekako video
Njen odlazak uz konstantno sevanje i grmljavinu(tu sam pokusavao da uslikam munje
I taman kada sam hteo da napravim ovu reportazu(moju prvu
) pogledao radar i novi narandzasti odrazi u blizini,istrcao napolje da ponovo slikam
posle 10ak minuta pauze ,oblaci su se kretali velikom brzinom
Novi Jak i obilan pljusak u trajanju od 15ak minuta,par puta je zagrmelo u daljini...
Nemam cistinu tako da nisam mogao jos bolje da uhvatim formacije,ali ni ovo nije toliko lose,juce su bile jos zesce formacije uz super celiju u ovom kraju ali me zadesilo u gradu i nisam stigao nista da uslikam
Jedna stvar mi interesantna i juce a i danas bukvalno u minut u isto vreme oluje