Transmat, oduševio si me! Svaka čast!
Ja sam pio sve što je u tečnom stanju. A onda je zdravlje polako dolazilo po svoje.
Prvo sam izbacio žestinu. Sveo sam je na minimum, pa je konzumiram vrlo retko.
Onda je na red došlo pivo. Mnogo ga volim, ali to je neuzvraćena ljubav, jer kakva je to ljubav uzvraćena dobijanjem neželejnih kilograma?
U poslednje vreme (proteklih mesec dana) prinuđen sam da se potpuno odreknem alkohola. Dakle, i vino (iako ga nisam skoro pio) polako ispada iz igre.
Gazirana pića su mi se polako mučila, jedno po jedno. Pvo sam šutnuo Coca-Colu, jer je ne samo puna šećera (Zero? Nemojte me z***) već i koječega ('tajna receptura', my ass), a sada se polako rešavam i tonika, sprajta, da uporiše u gaziranim pićima drži blagogazirana mineralna voda.
Negazirana pića su super. Međutim, kako sam neželjeno gabaritan, i njih moram da smanjim na minimum. Ovde dolaze sokovi raznih vrsta.
Kao mlađi pio sam tone kafe, ali sam vremenom smanjivao. Od prošle godine sam se spustio na 3-4 kafe dnevno, a od pre neki dan pokušavam da preživim na jednoj kafi dnevno. Ne vuče me više ni želja, nego je pijem da me ne boli glava. U takvim sučajevima osećam se kao narkoman koji soatvlja gudru na suvo, pa pucam od krize... Kako ne verujem u nežne tretmane (nikad mi nisu uspevali, takav sam čovek), pristalica sam Cold Turkey varijante.
I šta mi ostaje?
...
Samo voda i čaj (uglavnom zeleni i kopriva, a ponekad plaknem ukuse ubacivši koji šipak, brusnicu ili tome slično).
I naravno, voća! Voća, voća... Trebalo bi da pojačam i povrće, jer u voću ima šećera, što je dobro za mlade, ali pošto nisam baš u prvoj mladosti (a željan druge u zdravlju i veselju), suvišan šećer može samo da mi radi o glavi (umesto da mi, kao mladima, daje energiju), a minerali nisu nikada naodmet. Vremenom počnu da nedostaju, pa mašina počinje da škripi...
Još jednom, Transmat, svaka ti čast na izboru pića!
I treba da ti odgovara, jer ja sam potpao pod ovu drugu grupu. Cena uživanja u svemu i svačemu!