Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2016 - III dekada  (Pročitano 59350 puta)

Van mreže igorkonkolj

• **
Odg: Jun 2016 - III dekada
« Odgovor #180 poslato: 23. Jun 2016. u 19:04 »
auuu kako se samo ovo razjacalo prema bijeljini...max odraz se stvara!!!

Van mreže Aleksa

« Odgovor #181 poslato: 23. Jun 2016. u 19:05 »
Ne znam da li je nekada ovde padala kisa, kada je istocno, ili severoistocno strujanje  :hm:

Trenutno je oblacno i suvo. Duva slab vetar pa je malo prijatnije.

Non-stop grmi iz ovog cuda:

Auuu koliko je ojacalo :O

« Poslednja izmena: 23. Jun 2016. u 19:19 Aleksa »

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #182 poslato: 23. Jun 2016. u 19:05 »
Da, eksplozivan razvoj severno od Loznice... u tim krajevima danas itekako zanimljivo.

Ovde je sunce zašlo za nakovanj, nebo naravno ostaje i dalje čisto ka istoku.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #183 poslato: 23. Jun 2016. u 19:19 »
ajaoj raspade se ono istocno od mene..ostalo samo paperje ili nalik perju u vazduhu,, pih :ufff: kuvanje se nastavlja :ufff:

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #184 poslato: 23. Jun 2016. u 19:46 »
Evo da javim da je ovde kiša tek pokupila prašinu,od onakvog odraza ovde o.O Samo je sparinu podigla na jos veci nivo hehe  :ufff: Bolje da nije ni padala :fight:

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #185 poslato: 23. Jun 2016. u 20:03 »
bijeljina  opet na udaru , drugi put , tako bar deluje...da li ce  josh negde da se razbukti  ili nece??... videcemo  , ovde vetar istocnih  pravaca, postaje zapazeniji... ufff,samo da rashladi.. :ufff:

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #186 poslato: 23. Jun 2016. u 20:21 »
Ne znam da li je nekada ovde padala kisa, kada je istocno, ili severoistocno strujanje  :hm:

Изгледа да ти је стигла тура, облак је ушао у неку југоисточну струју и ето теби одмах пљуска.  :D

upload images free

Бикнули кумулуси према северу.

Van mreže Vanja8

« Odgovor #187 poslato: 23. Jun 2016. u 20:28 »
Nebo iznad Sapca - istok, jug, zapad, sever. Malo kise palo, krupna , sve vreme grmi i vetar pocinje da duva jace a cula se i protivgradna u par navrata ..

Van mreže Darko Vr/Sc

• **
  • Starost: 26
« Odgovor #188 poslato: 23. Jun 2016. u 20:30 »
Vreo dan za nama, trenutno vetrovito Takt. 26C  :) ...kise idalje nema, a neophodna je samo tako...

Van mreže Djordje Antonijevic

• *
  • Starost: 25
  • Samo sunce, Stojacak sity....
    • ....
« Odgovor #189 poslato: 23. Jun 2016. u 20:41 »
Tamni se u pravcu severozapada. Danasnji razvoj je bio blizu, bilo je slabe grmljavine, ali se brzo raspao. Kap kise nije palo vec ko zna koliko dana. Sparno je, izuzetno velika vrucina danas. Trenutna temperatura je 30 stepeni, ali osecaj je kao da je iznad 40 stepeni. Danas je okolina KG dobila pljusak i grmljavinu. Ocekujem nesto ovih dana, bas je zemlja zedna, usevi su zedni, treba dobre kise.....
:D :) Bum Bum

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #190 poslato: 23. Jun 2016. u 20:49 »
Kumulusi iznad mene kao i južnije i severnije, ali nisu ništa posebno ogranizovani, vrv neki pokušaj. Severozapadnije i zapadnije u daljini deluju daleko ozbljnije tj već imaju izgled CB-ova sa zalaskom sunca.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #191 poslato: 23. Jun 2016. u 20:52 »
Baš su buknuli cumulusi ka zapadu, biće još žurke u Sremu.

Risbo, pogledaj mapu munja što sam okačio, promašilo te taman koliko i mene i Jocu. Od ovakvih oblaka pada kiša tamo i gde grmi, zbog jakog vertikalnog, a slabog horizontalnog razvoja.
Oblak se formirao nad Grockom, krenuo ka Beogradu i odbio se od beogradski zid. :) Doduše, vidjeli smo da superćelije i razvijene oluje bez problema preskaču taj zid.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže YT5ZEC

• *
  • Starost: 35
Jun 2016 - III dekada
« Odgovor #192 poslato: 23. Jun 2016. u 20:52 »

Pogled ka severozapadu sa autoputa kod Zmaj pumpe, pre oko pola sata.

Sent from my iPhone using Tapatalk
QTH KN04FV30

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
« Odgovor #193 poslato: 23. Jun 2016. u 20:56 »
Prosao jaka sugradica grad velicine klikera nije puno padao sad pljusak uz povremenu grmljvinu bilo je i olujnog vetra  :oboze: :oboze:

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #194 poslato: 23. Jun 2016. u 20:56 »
prema istoku I JI opet buknuli kumulusi, u istom pravcu, gde je ugashen prethodni cb :morning:

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #195 poslato: 23. Jun 2016. u 21:05 »
prema istoku I JI opet buknuli kumulusi, u istom pravcu, gde je ugashen prethodni cb :morning:
e sad buknulu i SI od mene, lepo se razvijaju nema sta, josh je napolju vidljivo, pa se jasno vidi razvoj, verujem da ce nici Cb... :ufff:

Van mreže nele-niš

« Odgovor #196 poslato: 23. Jun 2016. u 21:11 »
Teže je sada noću nego što je bilo preko dana jer je vetar stao, temperatura je 29°C i vlažnost je ponovo porasla što daje subjektivni osećaj od 34°C.

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #197 poslato: 23. Jun 2016. u 21:17 »
Baš su buknuli cumulusi ka zapadu, biće još žurke u Sremu.

Risbo, pogledaj mapu munja što sam okačio, promašilo te taman koliko i mene i Jocu. Od ovakvih oblaka pada kiša tamo i gde grmi, zbog jakog vertikalnog, a slabog horizontalnog razvoja.
Oblak se formirao nad Grockom, krenuo ka Beogradu i odbio se od beogradski zid. :) Doduše, vidjeli smo da superćelije i razvijene oluje bez problema preskaču taj zid.
A ja  ti koliko sinoc rekoh da retko kad odavde nesto krene,vecinom dodje sa strane i ojaca :) Kako sam samo podcenio svoje mesto i odmah  je danas odreagovalo :D Video sam munje koje si okacio i vec tada sam posumnjao da mozda nista nije ni bilo,sem ugasene prasine iz verovatno kratkotrajnog pljuska.Ocigledno da je oblak usao u Jugoistocnu struju(nijedno mesto od Grocke do Kaludjerice kisu nije dobilo iz ovoga) i kada se to priblizilo Bg-u uslo  u cisto  Istocno strujanje.. I ovde sve sto je palo uglavnom je bilo iz supercelija,dosta je kise ovde palo ovog meseca,mozda i vise nego sto treba,kada vidim da negde fale padavine prosto se zapitam dal  je moguce? Ne bih da licitiram kolicinu ali je sigurno izmedju 150-200mm
Oteraste oblak koje vam je Grocka poslala >dalje na zapad :) Mala sala :D
« Poslednja izmena: 23. Jun 2016. u 21:30 risbo gr »

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #198 poslato: 23. Jun 2016. u 21:25 »
uff,,, kakav fascinantan razvoj. nakovanj se uzdize prema meni, baza ostaje SI , interesantan detalj neka dva mala oblacica provlace se ispod nakovanja kao da zure negde  :rofl:

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #199 poslato: 23. Jun 2016. u 21:26 »
uff,,, kakav fascinantan razvoj. nakovanj se uzdize prema meni, baza ostaje SI , interesantan detalj neka dva mala oblacica provlace se ispod nakovanja kao da zure negde  :rofl:
ev ga I prva munja severno od mene