Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2016 - III dekada  (Pročitano 59349 puta)

Van mreže Darko Vr/Sc

• **
  • Starost: 26
Odg: Jun 2016 - III dekada
« Odgovor #560 poslato: 27. Jun 2016. u 20:30 »
Prolazi front, grmi T opada a vetar pojacan...glavno je da pa da kisa :worthy: :D :D
T 23C

Van mreže Darko_9

« Odgovor #561 poslato: 27. Jun 2016. u 20:35 »
Kisa je pocela oko 19 casova i jos pada , kise je najvise palu u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici 29mm.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #562 poslato: 27. Jun 2016. u 20:37 »
Meni je zanimljivije bilo pre fronta. Cb istočno od Paraćina.

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #563 poslato: 27. Jun 2016. u 20:42 »
 ^^ Ne razumem razocaranje kod vecine clanova? Njabitnije je da je osvezilo,da nema vise one nepodnosljive sparine...
I dalje umerena kisa uz jaku grmljavinu i sevanje istocno od men,solidna kolicina je pala izmedju 15-20mm,a gledajuci radar padace jos neko vreme-Moracu ponovo da probam da je uslikam .Munjolovac ipak registruje ove grmljavine sa prolaskom fronta,a cinilo mi se da ne  :)
Edit: Ne znam kako da okarakterisem ovu kisu koja pad uz grmljavinu,krupne kapi a nije pljusak-Zato umesto natapace pisem umeren pljusak

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #564 poslato: 27. Jun 2016. u 20:42 »
Ovde je kise bilo i previse ovog juna, a sada, evo vec vise od dva ipo sata pada, trenutno umerenim intenzitetom. U basti mi ponovo stoji voda i tu ce biti stete :facepalm:  Temperatura sjajnih 17 stepeni, i to je ono sto je dobro. Vidim, u Novom Sadu do sada 29mm, i kod mene je negde oko 30mm palo, zaista mnogo kise, ponovo. Gledacu da nabavim kisomer u skorije vreme.

Van mreže djawolak1992

• *
  • Starost: 32
    • https://www.facebook.com
« Odgovor #565 poslato: 27. Jun 2016. u 20:44 »
Al se odjednom zacrnelo i razduvao neki nenormalni vetar. Pad temp u sekundi... Predobro :) Tek krece show. :)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #566 poslato: 27. Jun 2016. u 20:46 »
^^ Ne razumem razocaranje kod vecine clanova? Njabitnije je da je osvezilo,da nema vise one nepodnosljive sparine...
I dalje umerena kisa uz jaku grmljavinu i sevanje istocno od men,solidna kolicina je pala izmedju 15-20mm,a gledajuci radar padace jos neko vreme-Moracu ponovo da probam da je uslikam .Munjolovac ipak registruje ove grmljavine sa prolaskom fronta,a cinilo mi se da ne  :)
Edit: Ne znam kako da okarakterisem ovu kisu koja pad uz grmljavinu,krupne kapi a nije pljusak-Zato umesto natapace pisem umeren pljusak

Lako je vama kad ste kisu imali skoro svakog dana. U Paraćinu nije bilo kapi kise pune dve nedelje, sve je suvo. Niko ne traži nevreme, već jednu ozbiljniju kišu koja ovde fali samo tako.

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #567 poslato: 27. Jun 2016. u 20:46 »
Полако слаби киша и престаје, лепо се испадала. Грмљавина и даље јака, стварно прелепе муње парају небом.

Na mreži Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #568 poslato: 27. Jun 2016. u 20:47 »
Stigao front uz pojačan vetar i kišu i do Knjaževca. Udari do 13.5m/s

Van mreže risbo gr

« Odgovor #569 poslato: 27. Jun 2016. u 20:53 »
Lako je vama kad ste kisu imali skoro svakog dana. U Paraćinu nije bilo kapi kise pune dve nedelje, sve je suvo. Niko ne traži nevreme, već jednu ozbiljniju kišu koja ovde fali samo tako.
  ^^Nisam ni mislio na nevreme.. Pa zar ne pada kisa u tvom kraju? Iz ovog zutog odraza na radaru koji se drzi Sumadije i okoline Bg-a sigurno dobijas 10,15mm.. Razumem  da nije svuda ovaj mesec ispunio ocekivanja,negde je debelo podbacio,negde i preterao sa padavinama,ali ujednacice se to sigurno.. Paracin je u Maju cesto bio na udaru jakih pljuskova
Taman kada pomislim da je grmljavina prosla,opet zasija nebo,a ja cekao u dva navrata da uslikam svoju prvu munju :) Nemam srece a i nisam ni iskusan bas  :grin:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #570 poslato: 27. Jun 2016. u 20:53 »
Taman kad sam pomislio da je gotovo sa grmljavinom, puklo je tako da mi i dalje zuji u ušima.
Kiša je skroz oslabila, uskoro prestaje. Kod mene se nakupilo nekih 15-ak mm, bolje od ovoga nisam tražio.  :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže milandijana

• milan
  • *
  • Starost: 47
« Odgovor #571 poslato: 27. Jun 2016. u 20:55 »
ovde je pala strasna kisa.i dalje pada umerenim intezitetom :D

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #572 poslato: 27. Jun 2016. u 20:59 »
Pada jaka kiša još uvek  :facepalm: Njive plivaju, ima i posledica svega ovoga. Konkrentno na mojoj nijbližoj njivi do koje se otac nekako probio kukuruz 70 % leži na 30 cm od zemlje. Teško da će se podići, a kiša i dalje natapa  :( Neka sve naredne kiše idu južnije ovde je dosta preko 200mm ovog juna

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #573 poslato: 27. Jun 2016. u 21:00 »
 ^^ risbo, kod mene je na primer preterala, juzna Backa i juzni Banat skoro svuda preko 200mm, ima i stete  :facepalm: :)  a sto se tice munja, samo strpljenje, i ja sam skoro uspeo da uslikam svoje prve munje, i to mobilnim telefonom (doduse, naprednim, sto se tice kamere, lumia 1020 je u pitanju  :) ) uz duzinu ekspozicije od samo 4 sekunde, jer je to maksimum na telefonu, i ISO 100, fokus na infinity i sve sto ti treba je strpljenje  :D  Izvinjavam se za off ali eto, znam kakav je osecaj kad uslikas svoju prvu munju, i zelim ti da sto skorije to i uspes!  :tu:

Ovde i dalje umerena kisa, sigurno i malo preko 30mm dobih ja ovde.

Van mreže Aleksa

« Odgovor #574 poslato: 27. Jun 2016. u 21:06 »
Jel ti radi infinity fokus :D I ja sam imao 1020, ali sam je posle mesec dana vratio jer je kamera imala fabricku gresku... inace, strasan telefon!

Ovde je kisa prestala da pada, i skoro se potpuno razvedrilo.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #575 poslato: 27. Jun 2016. u 21:10 »
Sve radi bez greske  :D  Ovde nikako da stane, zaista previse kise. Inace, ovde vise skoro pa da nema grmljavine, munje jako retko mogu da se zapaze tako da nista od slikanja veceras  :angry: :D

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #576 poslato: 27. Jun 2016. u 21:11 »
ovde kisa I dalje pada krupnih kapi ali je intezitet slab.. dakle od  17h, bilo je dosta grmljavine ali ne toliko jake... mislim da je palo oko 30mm, po improvizovanom kisomeru :D

Van mreže risbo gr

« Odgovor #577 poslato: 27. Jun 2016. u 21:13 »
^^ risbo, kod mene je na primer preterala, juzna Backa i juzni Banat skoro svuda preko 200mm, ima i stete  :facepalm: :)  a sto se tice munja, samo strpljenje, i ja sam skoro uspeo da uslikam svoje prve munje, i to mobilnim telefonom (doduse, naprednim, sto se tice kamere, lumia 1020 je u pitanju  :) ) uz duzinu ekspozicije od samo 4 sekunde, jer je to maksimum na telefonu, i ISO 100, fokus na infinity i sve sto ti treba je strpljenje  :D  Izvinjavam se za off ali eto, znam kakav je osecaj kad uslikas svoju prvu munju, i zelim ti da sto skorije to i uspes!  :tu:

Ovde i dalje umerena kisa, sigurno i malo preko 30mm dobih ja ovde.
I Kod mene je preterala,sigurno je ta cifra blizu 200mm sa ovim vecerasnjim mm,a trenutno i dalje pada umerena, dok ovo  pisem bas je opet bljesnulo,a sve mislim da nece vise i zato sam odustao :D
Uspeo sam ja 2 ili 3 puta da odreagujem na vreme ali fon ima onu zadrsku i ne slika istog momenta,samim tim bukvalno treba da slikam pred munju sto je skoro pa nemoguce :D

Van mreže Gaara

• **
« Odgovor #578 poslato: 27. Jun 2016. u 21:14 »
Ovde je tek pre nekoliko minuta počela da pada umerena kiša, a vetar prestao da duva.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #579 poslato: 27. Jun 2016. u 21:20 »
 ^^  E zato ti treba nesto sa bar malo duzom ekspozicijom, da mozes da slikas par sekundi i da se nadas da ce u tih par sekundi da uleti neka munja  :D  Sada polako slabi kisa.