Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2016 - III dekada  (Pročitano 59347 puta)

Van mreže igorkonkolj

• **
Odg: Jun 2016 - III dekada
« Odgovor #580 poslato: 27. Jun 2016. u 21:32 »
dikile , svaka cast na fotkama,, :thumbup:.... ovde I dalje pada lagana kisa, bez vetra, sto je najbitnije ,,, vrlo prijatno napolju, konacno!!!!

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
« Odgovor #581 poslato: 27. Jun 2016. u 21:36 »
Prestala kisa odavno palo je preko 25mm sve mi vetar izvalio napolju a kukuruzi i zito prema zemlji,danas je prosla jaka oluja sa gradom  na jednom manjem delu u nzm ni ja kolikoj sirini jak vetar je polomio sve kukuruze msm da je pijavica u pitanju sutra idem da slikam,inace stetu je pretrpelo pola sela i deo poljoprivrede grad je bio velicine i lesnika.

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm

Van mreže nele-niš

« Odgovor #582 poslato: 27. Jun 2016. u 22:03 »
Napokon dobismo finu kišu, kako je samo osvežilo lepo, u početku je to bila prava oluja sa jakim vetrom i pljuskovima u naletima, da bi kasnije nastavila uglavnom umerena kiša...

Na kraju 13mm kod mene, prema radarsim slikama izgleda da je u centru palo manje.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #583 poslato: 27. Jun 2016. u 22:06 »
Kod mene i dalje pada, doduse dosta sitnija i dosta slabijim intenzitetom ali pada.  :ranting:

Van mreže sasar

• *
  • Starost: 46
« Odgovor #584 poslato: 27. Jun 2016. u 22:07 »

Fotografija Aleksandar Milutinović

Van mreže skomimaster

• Starost: 31
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #585 poslato: 27. Jun 2016. u 22:07 »
Prestala kisa kod mene, palo je 20.1 mm na moje iznenadjenje, nisam bas toliko ocekivao. Na AMS Kotez 18.3 mm. Jun je trenutno na 142.3 mm, a sezona na tacno 450 mm.

Lepe slike dikile! :)

Van mreže Bart

« Odgovor #586 poslato: 27. Jun 2016. u 22:11 »
Izgleda da je front stigao do Niš, nema nam Bart da se javi :)
Losmi ja bio do centra da odgledam u drustvu Italija-Spanija i jedva stigao kuci da postavim kisomer, kad stigao kisa jos nije nakvasila beton... A kad je padala kisa sedeo ispred kuce i uzivao, malo mi nakvasilo noge kad vetar nanosio ali nista opasno, vredelo je  :)

Moram da kazem ja srecan  :D :D :D palo je po mom kisomeru tacno 18mm, nije bilo nekog nevremena bilo je i pljuska a i grmljavine ali cini mi se dosta je bilo munja u oblacima... Ima da cutim sledecih nedelju do 10 dana  :) Gledam sad radar u poslednjih 2 sata pa ovo bre pretilo da ne bude nista, ali izvukli smo se  :) Sjajan dan  :worthy:
Evo nekih slika dok sam se vracao nazalost los je kvalitet ipak kamera 2mp... ali ko je imao nokiu 5310 zna koje su njegove prednosti....:)

Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #587 poslato: 27. Jun 2016. u 22:20 »
Kisa se samo tako ispadala a i dalje pada, lepo je zahladnilo.
Radar kaze da ce je biti jos...

Van mreže Darko-M.M

• *
« Odgovor #588 poslato: 27. Jun 2016. u 22:22 »
Dobro vece!  :) u mom kraju veceras provala oblaka uz jaku grmljavinu i pojacan vetar. Bilo je lepih formacija, izgledalo je kao da ce
biti grada ali hvala Bogu nije. Pala super kisa, zestoko natopilo, ispod 20 mm  sigurno nije palo. Sedim na terasi i uzivam u ovoj svezini. :tu:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #589 poslato: 27. Jun 2016. u 22:24 »
Razduvao se neki hladnjikavi vjetar kod mene, baš osvježava. Temperatura pala na 16°C. Ukupne padavine prema AMS Vračar 13mm. Pratio sam satne padavine, i sve se uklapalo sa mojom procjenom, osim za period 18-19h kada je AMS zabilježila 3mm, a kod mene je tada palo barem 10mm. što znači da je ukupno u mom kraju palo minimum 20mm.

Utisak dana ukupne grmljavine, gotovo da nema mjesta u Srbiji koje danas nije dobilo pristojnu kišu uz dosta grmljavine:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #590 poslato: 27. Jun 2016. u 22:35 »
Svaka čast svima na fotkama.
Dolazak oblačnosti u srednji Banat ...

A ovo mi je bilo jako zanimljivo ... izgledalo je kao ... ili je samo optička varka ...  :D

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #591 poslato: 27. Jun 2016. u 22:43 »
 ^^ :thumbup:  Kisa i dalje natapa li natapa. Po radaru ne bi trebala jos dugo ali zaista ne posustaje.  :D

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #592 poslato: 27. Jun 2016. u 22:45 »
Kiša i dalje pada ... palo neverovatnih 43mm do sada. :/
A kako je vetar duvao pred samu kišu ...
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=P1fK-KYuD0Y" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=P1fK-KYuD0Y</a>

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #593 poslato: 27. Jun 2016. u 23:15 »
@Milosh

Vidi na toj karti grmljavine ko je danas opet bio u rupi :D

Danas nista specijalno,bilo malo umjerene kise i do 18:00 prema ogimetu 5 mm..Bilo je dosta grmljavine i razvoja u siroj okolini grada ali kako to obicno biva u ovakvima situacijama i strujanjima sve zaobidje..Maloprije oko 10 sati jedan slabiji razvoj isto prosao u blizini uz umjerenu kisu i povremenu grmljavinu..

Van mreže sale pn

« Odgovor #594 poslato: 27. Jun 2016. u 23:23 »
Iskupi se i ovde u Paracinu fina kolicina, mislio sam da ce kisa brzo da prestane, ali na kraju padala je skoro tri sata umerenim intenzitetom i skupilo se sasvim zadovoljavajucih 12mm u kisomeru.

^^ Ne razumem razocaranje kod vecine clanova? Njabitnije je da je osvezilo,da nema vise one nepodnosljive sparine...
Normanlo da ne razumes kad te nista ne zaobilazi i imas sigurno 200mm padavina u ovom mesecu, a ovde su padavine  i dalje ispod proseka, palo je jedva 50mm, a prosek je oko 80mm. Zar mi nemamo pravo na zalbu?

Vidi na toj karti grmljavine ko je danas opet bio u rupi :D
A ovde pojedinci stalno kukaju i kad dobiju 20+mm i dalje nisu zadovoljni. Zar to Sarajevo ne dobi juce akciju, u cemu je sad problem, kakva rupa se opet pominje? :confused:
Tebe Roki mislim da ce jednog dana srcka da strefi sa tim razvojima, ti si bukvalno opterecen time. :rofl:

« Poslednja izmena: 27. Jun 2016. u 23:33 sale pn »

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #595 poslato: 27. Jun 2016. u 23:39 »
Iskupi se i ovde u Paracinu fina kolicina, mislio sam da ce kisa brzo da prestane, ali na kraju padala je skoro tri sata umerenim intenzitetom i skupilo se sasvim zadovoljavajucih 12mm u kisomeru.
Normanlo da ne razumes kad te nista ne zaobilazi i imas sigurno 200mm padavina u ovom mesecu, a ovde su padavine  i dalje ispod proseka, palo je jedva 50mm, a prosek je oko 80mm. Zar mi nemamo pravo na zalbu?

A da si procitao kasnije sta sam napisao ne bih se ljutio..Mislio sam da svi ocekuju obilne pljuskove iako se videlo po izvestajima koga je ranije zakacio front da nije bilo jakih pljuskova,osim Sapca.. Ocekivao sam vise u vasem kraju,SZ struja ali... Bice prilike da se to nadoknadi i ujednaci,mozda vec Jul donese obrnute prporcije,samo pozitivno druze   :tu: U Maju ste bili u sredistu vecine akcija,bice prilike svakako...
« Poslednja izmena: 27. Jun 2016. u 23:49 Milosh »

Van mreže sale pn

« Odgovor #596 poslato: 27. Jun 2016. u 23:52 »
Ne ljutim se uopste risbo, nemam razloga taman posla, samo sam dao konstataciju. Nema pravila ovde i u toj severozapadnoj struji je vise puta bilo promasaja, ali stoji da je to strujanje najpovoljnije za moj kraj. Ocekivao se malo vise dinamike veceras, ovako klasicna natapaca u sred leta nekako ne ostavlja neki utisak. Ja volim jake pljuskove, ali toga veceras nije bilo. Kako god nismo lose prosli, odlicna kisa za poljoprivredu.

Inace u Cicevcu i Krusevcu je bilo nevreme citam sad na rts portalu, nema nam ga onaj clan iz Cicevca da nam da pravo stanje sa terena.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #597 poslato: 28. Jun 2016. u 00:01 »
Ovde kisa i dalje pada ljudi, nisam ocekivao da ce ovoliko padati, cak povremeno i pojacava. Trenutno je to umerena kisa  :huh:  Palo vise od 45mm.

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #598 poslato: 28. Jun 2016. u 00:12 »
Невероватно колико прија ово освежење, након прилично спарних и топлих ноћи, морали су да раде и дуги рукави, тренутна температура 17,0 C.

Овде укупан биланс веома танких 5,4 mm, мораћу да сачекам неку другу шансу за конкретну кишу, која ће по свему судећи бити у петак.  :)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #599 poslato: 28. Jun 2016. u 00:30 »
Akcija od ovog fronta se preselila južnije. U Nikšiću je prema riječima više ljudi bilo grada veličine oraha, oblak sa maksimalnim odrazom je stigao blizu Podgorice:

Od bivših Jugoslovenskih republika, danas je, uslovno rečeno, samo Makedonija ostala pošteđena nevremena.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm