Pozdrav, evo me na moru u Italiji. Danas je prelep i prijatno topao dan, bez oblacka na nebu. Temperatura idealna, po mojoj proceni oko 26-27°C, a vlaznost koju ne mogu u Beogradu ni u snu da zamislim. I to sve uz osvezavajuci vetar sa mora.
Za ova dva dana (juce i danas) na letovanju, u zivotu mi nije bilo prijatnije dok sam bio na moru, od vrucine i sparine ni traga. I juce je bio prelep dan, tokom dana uz nesto srednje oblacnosti (slabo razvijeni kumulusi), uvece uz potpuno razvedravanje i prekrasan zalazak sunca. Vlaznost isto veoma niska, a vetar umeren, takodje sa mora. Najvisa dnevna temperatura oko 27-28°C.
U Beogradu je juce tokom ranog jutra bilo oblacno, tmurno i sveze, povremeno sa slabom kisom i rosuljom, uz hladan severozapadni vetar i smanjenu vidljivost. Donja baza oblaka je bila veoma nisko zbog cega smo nakon poletanja veoma brzo ''nestali''. Sloj oblacnosti nije bio previse gust, te se vrlo brzo pocelo ukazivati sunce. Bilo je i malo visoke oblacnosti, tj. cirusa.
Tokom leta bilo je umerenih turbulencija, oblacnost se polako pocela raspadati jos na teritoriji jugozapadne Srbije, da bi se uz crnogorsku obalu odjednom razvedrilo ispod nas. Preko mora uglavnom je bilo vedro, uz pomalo kumulusa.
Od vodica sam cuo da je pre tri dana ovde bilo nezapamceno nevreme i da je bilo stete. Bio je strasan pljusak, kako kaze najjaci u poslednjih pet leta. Talasi su bili 6-7m, te nijedan brod nije isplovio iz luke tog dana.
U narednim danima se ocekuje suncano i postepeno sve toplije vreme.