Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Avgust 2016 - I dekada  (Pročitano 37994 puta)

Van mreže Bart

Odg: Avgust 2016 - I dekada
« Odgovor #300 poslato: 09. Avgust 2016. u 18:20 »
Dobra kisa pala za taj juzni deo oko Suve Planine...Tutnji iz tog pravca, bilo jednom i malo jace... Buknuli kumulusi ka jugu...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Darko Vr/Sc

• **
  • Starost: 26
« Odgovor #301 poslato: 09. Avgust 2016. u 18:52 »
I dalje pada slaba kisa
T 20C  :)
u istocnim delovima opstine to je umerena do pojacana kisa...

Van mreže Inin19

• **
« Odgovor #302 poslato: 09. Avgust 2016. u 18:55 »
Vidi se nakovanj nekog Cb-a prema jugoistoku, a prema istoku u daljini zid kumulusa.
Jeste da se strujanje bas slabo, ali nekako se krece to i ide vise u istocnoj struji. Mozda i dogura do mene, ali tesko...

Van mreže Inin19

• **
« Odgovor #303 poslato: 09. Avgust 2016. u 20:04 »
Evo par slika od malo pre.

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #304 poslato: 09. Avgust 2016. u 21:46 »
 ^^ Prelepe slike Ivane, posebno mi se svidjaju prva i cetvrta. :tu: Ovom prilikom bih pohvalio i tvoje prethodne izvestaje i redovnu aktivnost na forumu, uvek mi ulepsas dan lepim fotografijama. Nasem forumu nedostaje vise takvih clanova kao sto si ti. :nnc:

Danas je u Beogradu bilo malo i umereno oblacno sa duzim periodima suncanog vremena, umereno toplo i pomalo sparno. Vetar je bio slab i umeren, pretezno istocni i jugoistocni. Najniza temperatura je iznosila 19.1°C, najvisa dnevna 29.4°C (GMS Vracar).

Trenutno je pretezno vedro. Vetar je slab, jugoistocni. Temperatura je ugodnih 24°C na Vracaru, odnosno 23°C na Kosutnjaku.
« Poslednja izmena: 09. Avgust 2016. u 22:02 srdjan »

Van mreže skomimaster

• Starost: 32
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #305 poslato: 09. Avgust 2016. u 21:55 »
 ^^ Prelepe slike Ivane!  :tu: 

Pretezno suncano i prijatno toplo danas, prema obliznjoj AMS temperatura dostigla 28.8C, trenutno je 24.4C. Zaista se nadam akciji sutra, da se prekine ova monotonija koja vlada jos od 27. juna...  :yawn:

Zanimljiv zalazak sunca i konacno zaprasivanje komaraca iz aviona, nadam se da ce imati efekta s obzirom da ovog leta ne moze da se zivi od komaraca.  :angry:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #306 poslato: 09. Avgust 2016. u 22:04 »
U Bravskom prelijep dan uz Tmax ~23°C. Od kad sam došao ovdje, a ima 10-ak dana, temperatura je samo jednom prešla 25°C. Ima li boljeg predaha od vrućine?  :) Sutra prelazak hladnih fronta, poslednje šanse da uhvatim nešto nestabilnosti i ovamo, ali slaba vajda.

Evo da vam se pridružim sa slikama, zalazak sunca je bio prelijep  :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Miki_Bg

« Odgovor #307 poslato: 09. Avgust 2016. u 22:14 »
Pozdrav svima , ako moze pomoc oko trenutne temperature , nema nikakvih podataka Beograd Karaburma danima . Da li neko zna sta se desava ? Hvala

Van mreže Srđan

• Moderator
« Odgovor #308 poslato: 09. Avgust 2016. u 22:23 »
 ^^ Prelepe slike Škomi i Miloše, zaista mi je žao kad vidim kakav sam zalazak sunca u Beogradu prespavao.

Inače, u mom kraju je ove godine bilo iznenađujuće malo komaraca, skoro svake večeri su prskali sa zemlje, a danas, kao što reče skomimaster, su po prvi put u ovoj sezoni prskali i iz aviona.

Izvinite što nije za ovu temu, zapričah se... :whistling:

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #309 poslato: 10. Avgust 2016. u 03:03 »
Ево предфронталних нестабилности, по муњоловцу је Смедеревска Паланка у центру пажње, надам се да ће Софроније добити добру кишу коначно...

Овде ведра, мирна и свежа ноћ, тренутна температура 15,8 C.

Van mreže Djordje Antonijevic

• *
  • Starost: 25
  • Samo sunce, Stojacak sity....
    • ....
« Odgovor #310 poslato: 10. Avgust 2016. u 03:37 »
Upravo tako,evo vec nekih pola sata slaba do umerena grmljavina i lepe munje iz ovog crvenkasto- narandzastog odraza na radaru. Uskoro ocekujem kisu ili pljusak. Samo kod mene grmi i nigde vise.... :D
Edit: Ode sve na Smederevo, vise srece drugi put !!
« Poslednja izmena: 10. Avgust 2016. u 03:53 Djordje Antonijevic »
:D :) Bum Bum

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #311 poslato: 10. Avgust 2016. u 10:44 »
Suncano i toplo..T 24*C

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #312 poslato: 10. Avgust 2016. u 11:08 »
Ево предфронталних нестабилности, по муњоловцу је Смедеревска Паланка у центру пажње, надам се да ће Софроније добити добру кишу коначно...

Djevojka mi šalje poruku da je bilo nevjerovatne grmljavine noćas, ja joj kažem da je vjerovatno sanjala. Kad ono... :D Zaista nisam očekivao da bude u sred noći išta predfontalno. Popodne i večeras žurka širom zemlje, mislim da se i u Beogradu razbija maler večeras, a prvi preduslov za to je ispunjen - jugozapadno strujanje sa smicanjem.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srđan

• Moderator
« Odgovor #313 poslato: 10. Avgust 2016. u 11:38 »
Pretezno suncano i toplo pre podne u Beogradu. Vlaznost je povecana, pa preovladava i sparno vreme. Vetar je slab, promenljiv. Najniza temperatura je iznosila 20.1°C (GMS Vracar).

I dalje je pretezno suncano, toplo i sparno. Na nebu se mogu opaziti manji kumulusi i to uglavnom na istocnoj polovini neba. Vetar je slab, promenljivog pravca. Trenutna temperatura na Vracaru iznosi 27.7°C, a na Kosutnjaku 26.6°C.

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #314 poslato: 10. Avgust 2016. u 12:02 »
Upravo tako,evo vec nekih pola sata slaba do umerena grmljavina i lepe munje iz ovog crvenkasto- narandzastog odraza na radaru. Uskoro ocekujem kisu ili pljusak. Samo kod mene grmi i nigde vise.... :D
Edit: Ode sve na Smederevo, vise srece drugi put !!

Spavao sam kao klada i možda bih mislio da sam sanjao, ali me probudiše da vežem kera pošto se plaši grmljavine i pokušava da uskočiu kuću kroz balkonska vrata... Pucalo je samo tako, za sve pare što se kaže, i stvarno nije skorije bio takav noćni šou  :hm: Vidim da je nestajala i struja na kratko, a kažu da neku topolu u naselju Kolonija, što je relativno blizu mene, grom pocepao na pola. Kiša ipak ćorak, samo 1,4 l što je otprilike i realna količina pošto je već jutros sve bilo suvo. Uglavnom, mnogo galame, a malo akcije  :/
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #315 poslato: 10. Avgust 2016. u 14:03 »
Evo ga i prvi razvoj u BiH sjeverno od Zenice..

Van mreže Srđan

• Moderator
« Odgovor #316 poslato: 10. Avgust 2016. u 14:33 »
Od mog poslednjeg javljanja nije doslo do bitnije promene vremena. Do sada je bilo, kao sto je i trenutno, pretezno suncano, toplo i sparno, s tim sto ima sve vise kumulusa na nebu. Vetar je slab, promenljiv. Temperatura je na Vracaru dostigla ocekivanih 30°C, a na Kosutnjaku 29.6°C (no, trenutno je 28.9°C).

Edit: Poceli su prvi predfrontalni razvoji, ali ko bi rekao da ce se prvi nad podrucjem Srbije formirati na istoku - severozapadno od Knjazevca?!

Edit: Prema poslednjoj radarskoj slici evo razvoja i nad Kucajskim planinama:

* Ova dva odraza kod Kladova su lazna.
« Poslednja izmena: 10. Avgust 2016. u 14:46 srdjan »

Van mreže nele-niš

« Odgovor #317 poslato: 10. Avgust 2016. u 14:36 »
Gromada od oblaka prema severu koji se formirao severozapadno od Knjaževca i odavde se to odlično vidi.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #318 poslato: 10. Avgust 2016. u 14:56 »
Na poslu sam pa nisam pratio neko vreme situaciju, ali vidim da je jak oblak blizu planina Krstatca i Slemena.
Oblak je moćan ali ne previše pokretan tako ad će na malom prostoru izručiti padavine.
U Knjaževcu trenutno 32°C uz povećanu vlažnost osećaj 41°C

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #319 poslato: 10. Avgust 2016. u 14:57 »
I odavde se nazire vrh tog oblaka.... ko bi očekivao da će prvi razvoj na teritoriji zemlje da bude tamo  :grin:

Inače je i danas poprilično sparno, na ovih Takt 30,2°C ide i 48% vlage.

Na satelitu se, pored bujanja kumulusa po Bosni, vidi  i da je front u prizemlju dodao gas u napredovanju ka istoku/jugoistoku.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*