Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Avgust 2016 - II dekada  (Pročitano 28866 puta)

Van mreže skomimaster

• Starost: 32
    • AMS Beograd - Borča
Odg: Avgust 2016 - II dekada
« Odgovor #380 poslato: 19. Avgust 2016. u 21:49 »
 ^^ Komsija, kako i Borca kao prigradsko naselje spada u BKR, za nju treba uvesti podvrstu.  :grin:

Salu na stranu, posle dugog mucenja sa intenzitetom u poslednjih 10 minuta pada nesto konkretnija kisa pa konacno ima merljivih padavina i ovde. Grmljavina se sve redje i udaljenije cuje.

Van mreže Liki

« Odgovor #381 poslato: 19. Avgust 2016. u 21:52 »
i sada se odnekud sastavi pljuščina sa ogromnim kapima  :O

Van mreže Paun79

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #382 poslato: 19. Avgust 2016. u 21:59 »
 ^^ Ajde nek bar malo zalije travnjak, pa da i ja šišam travu kao Paracinci... :comeon: Kod nas u kraju je bas malo palo u avgustu, nece pa nece. Pre neki dan u Cvijicevoj teku potoci, a kod nas nista, evo danas opet ceo grad dobio kisu, kod nas opet slabo,...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #383 poslato: 19. Avgust 2016. u 22:10 »
Eto mame napokon.

Kao što smo videli na radaru, sistem se naglo nadogradio novim ćelijama. Baš lepo je primetila mama, taman je sevanje bilo sve ređe i ređe, odjednom čim je ona legla počelo je ponovo češće da seva nekoliko minuta, a onda je krenulo intenzivno da grmi i puca tu u okolini. Za vreme najjačeg monsuna 3,4 puta je puklo baš blizu. Vrlo jak vetar na udare  je pred početak padavina oslabio.

Kaže mama da je na momente  žestoko padalo, nije se videlo bukvalno ništa, pa i ne čudi da je za nekih pola sata palo 23,3mm po stanici. Sada se sve smirilo, pada slaba kiša mada će po radaru uskoro pojačati.

U Bg-u i dalje blicka ka jugoistoku, ali padavina nema na Dorćolu.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže lakistrike95

• *
  • Starost: 28
« Odgovor #384 poslato: 19. Avgust 2016. u 22:12 »
Kod mene nista, malo pokvasilo, nije posteno ni palo, i dalje seva, protivgradna dejstvuje u Milutovcu i Velikoj Drenovi...
EDIT: E sada vec pada fino :D

Van mreže Vladimir

« Odgovor #385 poslato: 19. Avgust 2016. u 22:14 »
Nisam stigao pre da se javim posto sam putovao iz Loznice,a kisa nas je pratila nesto pre Valjeva.
Kao i kod komsija,nenormalna kolicina kise za kratko vreme u GM.
Kisa jos uvek pada slabim intenzitetom ali po radaru uskoro ce prestati.

Van mreže Liki

« Odgovor #386 poslato: 19. Avgust 2016. u 22:24 »
Bogami pada li pada i dalje, sada je to jaka kiša, koja tek pojača tek malo oslabi. Palo je izmedju 5 i 10 mm sasvim sigurno. Kako se samo ovo nadogradilo severnije  :huh:

Van mreže Bart

« Odgovor #387 poslato: 19. Avgust 2016. u 22:27 »
E ovako se puni konvektivna rupa tj deo nje...Ovo je valjda Novi Bg

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=j9KhvYsyBf4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=j9KhvYsyBf4</a>
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #388 poslato: 19. Avgust 2016. u 22:36 »
Prelep CB-ić južno od Zrenjanina... čuje se grmljavina čak do Melenaca.. stvarno prelepo izgleda na mesečini. Ostali delovi neba su vedri.. videćemo da li može nebo da iznenadi tokom narednih sati. 20°C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Inin19

• **
« Odgovor #389 poslato: 19. Avgust 2016. u 22:37 »
U Blacu sam, duva jak vetar, seva, grmi i pocinje kisa.
EDIT: Vrlo jak pljusak!

Van mreže sale pn

« Odgovor #390 poslato: 19. Avgust 2016. u 22:39 »
Dogegalo se do Paracina, pljusak sa grmljavinom u toku, jednom je opet jace puklo.

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #391 poslato: 19. Avgust 2016. u 22:48 »
Zar je moguce da pored svih onih danasnjih razvoja po Banatu u ovo kasno doba jos uvek ima energije za razvoje u ovom delu Vojvodine?! :/

U Beogradu je trenutno pretezno oblacno i prijatno toplo. S vremena na vreme (sve redje) blicne, pa se cuje udaljena (sve slabija) grmljavina. Vetar je slab i umeren, jugozapadni. Temperatura iznosi 19.6°C na Vracaru, odnosno 18.5°C na Kosutnjaku.

Ne gubim nadu da bi mogli da nas iznenade kratkotrajna kisa ili pljuscic, dok jos ima dovoljno energije. Potom, najkasnije u drugom delu noci sledi razvedravanje.

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #392 poslato: 19. Avgust 2016. u 22:52 »
Vidim da je na forumu popularno da se spominju "konvektivne" rupe a naročito u vezi Beograda.
Večeras je bar u trećini BGa bilo vrlo obilnih padavina uz intenzivnu grmljavinu -kažem "bar u trećini" jer sam u peruiodu od 20-22h prošao više delova Beograda i "iz prve" ruke kažem da je u južnim i istočnim delovima (pa i severoistočnim -npr. Karaburma) bilo mnogo padavina. Na Banjici, Miljakovcu i Medaku je palo 30-40mm (odokativna procena, uz jezerce blizu Paunove a mnogo veće "jezero" je u Medaku III blizu okretnice), na AMS Cerak je izmereno 36mm, na AMS Karaburma 29mm (do sada). Dakle jug, istok i severoistok BGa je u proseku imao 30mm -to je značajna količina, a pretpostavljam da su centralni i zapadni delovi imali bitno manje kiše (što, iz mog ugla gledano, ne znači da neko treba da "žali" što su ga konvektivne padavine samo blago zakačile; takođe ne smatram da sam ja "odlično" prošao jer je u mom delu Beograda palo 30mm za kratko vreme i što su neke ulice bile poplavljene).
Danas Tmax u Beogradu 30.7C i na Vračaru i aerodromu u Surčinu, sada je na Vračaru malo ispod 20C a na aerodromu je 21C (merenje od 22.30).

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #393 poslato: 19. Avgust 2016. u 23:11 »
Dorćol, ovaj moj deo od svega toga da ako je pokupio 3 litra možda, eventualno 4. Smirilo se sve sada, blicne povremeno jedino baš daleko na rubu horizonta.

Počinje značajnije da slabi sad ovaj linijski sistem južnije, hoće li bar nešto izdržati do Niša, sem vetra ?
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Медо

• Starost: 29
« Odgovor #394 poslato: 19. Avgust 2016. u 23:13 »
Коначно стала киша, вечерашња олуја донела 24,8 mm.

До сада у августу 76,0 mm, а како ствари стоје до краја месеца пашће и више од 100 литара кише, што је ипак мало чудно, пошто се налазимо у најсувљем делу године, барем статистички.

Прехладило лепо, тренутна температура износи 17,0 C. Максимална температура данас 31,3 C уз то је било и јако спарно.

Van mreže Billy

• *
« Odgovor #395 poslato: 19. Avgust 2016. u 23:13 »
Mogu samo da potvrdim ono što je Profiamater naveo - ogromna količina kiše je pala. Od 19:45 je bilo povremeno obilnih pljuskova, a između njih kiše slabog do umerenog intenziteta uz vrlo jaku grmljavinu. Trenutno i dalje pada umerena kiša, fino natapa. Nemam kišomer, ali je po slobodnoj proceni palo sigurno oko 50 mm. 
Tako da, nema govora o bilo kakvoj konvektivnoj rupi, mi ipak pripadamo Beogradu, pa se valjda računa kada ovde bude nekih padavina :)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #396 poslato: 19. Avgust 2016. u 23:14 »
Smirilo se sada, palo je još 6.5mm. Ukupno danas 20.5mm. Seva i grmi sada zapadnije od mene.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
« Odgovor #397 poslato: 19. Avgust 2016. u 23:17 »
Nisam ocekivao ovaj Cb u Banatu, tek kad videh Zikinu poruku pogledao sam radar a zatim izasao napolje i pokusao da uhvatim neku munju iz toga ali bezuspesno, uglavnom je to sevanje u oblaku, pa nisam imao mnogo sanse, vecina slika je ovakva:

Van mreže nele-niš

« Odgovor #398 poslato: 19. Avgust 2016. u 23:24 »
Gasi se sve polako po očekivanju reklo bi se, ni sevanje se više ne vidi, ovde u avgustu za sada samo 17mm ali će se to valjda od ponedeljka popraviti bar da uhvatimo neki prosek.

Van mreže Bart

« Odgovor #399 poslato: 19. Avgust 2016. u 23:29 »
 ^^ Ma to sa nazivanjem gradova konvektivnim rupama je samo sala, jer se desavalo da pljuskovi ili obicna kisa prodju pored tog grada nekoliko puta uzastopno a u gradovima nista ili skoro nista...  :)

Tesko da dodje do Nisa i ako dodje to ce biti po meni oko 2mm...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm