Umereno oblacno jutro i pre podne u Beogradu. Vetar je bio slab, tokom ranog jutra juzni, potom zapadni i severozapadni. Najniza temperatura je iznosila prijatnih 18.3°C.
I trenutno je umereno oblacno, umereno je toplo i veoma sparno. Vetar je slab, istocni i jugoistocni. Temperatura je solidnih 25°C, ali je nakon jucerasnjih padavina veliko isparenje, te je vlaznost cak 69%, a subjektivni osecaj 32°C. Pritisak stagnira i iznosi 1002mb.
Edit: Jutros kad sam ustao i video koliko je kise palo prema 'OGIMET-u' i 'METEOS-u' na GM stanici na Vracaru od sinocnjih pljuskova bio sam u 'fazonu' - ma sigurno je to neka greska.
Evo sad i u biltenu stoji ista kolicina: Je l' je moguce da je palo samo 5mm (tacnije 5.4mm) kise?!
Bio sam ubedjen da je palo oko ili malo preko 30mm (prema radarskoj slici), a ovo mi je doslo kao hladan tus.
I dalje sumnjam da je nesto drugo u pitanju (neispravan kisomer, greska u kucanju...), sve osim da je zaista toliko palo. Bas sam se nepotrebno raspricao
, a samo sam hteo da pitam - zna li neko koliko je zaiste bilo padavina na Vracaru, odnosno da potvrdi ili demantuje moje sumnje. Hvala unapred.