Ja sam malo gledao za novembar 2007,i bio je hladan sa povremenim i snegom,kad smo kod snega pitao bih ako ima neko info o pokrivacu na planinskim lokacijama u poslednjih 10ak godina,ne racunajuci Kopaonik,SDtaru planinuGoliju i Crni vrh,za zadnje 2 godine ima takav info ali ne i za pre toga koliko sam ja trazio,ja takve stvari najvise pamtim,a koliko pamtim uglavnom snega gore nije bilo vise od 30,40 cm tokom cele zime ,sto je dosta ispod proseka za planine,za razliku od nizih predela gde je sneg padao skoro isto toliko kao i na planinama,jedino je broj dana sa snegom bio na planinama veci,ali pokrivac slabo,izuzetak su jedino 2012ta godina,mart 2015,mart 2008 ako se dobro secam,ispravite me ako gresim,inace cak ni nakon 15og se ne nazire posebna promena,medjutim postoje i neke naznake da toplo jezgro i anticiklon koji ce narednih dana biti nad Skandinavijom krenu na jug ka evropi i mozda donesu i nama malo toplije vreme nakon 15og,ali izgleda da od toga nece biti neke vajde i da ce ostati relativno hladno,oko 15 stepeni,a ako ne ni toliko,dok bi se sever a mozda i jug Skandinavije koliko toliko vratili u normalu.