Miki, hvala ti mnogo na komplimentu.
Inace se trudim se da sto detaljnije opisem aktuelno vreme u zavisnosti od kolicine slobodnog vremena, mada svestan sam da nekada i preteram i da slucajno ubacim neke manje bitne informacije, pa da vam dosadjujem i zatrpavam temu na forumu.
Toliko sam se uzeleo padavina i uopste nekih desavanja na nebu nad Beogradom, a i sire, posle one monotonije,da evo, posto sam nesto bolestan i kod kuce provodim dan, gotovo sve vreme posvecujem meteorologiji.
Pratim iz izlaza u izlaz modele, aktuelne radarske i satelitske slike, gledam u nebo i ne mogu da docekam vecerasnje padavine, a nadam se da moze i da nas iznenadi po koji pljuscic (naravno, bez grmljavine).
Nemojte pogresno da me shvatite, ovo zaista ne govorim da bih se hvalio, vec, ponavljam, da bih opravdao broj mojih postova i zatrpavanje teme. Nadam se da mi ne zamerate, a ja cu se potruditi da ne preterujem.
Inace, nakon mog poslednjeg posta smenjivali su se oblacni i suncani periodi (umereno do pretezno oblacno). Strujanje je relativno jako, pa se sve brzo menja. Oko 13h je bilo najvise vedrine, pa je na Vracaru u tom terminu osmotreno cak i pretezno vedro vreme, uz 3/8 oblacnosti. Vetar je za to vreme bio umeren i pojacan, zapadni i severozapadni.
I trenutno je slicno vreme. Umereno je oblacno sa povremenim suncanim periodima. Vetar se u ovim trenucima malo primirio, pa je uglavnom umeren.
Temperatura je oko 13h dostigla ''cak'' 19°C, no nakon toga je bila u padu na oko 18°C, koliko je i trenutno (tacnije 18.3°C).
Oblacnost iz Backe i Banata za sada sporo napreduje, ali kroz koji sat, kako strujanje bude sve vise dobijalo severnu komponentu, i do Beograda ce stici jace naoblacenje uz dalji pad temperature, koje ce doneti i povremenu (uglavnom slabu) kisu. Ocekuje se i jos malo jaci vetar:
Pozdrav Aco, drago mi je da si opet na forumu