Верно сам са вама свих ових година, поготово у зимском делу године, али врло ретко нешто пишем, јер сматрам да није поента само писање ради писања и сабирања постова, већ да једни од других учимо и када пишемо и коментаришемо то радимо са смислом.
Бојане, опрости, запало ми је за око твоје коментарисање карата. Имам утисак да ти је потребно још труда и учења да би са већим смислом писао коментаре на синоптичке карте. Пошто волиш метеорологију, као и ја, верујем да ћеш прихватити мој добронамеран савет.
Последњи излази не упућују на то да ми имамо било какве везе са краткотрајним спустом хладнијег ваздуха над Атлантиком пред и око 25. 11. Нама је од највећег значаја могућност продора хладног ваздуха са североистока преко североисточне Европе (северни део европске Русије, јер Русија јесте у Европи тј. овај њен део који ми посматрамо на картама) око 28.11. ЕЦ ми делује убедљивије по питању тог продора, ГФС сдитљивије. Но, нас снегољупце радује таква могућност. А да ли ће за 10 дана са тим могућим захлађењем бити суво, или неких падавина и каквих, то се слажем са Бојаном, рано је да се тврди.
Праштајте, само сам саветовао.