Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2016 - II dekada  (Pročitano 24909 puta)

Van mreže снег

• **
  • Starost: 47
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
Odg: Decembar 2016 - II dekada
« Odgovor #180 poslato: 18. Decembar 2016. u 08:50 »
Магла се још згуснула у Београду. Прави АЦ зимски доживљај. На сателитском снимку се јасно види како је око свитања магла добила на снази и како се из Војводине проширила на Београд, северну Шумадију, севрно Браничево и северну Мачву.
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže Mile94

• Moderator
  • **
  • Starost: 30
« Odgovor #181 poslato: 18. Decembar 2016. u 08:55 »
Kod mene trenutno magla nije tako gusta ali je zato sve belo napolju, svaka grancica je bela, prilicno lepo to izgleda, cak i provejava slab sneg. Trenutno je -3 stepena, minimalna je bila nocas pre spustanja magle, oko -7.

EDIT: Sada sam primetio da je temperatura pocela da opada ponovo.

Van mreže risbo gr

• Starost: 37
« Odgovor #182 poslato: 18. Decembar 2016. u 09:00 »
-6,5c uz gustu maglu,sve je belo od inja i mraza. Ovde je jos sinoc pocela da se spusta magla, doduse ne ovako gusta kao sad  :)

Van mreže Đađo

• *
  • Starost: 50
« Odgovor #183 poslato: 18. Decembar 2016. u 09:53 »
Vedro i sunčano, a temperatura se relativno brzo izvlači iz minusa.
Tmin.= -6°C.
T=     -1.2°C.
Nadmorska visina = 445 i 895 metara

Van mreže Josip

• **
« Odgovor #184 poslato: 18. Decembar 2016. u 10:09 »
Sinoć je magla bila dosta gusta dok jutros i nije tako, više mi izgleda na sumaglicu. Oblačno, tmurno i hladno u ovim trenucima, drveće se zabijelilo od inja. :)
Tmin -5°C
Trenutno -4°C.

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 106
« Odgovor #185 poslato: 18. Decembar 2016. u 10:56 »
U Beogradu je veoma hladno uz maglu u većem delu grada a inje se dosta nataložilo pa u nedostatku snega "imitira" zimski ambijent (iako se mogu primetiti i neke pahuljice).
Na Vračaru je najniža temp. bila -6C (odmah nakon 07h), na Ceraku -7C, Košutnjaku -7.2C, Surčinu -7.5C, Batajnici -8C.
Trenutno je na aerodromu pored Batajnice vidljivost 1500m, na Surčinu 1200m a u samom gradu je vidljivost manja i uglavnom je između 150 i 400m (na Vračaru u 10.30h 200m).

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 38
    • Sumeteo
« Odgovor #186 poslato: 18. Decembar 2016. u 11:20 »
Panonska nizija je ispunjena niskom oblačnošću. U Subotici oblačno i tmurno. T=-2.1°C

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #187 poslato: 18. Decembar 2016. u 11:22 »
Definitivno ima "industrijskog" snega na Dorcolu, pada sasvim slabim intenzitetom.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #188 poslato: 18. Decembar 2016. u 11:29 »
Oko 7h jutros san me je ponovo "savladao". I ne znam da li da se ljutim na sebe što sam zaspao ili da budem srećan zbog toga, jer ja sam neko ko najviše voli iznenađenja... Budim se u 10.15h i, naravno, prvo "skoknem" do prozora kad ono - sneg! Sve se zabelelo, debeo sloj inja i slane po drveću, travi, kolima..., a tada je još uvek i provejavao "industrijski" sneg koji je prekrio i puteve, krovove zgrada... Pravi zimski ambijent napolju, a magla se polako podizala.

Izašao sam, naravno, da fotografišem (pa makar i simbolični, svakako, <0.5cm) snežni pokrivač i napravio nekoliko veoma lepih, pravih zimskih, fotografija, a ostatak je uslikan sa prozora i terase (izvinite ako sam preterao sa slikama):

Trenutno je tmurno i veoma hladno, a vidljivost je na granici magle i sumaglice, između 800 i 1000m. Vetar je slab, zapadni. Temperatura na Vračaru iznosi -4.0ºC, a na Košutnjaku -4.9ºC. U ovim trenucima od svih predela (računajući i planine) samo je za nijansu hladnije Valjevo. Ovo će definitivno biti prvi ledeni dan ove sezone u glavnom gradu, a magla i niska oblačnost će se, kako stvari stoje, verovatno zadržati do srede, kada se očekuje pojačanje jugoistočnog vetra (košava).

Evo i jutrošnjih minimalnih temperatura u Srbiji do 7h (za stanice na području Beograda Profiamater je već rekao koji su bili "minimalci" :tu:):

* Ponegde, kao i na Vračaru, temperatura se još malo niže spustila nakon 7h
« Poslednja izmena: 18. Decembar 2016. u 13:14 srdjan »

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #189 poslato: 18. Decembar 2016. u 11:39 »
Магла се мало издигла али је и даље смањена видљивост. Провејавао је и овде слаб снег и фино је обелело. Сликао сам 2 слике које ћу поставити мало касније, права зимска идила.

Тмин -7.2°C(АМС Кошутњак), према Профијевим подацима на Цераку -7.0°C хвала Профи много :tu: и тренитно  -4.6°C.

Van mreže снег

• **
  • Starost: 47
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #190 poslato: 18. Decembar 2016. u 12:14 »
Око 11.20 на пар минута снег је провејавао и код Партизановог стадиона. Дефиитивно најхладнији дан ове зиме до сада, а како рече колега срђан интересантно да је овог пута престоница скоро најхладнији српски град.
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #191 poslato: 18. Decembar 2016. u 12:27 »
Ево и обећане 2 слике:

"Индустријски" снег није свугде равномерно пао у граду, барем када сам се ја враћао кући са Бежаније. Одмах чим се спусти са Бежаније у улицу Јурија Гагарина има трагова снега, затим истом улицом према новом мосту нешто мање, онда поново код Сајма нешто више, да би код Чукаричке Падине на моменат било готово умереног зрнастог снега, који је баш је лепо "сипао". Затим поново мало мање снега на површинама све до Жаркова, где поново има нешто више снега, као што је стање и код мене, а и падао је зрнасти снег солидним интетзитетом.

Т -4.4°C.

Van mreže skomimaster

• Starost: 32
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #192 poslato: 18. Decembar 2016. u 12:41 »
 ^^ Lepe slike Joco  :), da upotpuni zimski ambijent taj simbolican sneg. Ja sam budan od 08:30 i kod mene nije bilo pahulja, "belo" je samo zbog mraza. Prema AMS Kotez T -2.6C a Tmin -5.1C. Za sada u decembru kod mene svega 0.2 mm, mislio sam da ne moze biti suvlji od proslog decembra (4.4 mm) ali sam se prevario.  :grin:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 35
« Odgovor #193 poslato: 18. Decembar 2016. u 12:41 »
I na Miljakovcu gusta magla uz slab sneg, sve se zabelelo. Inje je okitilo drveće. Temperatura -4°C.

Eto da ne bude da i ovaj anticiklon ne može doneti radosti za zimoljupce. :)

padavine u januaru 2025:
AMS Miljakovac 18.3mm
prosek (Vračar) - 47.9mm

padavine u februaru 2025:
AMS Miljakovac - 8.1mm
prosek (Vračar) - 43.5mm

Van mreže Bart

« Odgovor #194 poslato: 18. Decembar 2016. u 12:44 »
 ^^ Lepe slike Joco , pravi zimski ambijent, mogo bi taj industrijski i kod nas malo  :) A i tvoja Losmi lepa slika  :)
Ovde smo tacno na 0C prema ams, sumaglica nas izgleda nece napustiti danas ali ni sledecih dana...
Al' prvo pokušajmo demokratski

Van mreže ice

• **
« Odgovor #195 poslato: 18. Decembar 2016. u 13:08 »
У Крагујевцу је цело пре подне било сунчано, температура се приближила нули. Међутим малопре је стигла ова ниска облачност са севера па је температура брзо јурнула доле, тренутно -2.7 °C.

Van mreže sale pn

« Odgovor #196 poslato: 18. Decembar 2016. u 13:23 »
U Paracinu se razduvao ledeni severozapadni vetar i polako stize niska oblacnost sa severa. Temperatura je bila malo presla u plus zbog sunca Tmax 0.4C, medjutim sada pad temperature uz sve izrazeniju sumaglicu.
Takt -0.5C.

Lepe slike iz Beograda. :thumbup:

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #197 poslato: 18. Decembar 2016. u 13:33 »
Vreme bez bitnije promene u Beogradu, osim što se magla podigla. Tmurno je i veoma hladno uz sumaglicu. Vetar je slab, zapadni i severozapadni. Temperatura iznosi -3.7ºC na Vračaru, odnosno -4.3ºC na Košutnjaku, stagnira i pitanje je hoće li do kraja dana uopšte dostići -3ºC u centru.

Joco, Miloše, lepe fotografije! :comeon:

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #198 poslato: 18. Decembar 2016. u 13:34 »
-4 u Sm. Palanci uz maglu - dosadno i sivo :(

Jutros se promolilo sunce, bilo skoro -9, ali brzo je sve prekrila magla...

Vetar ne primecujem jos mada vidim da RHMZ belezi 1 m/s sa severoistoka.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #199 poslato: 18. Decembar 2016. u 13:52 »
Iz niske oblačnosti počela je umerena rosulja...Veoma je hladno, moglo bi biti poledice posle..