Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2016 - II dekada  (Pročitano 24012 puta)

Van mreže ivkeBgd

• **
Odg: Decembar 2016 - II dekada
« Odgovor #160 poslato: 17. Decembar 2016. u 15:12 »
Anticiklon ne misli da popusti,dani preslikani  :yawn:.Ujutru mraz,preko dana sunčano uz sumaglicu.Trenutno je +0.5 uz sumaglicu i sunce.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #161 poslato: 17. Decembar 2016. u 15:44 »
Sumaglica uz potpuno oblacno i hladno vreme, temperatura -2C.

Navikao sam se vec na ovo vreme i uopste mi ne smeta, licno mnogo vise volim ovakvu zimu nego sve ono sto donosi razbuktali Atlantik.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #162 poslato: 17. Decembar 2016. u 16:33 »
Juče prvi ledeni dan ove zime u Beogradu uz Tmax od -0.2°C. I danas je ličilo na takav scenario, ali su se poslepodne stratusi razišli i zubato sunce je pomoglo temperaturi da izgura u blagi plus.
A dan je sve kraći i kraći...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Јоца

• Starost: 29
« Odgovor #163 poslato: 17. Decembar 2016. u 18:14 »
Јутро је освануло тмурно и хладно, да би се током подне разишла облачност и пробило цунце уз сумаглицу. Тренутно ведро и хладно вече, ако се не спусти магла или наоблачи могло би бити најхладније јутро у овом периоду.
Т -2.9°C.

Van mreže nele-niš

« Odgovor #164 poslato: 17. Decembar 2016. u 18:43 »
Već je -3°C potpuno vedro, ako se ovakav trend vremenskih prilika nastavi i u drugoj polovini Decembra nebi me začudilo da Decembarska srednja T završi ispod nule, da ima bar nekoliko cm snega sve bi bilo drugačije a ovako mrazevi na golu suvu zemlju mi se nimalo ne dopadaju.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #165 poslato: 17. Decembar 2016. u 19:11 »
 ^^ ^^ Nele, a kome se ne dopadaju ?

Sneg je prava "kruna", potpuna satisfakcija uparena sa hladnoćom, ali kada snega nema, onda kao što kažu kolega Ciklon i Снег, bolje da je makar hladno, jer utisak zime ne fali.

A stvarno ne fali. Danas iako je Sunce po očekivaju zasjalo u Bg i dalje je to bio pravi oštar, zimski vazduh. Sveukupan osećaj je isto bio pravi zimski, samo eto ta belina na tlu je falila. Ali valjda dođe i to na svoje kasnije..

Trenutno -2,1C na Vračaru, ovde ne Dorćolu je sigurno još malo niže kao i uvek u ovim situacijama.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #166 poslato: 17. Decembar 2016. u 19:44 »
Sneg je prava "kruna", potpuna satisfakcija uparena sa hladnoćom, ali kada snega nema, onda kao što kažu kolega Ciklon i Снег, bolje da je makar hladno, jer utisak zime ne fali.

A stvarno ne fali. Danas iako je Sunce po očekivaju zasjalo u Bg i dalje je to bio pravi oštar, zimski vazduh. Sveukupan osećaj je isto bio pravi zimski, samo eto ta belina na tlu je falila. Ali valjda dođe i to na svoje kasnije..

Potpisujem ovo.
Malo snega fali za potpuni ugodjaj ali i ovako zima ispunjava moja ocekivanja. Ostar vazduh i temperatura oko 0C mene cine zaista srecnim.
Led na kanalu koji sam danas video potvrdjuje moje reci.

I dalje ista situacija samo je jos malo hladnije nego tokom dana, trenutno -4C.

Van mreže Đađo

• *
  • Starost: 50
« Odgovor #167 poslato: 17. Decembar 2016. u 21:12 »
Posle tri uzastopna ledena dana, danas je temperatura ipak iskočila jedan stepen preko nule.
Tmin= -7°C.
Tmax=  1°C.
T=    -3.2°C.
Nadmorska visina = 445 i 895 metara

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #168 poslato: 17. Decembar 2016. u 22:02 »
У Врднику сумаглица и здрав мраз -5. Све је залеђено, а осећај прави зимски.
Да, колеге, овај децембар је права зима, она сува, антициклонска. Много здравије, природније и примереније од оног познатог дугог низа зоналног струјања, када по и неколико недеља усред зиме имамо велике плусеве и без мразева чак и ноћу. Волим када је време адекватно календару. Верујем да сам на овом форуму један од највећих ''снегоманијака'', али зима је почела као права зима, сува, али баш зима.
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #169 poslato: 17. Decembar 2016. u 23:49 »
Do kraja dana bilo je pretežno sunčano i hladno uz sumaglicu. Vetar je bio slab, pretežno zapadni. Tmax na Vračaru je iznosila 1.0ºC.

U toku večeri zadržalo se pretežno vedro i hladno uz izmaglicu. Vetar je bio uglavnom slab, istočni i jugoistočni. Temperatura je bila u manjem padu i kretala se oko -2ºC.

Trenutno je vedro i veoma hladno uz izmaglicu. Vidljivost je oko 2km. Vetar je slab, jugoistočni. Temperatura na Vračaru iznosi -2.9ºC, a na Košutnjaku -3.9ºC. Pritisak ima tendenciju manjeg opadanja, veoma je visok, te na visini stanice na Vračaru iznosi 1021.4mb (svedeno na nivo mora on iznosi čak 1038.5mb).

Inače, tokom današnjeg prepodneva vazdušni pritisak u Beogradu, na Vračaru, u jednom terminu je dostigao skoro 1026mb, a sveden na nivo mora on je iznosio čak ~1043mb.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #170 poslato: 18. Decembar 2016. u 01:04 »
Centralnogradski snegovi  :grin:

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #171 poslato: 18. Decembar 2016. u 01:14 »
Jao predivno je u Subotici. Baš je lepo, čak i previše za nisku oblačnost...:)

Van mreže nele-niš

« Odgovor #172 poslato: 18. Decembar 2016. u 01:26 »
^^ ^^ Nele, a kome se ne dopadaju ?

Trenutno -2,1C na Vračaru, ovde ne Dorćolu je sigurno još malo niže kao i uvek u ovim situacijama.

Kimi, ja nisam ni napisao da se nekom ili nekima ne dopadaju mrazevi na suvu zemlju već da se meni ne dopadaju...

Već je -3°C potpuno vedro, ako se ovakav trend vremenskih prilika nastavi i u drugoj polovini Decembra nebi me začudilo da Decembarska srednja T završi ispod nule, da ima bar nekoliko cm snega sve bi bilo drugačije a ovako mrazevi na golu suvu zemlju mi se nimalo ne dopadaju.

Naravno meni ova aktuelna situacija sa vremenom kao što sam već napisao nimalo nebi smetala da ima pokrivača pa makar ovaj Decembar završio sa ovih 3mm i AC divljao do nove godine... a ovako, po gotovo jači jutarnji mrazevi mi nisu nikakva uteha bez snega...

-5°C vedro

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #173 poslato: 18. Decembar 2016. u 01:36 »
Nisam ni video Nele, da mi je zafalilo jedno ''ne'', pa je rečenica dobila totalno drugo značenje. :)

I dalje vedro i sumagličasto na Dorćolu, videćemo hoće li magla do jutra.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srđan

• Moderator
« Odgovor #174 poslato: 18. Decembar 2016. u 05:05 »
Pretežno vedro i veoma hladno uz izraženu sumaglicu. Vidljivost je oko 1km. Vetar je slab, zapadni i severozapadni. Trenutna temperatura na Vračaru iznosi -4.7ºC, a na Košutnjaku čak -5.9ºC! :O Kada bi magla još malo pričekala, pa da merimo prvi umeren mraz u ovoj sezoni i na Vračaru (u centru). :laugh:

Primera radi, u Novom Sadu je, nakon spuštanja magle, za oko sat i po temperatura porasla za ~3ºC i sada iznosi samo ~-4ºC.

Edit 5.30h: Spušta se magla uz umeren, severozapadni vetar. Trenutna vidljivost je oko 300m. Mesec se i dalje nazire. Temperatura na Vračaru iznosi tačno -5ºC, a na Koputnjaku tačno -6ºC.

Edit 5.45h: Gusta magla. Vidljivost je oko 50m. Mesec se više ne vidi. I dalje duva umeren, severozapadni vetar. Na Vračaru i Košutnjaku je očigledno još uvek vedro, pa je tempertura i dalje u padu. Trenutno -5.2ºC na Vračaru, odnosno -6.1ºC na Košutnjaku. Prema kamerama, u centru je i dalje dobra vidljivost. AMS Pančevo beleži nagli porast temperatura za oko 1.5ºC i tamo je trenutno -5.6ºC.
« Poslednja izmena: 18. Decembar 2016. u 05:49 srdjan »

Van mreže Јоца

« Odgovor #175 poslato: 18. Decembar 2016. u 05:51 »
 ^^ Потврђујем. Навукла се магла, видљивост око 200м, све је бело од мраза.

Не видим сада лепо зато што је мрак, али занима ме хоће ли дрвеће бити окићено ињем ујутру. По мени, једна од лепших метеоролошких појава код антициклонарне метео монотоније.
Т у благом паду од Срађанове поруке и на Врачару тренутно износи  -5.2°C, и на Кошутњаку  -6.2°C, док је на АМС Панчево у благом порасту, са минималних  -6.9°C у 04:40 до тренутних  -5.6°C.

Van mreže Srđan

• Moderator
« Odgovor #176 poslato: 18. Decembar 2016. u 06:00 »
I dalje opada temperatura na Vračaru, trenutno -5.3ºC! Sada već možemo da razmišljamo o prvom ledenom danu u Beogradu, jer ako se magla i niska oblačnost (podsećam do centra i istočnih delova grada još uvek nije "stigla" magla, ali će, gotovo izvesno, veoma brzo) zadrže ceo ili pak tokom većeg dela dana, po mom mišljenju nema govora da temperatura pređe u "plus".

U mom kraju bez bitnijih promena, osim što je vetar oslabio.

Edit 6.40h: Bez obzira što se magla spustila, temperatura još uvek lagano opada. Trenutno je -5.8ºC na Vračaru, odnosno -7.1ºC na Košutnjaku i jedan smo od najhladnijih gradova u zemlji u ovim trenucima. Vetar je slab, zapadni i jugozapadni.

U mom kraju se oko 6.30h kratkotrajno poboljšala vidljivost na oko 250m, no trenutno ponovo gusta magla uz vidljivost manju od 100m.
« Poslednja izmena: 18. Decembar 2016. u 06:45 srdjan »

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #177 poslato: 18. Decembar 2016. u 06:39 »
Sumaglica u Melencima. -5°C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #178 poslato: 18. Decembar 2016. u 07:31 »
Ево и прве густе магле у самом Београду. Најхладније јутро до сада. Идући од истока ка западу града, темп.опада, Карабурма -5.3, Врачар -5.5, Кошутњак -6.7. Нема иња по дрвећу, претпостављам што је пред зору кренула магла на сам град, али можемо иње очекивати током пре поднева, ако се магла задржи, поготово у вишим деловима града. Притисак очекивано врло висок. Ко зна можда нешто и почне падати из ниских облака, па нам сутра свечани дан многим породицама забели, ко зна...
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže Zika

• student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #179 poslato: 18. Decembar 2016. u 08:27 »
Evo provejavanja snega u Melencima. U Zrenjaninu pada slab sneg već neko vreme i to prilično krupan  :O , zabeleo je.
Evo LIVE http://www.zrenjanin.rs/video3.html

-4°C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina