Tmuran, maglovit i veoma hladan dan u Beogradu za nama, kao i u većem delu zemlje. Kada sam se probudio rano jutros, oko pola 7, još uvek je padao slab i sitan, ali gust sneg, koji je kroz nekoliko minuta počeo da slabi i postepeno prestao do nekih 7h. Visina snežnog pokrivača je iznosila nekoliko
mm.
U toku jutra, a u intervalu nakon 7, pa sve do 9-10h, većinu vremena je provejavao sasvim slab, jedva primetan sneg, ali sa mnogo prekida, a i intenzitet je bio zanemarljiv. Potom je, tokom dana, bilo uglavnom suvo, mada je sa vremena na vreme "tu i tamo" proletala pokoja "usamljena" pahulja. Vidljivost je kada sam ustao bila oko 400m, da bi tokom dana u mom kraju iznosila 0.8-2km, mada se uglavnom kretala između 1 i 1.5km. Takođe, današnji dan biće ubeležen kao ledeni dan sa maksimalnom temperaturom na Vračaru od -2.8ºC (izmerena juče, u sredu, u 21h). Vetar je bio slab, pretežno severnih pravaca. Najniža temperatura na Vračaru je iznosila -4.1ºC, a najviša dnevna
u toku dana -3.5ºC.
Inače, u centru, konkretno u Nemanjinoj, kao i u većem delu Novog Beograda, snega nije ni bilo. Većina kola u saobraćaju su bila potpuno "čista", mada je na pojedinim bilo i tragova snega debjine koja je išla po mojoj proceni i do 1cm (jutros kada sam išao u školu).
Trenutno je maglovito i veoma hladno. Vidljivost je oko 800m. Provejava sitan sneg neznatnim intenzitetom. Vetar je slab, severozapadni. Temperatura na Vračaru iznosi -3.8ºC, a na Košutnjaku -4.6ºC.
Srks, Miloše, bravo za slike!